Eten & drinken

Eten & drinken

Eten en drinken voor je konijn of knaagdier kopen bij Warentuin

Bij Warentuin ben je gegarandeerd aan het juiste adres als je op zoek bent naar eten (voer en voer accessoires) en drinken (drink accessoires) voor je konijn of knaagdier. Je vindt bij ons zowel droogvoer, als vers groenvoer en allerlei snacks. Van maiskolfjes tot yoghurtballetjes en van voerbakjes tot drinkflesjes, er is genoeg te kiezen, dus waar wacht je nog op? Scrol snel naar benader, blader door ons aanbod en bestel direct!

Eten en drinken voor je konijn of knaagdier bestellen bij Warentuin

Konijnen en knaagdieren halen niet alleen veel voedingsstoffen uit droogvoer (biks), maar ook uit hooi, vers groenvoer en gras. Zorg dus altijd voor voldoende variatie. De producten uit ons assortiment kunnen je daarbij helpen. Wij bieden je namelijk allerlei konijnen- en knaagdieren(groen)voer, hooi en drinkaccessoires van de hoogste kwaliteit.

Droogvoer

Bij droogvoer is het belangrijk het juiste voer voor het juiste konijnenras of knaagdierras aan te schaffen en je huisdier daarvan nooit te veel te geven. Geef je wél te veel, dan wordt er te weinig hooi gegeten en vergroot je de kans op het ontstaan van maagdarm problemen bij je pluizenbol, iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten.

Droogvoer bestaat uit korrels of schijfjes (biks) die weer onder te verdelen in geperste korrels of schijfjes en geëxtrudeerde korrels of schijfjes. Hieronder lees je meer over wat het verschil daartussen precies is.

Geperste korrels of schijfjes

Geperste korrels of schijfjes zijn korrels of schijfjes waarbij de ingrediënten koud worden samengeperst tot één korrel of één schijfje. Deze korrels of kleine schijven bevatten veel voedingsstoffen en zijn voor je konijn of knaagdier gemakkelijk te kauwen. De vertering van deze vorm van droogvoer kost echter wel meer energie dan de vertering van geëxtrudeerde brokjes.

Geëxtrudeerde korrels of schijfjes

Geëxtrudeerde korrels of schijfjes zijn korrels of schijfjes waarbij de ingrediënten lichtjes worden gestoomd en vervolgens onder druk worden getransformeerd tot een korrel of schijf. Op deze manier worden er smakelijke brokje geproduceerd waarvan de voedingsstoffen gemakkelijk opneembaar zijn.

Omdat geëxtrudeerde brokjes krokanter zijn dan geperste brokjes, schuren ze ook gemakkelijker langs het gebit van je konijn of knaagdier en helpen ze gemakkelijker dan geperste brokjes mee aan het behoud van de gezondheid van het gebit van je huisdier.

Hooi

Hooi bevat allerlei nuttige voedingsstoffen en vezels die zorgen voor een goede spijsvertering. De prikkeling van het hooi zorgt er namelijk voor dat het maag-darmkanaal van een konijn of knaagdier goed wordt gestimuleerd. Het knagen en kauwen op hooi (of gras) zorgt er bovendien voor dat doorgroeiende tanden worden afgesleten.

Let op! Hooi moet je wel altijd aanvullen met droogvoer in de vorm van bijvoorbeeld ongemengde pellets en vers groenvoer als andijvie, venkel en bleekselderij.

Laat je konijn ook altijd langzaam aan groenvoer wennen en bouw dit langzaam op. Als hij of zij te veel groenvoer tegelijk eet, kan dit namelijk diarree veroorzaken. Voor knaagdieren is de voedingsbehoefte wat betreft vers groenvoer net iets anders. Cavia’s hebben bijvoorbeeld voer met veel vitamine C nodig, chinchilla’s zijn gevoelige eters en tamme muizen lusten en eten vrijwel alles. Je vindt bij ons konijnen- en knaagdierenvoer van heel veel verschillende merken, maar Puik is misschien wel het belangrijkste merk.

