Vogelhuisjes & insectenhotels

Vogelhuisjes & insectenhotels

Vogelhuisjes en insectenhotels kopen bij Warentuin

Je tuin is de plek waar een boom of meerdere bomen en planten de perkjes sieren, het gazon er stralend bij ligt, vogels vrolijk zingen en insecten de bloemen bestuiven. Komen er bij jou in de tuin nog te weinig buitenvogels en bestuivende insecten op bezoek en wil je hier verandering in brengen, dan kan dat onder andere met behulp van de vogelhuisjes en insectenhotels op deze pagina. Neem snel een kijkje!

Vogelhuisjes of insectenhotels bestellen bij Warentuin

Zijn vogels ook bij jou in de tuin welkom? Zorg dan dat ze wat extra voer kunnen vinden of een nestje kunnen bouwen en bestel een vogelhuisje of een vogelvoederhuisje bij Warentuin. Vogelhuisjes of voederhuisjes voor vogels zijn er in alle soorten en maten. Dit is ook duidelijk te zien aan ons aanbod. Je kunt bijvoorbeeld vogelvoederhuisjes op paal, vetbolhouders of staande vogelhuisjes kopen.

Wil je ervoor zorgen dat bestuivende insecten als bijen en vlinders de weg naar je huis sneller vinden? Bestel dan een van de insectenhotels uit ons assortiment.

Ieder type vogel een eigen voederhuisje

Vogels hebben elk een eigen manier waarop ze het liefst eten. Roodborstjes en merels eten graag laag bij de grond. Een vogelvoederhuisje in de vorm van een voedertafel op de grond is voor deze vogels daarom het meest geschikt. Andere vogels zitten het liefst op een voedersilo of komen graag eten in een vogelvoederhuisje op paal. Wil je kunnen genieten van verschillende soorten vogels in je tuin? Plaats dan ook verschillende voedersystemen in je tuin.

Een vogelvoederhuisje kun je het hele jaar door van voedsel voorzien. In warme periodes hebben vogels vooral behoefte aan eiwitrijke voeding. Deze voeding hebben ze nodig om te kunnen groeien. In koude periodes is de behoefte aan calorierijke voeding voor extra energie groot. Dit is dus ook het perfecte moment om vetbollen in je tuin te hebben hangen.

Ieder type vogel een eigen vogelhuisje

Vogels gebruiken vogelhuisjes vooral om in het voorjaar in te nestelen en te broeden. Wil je dit van dichtbij kunnen meemaken? Plaats of hang ze dan in februari of maart en uiterlijk begin april in je tuin. In het voortplantingsseizoen weten vogels de huisjes dan goed te vinden. Let bij het aanschaffen van de vogelhuisjes trouwens op de grootte van de ronde opening (diameter). Er zijn namelijk bijvoorbeeld nestkastjes met een diameter speciaal voor kleine mezen als pimpelmezen en zwarte mezen en nestkastjes met een diameter speciaal voor winterkoninkjes.

Insectenhuisjes kopen

Behalve en vogelhuisjes kun je bij Warentuin ook insectenhuisjes kopen. Met deze huisjes zijn nuttige insecten op een leuke manier in je tuin te verwelkomen. Je zult zelf wel begrijpen dat niet elk insectenhuis zomaar onderdak biedt voor elk insect. Daarom zijn er bij Warentuin heel veel verschillende insectenhuisjes te koop. Bij elk huisje staat aangegeven voor welke insectensoorten dit geschikt is. Wil je meerdere insecten ineens aantrekken? Bestel dan een insectenhotel.

Heb je nog wat meer advies nodig? Sep geeft je dat met alle plezier!

Shoppen in je eigen tijd

Bij Warentuin kun je shoppen wanneer het jou uitkomt! De deuren van onze webshop staan namelijk altijd open. Blader dus op je gemak door ons ruime assortiment. Om het je wat makkelijker te maken, kun je via de kolom aan de linkerkant onder meer filteren op categorie, merk en materiaal. Heb je een keuze gemaakt? Plaats het vogelvoederhuisje, het vogelhuisje, het insectenhuisje of een ander artikel dan in je virtuele winkelmandje en rond je bestelling af. Hierna pakken we je order zorgvuldig voor je in en laten hem bij je thuis bezorgen. Ideaal, toch?

Naar boven