Voederhuisjes & vogelvoer

Voederhuisjes met vogelvoer voor vogels

Met een knus voederhuisje en heerlijk vogelvoer genieten de vogels in jouw tuin optimaal. Vooral in de winter is het erg fijn voor de vogels om wat extra hulp te krijgen. En jij geniet ook nog eens van de vogels! Help je ook een handje mee?

De mooiste voederhuisjes met het lekkerste vogelvoer

Je kan op veel manieren vogels verwennen. Denk maar aan een voederhuisje met vogelvoer voor in je tuin! Je kan ze altijd in de tuin laten en vooral in de winter is het voor de vogels erg fijn om wat extra steun te krijgen. Voederhuisjes en vogelvoer zijn een gouden combinatie. In een voederhuis kan je namelijk makkelijk het vogelvoer neerleggen, waardoor de vogels het makkelijk kunnen vinden. Bij ons vind je dan ook een groot assortiment aan verschillende voederhuisjes en vogelvoer, zodat je elke vogel in je tuin lekker kan verwennen! Help jij de vogels een handje mee?

 

Knusse voederhuisjes

Voederhuisjes zijn super leuk voor elke tuin. Ze zien niet er alleen leuk en vrolijk uit, maar ze zorgen er ook voor dat er verschillende vogels in je tuin komen! Op die manier geniet jij ook van de vele vogelsoorten die langs je raam voorbij vliegen. Bij Warentuin vind je allerlei verschillende voederhuisjes van topmerken. Zo vind je een landhaus voederhuis van Meuwissen in veel maten en kleuren, een houten voederhuisje voor de muur van Esschert Design en ook verschillende vormen en soorten voederhuizen van Best for Birds. Voor iedereen zit er dus wel wat tussen.

We verdelen onze voederhuisjes in drie soorten categorieën. Elke soort categorie voederhuisjes heeft zo zijn eigen voordelen:

  • Een voederhuis met een voet kan je overal waar je wilt plaatsen waar de grond recht is, zodat het voederhuis netjes recht staat.
  • Een voederhuis met een paal moet je in de grond stoppen. Deze kan je dus niet, vergeleken met een voederhuis op voet, op een betegelde grond zetten. Een voederhuis met paal kan je echter wel op een wat onevende grond zetten.
  • Een hangend voederhuis kan je aan een schutting of aan de muur bevestigen. Onder een schutting is het voor roofdieren moeilijker te komen.

 

Perfecte locaties voor je vogelvoedingshuisje

Zoals we daarnet al genoemd hebben, kan je het beste de hangende vogelvoederhuisjes onder een schutting of dak plaatsen. Op die manier kunnen andere, ongewenste dieren (bijvoorbeeld katten) er moeilijk bij. Hang de voederhuizen zo op dat de vogels het huisje nog wel zien, maar hang het niet te laag: een hoogte van ongeveer 200 cm is hoog genoeg. Voederhuisjes met standaard kan je overal in de grond plaatsen. Let daarbij wel op dat je de vogelvoederhuisjes hoog genoeg plaatst, zodat de vogels ongestoord kunnen eten en daarna weer makkelijk weg kunnen vliegen. Vooral waslijnen zijn daarbij een groot obstakel… Bekijk ook de vlog van Sep over vogel- en voederhuisjes en leer alles over voederhuisjes!

 

Smullend vogelvoer

Om je vogelvoederhuisje helemaal af te maken, bestel je natuurlijk smullend vogelvoer. Sommige mensen denken dat vogels alleseters zijn, maar dit is juist het tegenovergestelde: van eten wat geen vogelvoer is, kunnen vogels ernstig ziek worden. Daarom is het belangrijk om gezond vogelvoer in je tuin te hebben. Vogelvoer vetbollen, van bijvoorbeeld Gebr. de Boon, is een echt must-have voor je tuin. Bij deze vetbollen pikken de vogels zelf de nootjes, zaadjes of dergelijke uit de zak, waarbij ze zelf nog een beetje iets te doen hebben. Omdat ze zelf nog wat moeten werken voor hun eten, eten ze niet in een keer te veel, wat gezonder voor hen is.

Ook hebben we in ons assortiment los vogelvoer van CJ Wildbird. Dit topmerk heeft vogelvoer in verschillende smaken. Van zonnebloem vogelvoer en insecten vogelvoer tot vogelvoer pinda en vogelvoer bosvruchten. Op die manier kunnen de vogels smullen van een lekker tussendoortje.

 

De beste voederhuisjes en vogelvoer bestel je bij Warentuin

Zoals je kan zien kan je vogels ook helpen door het in huis nemen van een voederhuisje en/of vogelvoer. Op die manier genieten de vogels van een heerlijk plekje eten, terwijl jij van de verschillende vogels geniet. Win-winsituatie dus! Naast een ruim aanbod aan verschillende voederhuizen en vogelvoer, vind je bij Warentuin ook veel andere producten! Zo vind je andere vogelhuisjes, insectenhotels, mooie planten met bijbehorende potten,  tuinsets, dierproducten en veel meer. Het grootste voordeel bij Warentuin, is dat je al je producten vanuit thuis op je luie stoel kan bestellen! Het werkt als volgt. Bekijk het assortiment en voeg je gewenste producten toe aan je online winkelwagen. Wanneer je alle producten hebt toegevoegd, rond je je bestelling af en zorgen wij ervoor dat jouw producten zo snel mogelijk naar jou thuis komen. Makkelijk, toch?

Heb je vragen over het bestelproces, of heb je andere vragen? Bekijk onze veel gestelde vragen of neem gewoon contact met ons op!

Naar boven