Kerstbomen

Kerstbomen

Kerstbomen in alle soorten en maten vind je natuurlijk bij Warentuin

Elk jaar opnieuw is het weer een uitdaging: het vinden van de perfecte kerstboom. Bij Warentuin ben je hiervoor aan het juiste adres. Bij ons kun je kiezen uit verschillende typen kerstbomen en verschillende maten kerstbomen. Welke soort vind jij het mooist en hoe groot en hoe breed mag je boom zijn? Jij bepaalt het!

Een kerstboom kopen zonder gesjouw? Dat doe je bij Warentuin!

Heb je zin in Kerst en wil je hiervoor bij jou thuis een warme feestdagensfeer creëren? Dan mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Kerstbomen zorgen direct voor gezelligheid en brengen je meteen in de juiste kerststemming. Met een kerstboom in huis is jouw Kerst meteen begonnen!

Kerstbomen zijn er in allerlei soorten en maten, echt en nep. Maar of je bij ons nu een grote echte kerstboom of een kleine kunstkerstboom bestelt, het exemplaar van jouw keuze wordt helemaal voor de deur afgeleverd. Dit scheelt jou een hoop gesjouw!

Een kerstboom uitzoeken zonder gedoe

Een kerstboom uitzoeken is een tijdrovend klusje. Je wil er immers zeker van zijn dat de boom de juiste vorm heeft, mooi vol is en – als je voor een echte gaat – geen lelijke, bruine takken heeft. Ook is het belangrijk dat een kerstboom de juiste afmetingen heeft, want een kerstboom bestellen die niet op de gereserveerde plek in je huis of tuinkamer past, is natuurlijk niet handig.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we al een aantal echte en neppe kerstbomen voor je geselecteerd en precies die informatie erbij gezet die je nodig hebt. Dit scheelt jou een hoop gedoe!

Echte kerstboom gekocht? Laat hem dan eerst acclimatiseren

Is jouw ideale echte kerstboom straks eenmaal bezorgd? Laat hem dan een paar dagen acclimatiseren, wennen aan de binnentemperatuur. Dit doe je door de boom eerst een tijdje in je garage of schuur te zetten.

Let er bij het kiezen van de definitieve plek op dat je de boom nooit bij de verwarming of in het directe zonlicht plaatst. Zorg er bovendien voor dat je de boom regelmatig water geeft! Welke echte kerstbomen je zoal bij Warentuin kunt bestellen, lees je hieronder.

Meest populaire echte kerstboom: Nordmann spar

De Nordmann spar – ook wel Kaukasische spar of Krimspar genoemd – uit ons assortiment is een prachtige, volle boom. De stevige takken met glanzende, diepgroene kleur hebben naalden die nauwelijks prikken en nauwelijks uitvallen. En als je last hebt van allergieën, zul je minder snel een reactie ontwikkelen. Het zal dan ook geen verrassing zijn als we je vertellen dat deze spar op dit moment de meest populaire. online meest bestelde en meest verkochte kerstboom is.

De Nordmann spar bestellen is een slimme keuze als je een gezin hebt met kleine kinderen. En o, ja: koop je er één met kluit? Dan maak je ook nog eens een duurzame keuze, want dan kun je hem na Kerst herplanten. Zie jij de Nordmann spar ook al bij jou in huis of in je tuin staan?

Meest traditionele echte kerstboom: fijnspar

Uiteraard zijn Nordmann sparren niet de enige kerstbomen die we verkopen. We verkopen bijvoorbeeld ook fijnsparren. Een fijnspar of Picea abies wordt beschouwd als de meest traditionele kerstboom.  De spar staat vooral bekend om de heerlijke dennengeur. Verder heeft de boom een mooie piramidevorm en fraaie, brede takken. Dat die takken hun (enigszins prikkende) naalden relatief snel laat vallen, is het enige kleine minpuntje dat we kunnen bedenken.