Gras

Ook gras is heel gezond groenvoer voor konijnen en knaagdieren, maar ze moeten er niet te veel van binnen krijgen, want dan krijgt je huisdier last van zijn of haar darmen.

Op gras moet goed worden gekauwd, want dat komt het afslijten van de kiezen ten goede komt. Verder bevat gras veel vocht en bijna alle voedingsstoffen die een konijn of knaagdier nodig heeft. Een konijn of knaagdier moet wel eerst aan het eten van gras gewend raken. Dit doe je door het eerst wat sprietjes te geven en de hoeveelheid dagelijks te verhogen, totdat het dier helemaal aan gras gewend is en in een ren op het gras kan staan.

Let op! Het eerste jonge gras dat in het voorjaar opkomt is te eiwitrijk en kan voor darmproblemen zorgen. Je kunt dit nieuwe gras beter één of twee keer maaien voordat je je konijn of knaagdier erop laat grazen.

Het gras dat je aan je konijn of knaagdier geeft mag verder uiteraard niet bespoten zijn met gewasbeschermingsmiddelen als antischimmel of mosverdelger en ook niet bestrooid zijn met kalk en met de grasmaaier gemaaid gras kun je beter niet geven. Gemaaid gras gaat namelijk vaak broeien en kan voor gasvorming zorgen.

Groenvoer

Wat betreft vers groenvoer kun je denken aan andijvie, broccoli, paardenbloem, boerenkool, witlof en wortel. Hiervan kun je het best 3 verschillende soorten per dag geven. Sla, uiachtige producten, aardappel en kool kun je beter niet geven.

Is je konijn of knaagdier nog niet gewend aan groenvoer? Geef dan een paar weken elke dag steeds iets meer van dat voer. Het darmstelsel van het konijn of het knaagdier kan zich dan rustig aanpassen aan de veranderde voeding.

Fruit voor konijnen en knaagdieren is als snoep voor mensen. Beperk fruit daarom tot één eetlepeltje per dag. Geschikte soorten zijn bijvoorbeeld appel, peer, kiwi, ananas en aardbei.

Snacks voor konijnen en knaagdieren

Naast al dat goede eten kun met de snacks voor konijnen en knaagdieren die je bij ons kunt bestellen je kleine pluizenbol nog eens extra verwennen. Zolang je dit met mate doet, is er niks aan de hand.

Wat betreft snacks verkopen we bij Warentuin verschillende smakelijke koekjes, knaagsticks, knaaghout, knaagsteen, drops en – voor als je niet kunt kiezen – allerlei mixjes, bestaande uit verschillende soorten snacks.

Schoon drinkwater voor konijnen en knaagdieren

Je konijn of knaagdier moet natuurlijk ook regelmatig water drinken. Om te voorkomen dat je huisdier zijn of haar drinkwater vervuilt, is het handig om drinkflessen aan te schaffen. Met een drinkfles heeft je huisdier altijd toegang tot schoon water.

Het water in drinkflessen kan het best elke dag worden verschoond, in de zomer liefst vaker. Water is namelijk een broedplaats van bacteriën en de hoge temperaturen in de zomer kunnen er bovendien voor zorgen dat er sneller in het water gaan groeien.

Voor drinkflesjes voor onder andere je konijn, muis, hamster, gerbil of cavia ben je bij Warentuin aan het juiste adres!

Eten en drinken (drink accessoires) voor je konijn of knaagdier online shoppen

Heb je eten en drinken (drink accessoires) voor je konijn of knaagdier gevonden waar je blij van wordt? Plaats het product van je keuze dan in je virtuele winkelmandje, doorloop de procedure en rond je bestelling af. Wij zorgen er daarna voor dat de producten die je gekozen hebt zo snel mogelijk jouw kant op komt, zonder dat je daar zelf de deur voor uit hoeft. Hoe ideaal is dat?

Heb je nog vragen over het bestelproces of wil je iets anders weten? Bekijk dan onze veel gestelde vragen of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice! We helpen je met alle plezier verder!

Naar boven