Aquariums & toebehoren

Aquariums & toebehoren

Aquariums en toebehoren kopen bij Warentuin

Wil je graag een aquarium kopen? Dan ben je bij Warentuin gegarandeerd aan het juiste adres. Behalve de diverse soorten aquariums en bijpassende meubels, vind je bij ons bijvoorbeeld ook topkwaliteit waterfilters. Wil je weten welke? Blader dan hieronder op je gemak door ons aanbod. 

Aquariums en toebehoren bestellen bij Warentuin

Bij Warentuin kun je niet alleen terecht voor een mooi nieuw aquarium, maar ook voor allerlei aquarium toebehoren. Om je aquarium schoon en voor je vissen leefbaar te houden, hebben we onder meer watercirculatiepompen en filters. Met onze aquarium decoratie artikelen kleed je je aquarium vervolgens leuk aan.

Watercirculatiepompen en filters

In een aquarium moet altijd een goede watercirculatie zijn. Een watercirculatiepomp en een filter kunnen daar bij helpen. Als er een goede watercirculatie is, worden afvalstoffen op de juiste manier naar het filter geleid en voedingsstoffen en CO2 naar de waterplanten. Hoe sterk de pomp moet zijn ligt aan de inhoud van je aquarium en het soort aquariumfilter dat je gaat gebruiken. Het gebruik van een watercirculatiepomp in combinatie met een filter zorgt ervoor dat het water in je aquarium helder blijft en vrij blijft van algen. Maak wel regelmatig je aquarium schoon.

Hoe je aquarium schoonmaken?

Nu vraag je je natuurlijk meteen af hoe je je het best je aquarium schoon kunt maken. Het schoonmaken van je aquarium begint bij het in huis halen van het juiste materiaal en de juiste schoonmaakmiddelen. Welk materiaal en schoonmaakmiddel je precies nodig hebt, hangt weer af van het schoonmaakklusje. Hieronder volgen er een paar, inclusief een beschrijving van het materiaal en schoonmaakmiddel. 

Krassen in het glas voorkomen

Om krassen in het glas te voorkomen kun je voor het schoonmaken van de binnenkant van het glas het best een spons, een algenschraper of een algenmagneet gebruiken die speciaal bedoeld is om een aquarium mee te reinigen.

Grind op de bodem schoonmaken

Het grind op de bodem van je aquarium moet natuurlijk ook worden  schoongemaakt. Hiervoor kun je het best een aquarium stofzuiger gebruiken. Spoel het opgevangen grind uit en gooi het vervolgens terug in het aquarium.

Water in de bak verversen

Vul het water in je aquarium (de bak) bij en verwijder de rondzwevende blaadjes met een schepnet. Ververs maximaal 25% van het water per schoonmaakbeurt.

Waterplanten verzorgen

Fatsoeneer de waterplanten in je aquarium en plaats eventueel een aantal nieuwe planten. Het is heel belangrijk dat er voldoende planten in je aquarium staan. Planten zorgen er namelijk voor dat schadelijke stoffen uit het water worden gefilterd.

Filter reinigen

Reinig de filter van het aquarium met water uit het aquarium. Zo raak je de goede bacteriën die het aquariumwater rijk is niet kwijt. Doe dit wel een week nadat je het aquarium hebt gereinigd, zodat het zweefvuil eerst uit het water kan worden gefilterd.

Buitenkant van de bak schoonmaken

Maak tenslotte ook de buitenkant van het aquarium schoon om het zicht in je aquarium mooi en helder te houden! Zo kun je optimaal van je aquarium en je vissen genieten!

Decoratie artikelen voor je aquarium aanschaffen

Aquarium houden is een leuke hobby, maar wordt nóg leuker als je aquarium er mooi uitziet Daarom kun je bij Warentuin ook allerlei aquarium accessoires kopen – gewoon online! We hebben bijvoorbeeld een ruim assortiment aan verschillende soorten decoratie artikelen. Zet bijvoorbeeld wat vrolijke of mooie ornamenten van Gebr. De Boon in je aquarium, een paar fraaie kunstplanten van SuperFish en leg wat siergrind van Beeztees op de bodem.

Jouw aquarium en aquarium accessoires online shoppen

Heb je de voor jou juiste watercirculatiepomp en filter gevonden? Of de perfecte decoratie artikelen? Mooi zo! Plaats deze of een van de andere aquarium accessoires dan in je virtuele winkelmandje en doorloop het bestelproces. Heb je dat gedaan? Dan verwerken we je order en zorgen we ervoor dat jouw bestelling zo snel mogelijk jouw kant op komt. Eenvoudiger kan niet, toch?

Naar boven