Meest mooie echte kerstboom: blauwspar

De  blauwspar – ook wel de Picea pungens genoemd – is nog een spar die al heel lang als kerstboom wordt gebruikt. De boom heeft een prachtige blauwgrijze gloed, een mooie piramidevorm en fraaie uitwaaierende takken die mooie etages vormen en hun naalden vrijwel niet laat vallen.

De geur van deze spar is ook heerlijk. Het enige minpuntje aan de blauwspar? De naalden aan de verschillende takken blijven lekker lang zitten, maar kunnen wel vervelend prikken! Zie je een kerstboom met prikkende naalden echt niet zitten (of in je huis staan)? Kies dan voor de Nordmann spar of de fijnspar.

Meest makkelijke kerstboom: kunstkerstboom

Als je een kerstboom koopt, is gemak natuurlijk ook iets waar je op let. In vergelijking met een echte kerstboom gaat een kunstkerstboom net wat langer mee. Je hoeft er dus niet elk jaar opnieuw één uit te kiezen. Daarnaast is een kunstkerstboom altijd eenvoudig in elkaar te zetten en na de feestdagen weer net zo gemakkelijk op te ruimen.

Verder zijn kunstkerstbomen verkrijgbaar met de lampjes er al in bevestigd, leveren zulke bomen geen problemen op bij eventuele allergieën, laten zulke bomen uiteraard nooit naalden vallen en een hoef je zulke bomen natuurlijk geen water te geven.

Bij echte kerstbomen is dat heel anders: daar moet je zelf de verlichting in bevestigen, echte bomen laat nog weleens wat naalden vallen en moet je uiteraard wél water geven. Hoeveel en hoe vaak je jouw kerstboom water moet geven, hangt van de boom af en de vraag of het er één met of zonder kluit is.

Een echte kerstboom met kluit voelt zich het lekkerst in een ruime pot. Geef de boom – meteen nadat deze staat – een paar liter water krijgen. Daarna kun je de boom het best een halve tot 1 liter water per dag geven.

Een echte kerstboom zonder kluit moet altijd met de onderkant in het water staan. Zorg er daarom voor dat je kerstboomstandaard altijd een laag water bevat. Meestal betekent dit dat je eens in de twee dagen een kan water in het reservoir leeg moet gieten. Voeg tijdens het bijvullen ook steeds één eetlepel kristalsuiker aan het water toe voor wat extra voedingsstoffen.

Bij een echte boom zonder kluit is het meestal genoeg om 1 keer in de 2 dagen een kan water in het reservoir te gieten. Een echte boom met kluit moet in ieder geval meteen nadat deze staat een paar liter water krijgen. Daarna is het voldoende om de boom een halve tot 1 liter water per dag geven.

Je merkt het: een echte kerstboom heeft de nodige verzorging nodig. Als je liever geen werk aan het verzorgen van je kerstboom wil hebben, kun je het best voor een nep exemplaar kiezen.

Geen ruimte voor of zin in een kerstboom? Kies voor (kunst)kerstgroen!

Heb je geen ruimte voor of misschien dit jaar geen zin in een echte kerstboom of kunstkerstboom? Versier je huis (of tuin) dan eens met wat (kunst)kerstgroen in de vorm van kerstkransen, slingers of guirlandes.

Uiteraard is er bij ons ook (kunst)kerstgroen verkrijgbaar in de vorm van takken die je kunt verwerken in een kerststukje of in een vaas kunt plaatsen.

Koop jouw (kunst)kerstboom of kunstgroen ook online

Door je echte kerstboom of kunstkerstboom online bij Warentuin te bestellen bespaar je jezelf een hoop tijd en inspanningen. Heb je bij ons een kerstboom of kerstgroen uitgekozen die volledig bij je wensen past? Dan is hem dan in je virtuele winkelmandje en je bestelling af te ronden namelijk het enige dat je hoeft te doen. Onze logistiek partner levert de boom van jouw keuze vervolgens bij je thuis af. Heb je een reservoir of standaard erbij gekocht, dan wordt die vanzelfsprekend ook meegeleverd. Een kerstboom kopen was nog nooit zo eenvoudig!

Naar boven