Bomen

Bomen

Bomen online kopen? Dat doe je natuurlijk bij Warentuin!

Bomen maken een tuin gezellig en zorgen voor beschutting. Ook zorgen bomen voor schaduw op het terras of gazon en zijn ze handig tegen ongewenste inkijk. Bomen zijn er in vele soorten maten, kleuren en vormen. Op deze pagina vind je een overzicht van ons assortiment, bestaande uit onder meer grote bomen, kleine bomen en boompjes op stam.

Bomen online bestellen bij Warentuin

Ben je graag in je tuin? Plant er dan ook eens een paar bomen in, want bomen in je tuin maakt je tuin vaak nóg gezelliger, knusser of vrolijker. In onze webshop vind je zowel jonge als volgroeide bomen in allerlei soorten en maten. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze kleine bomen, onze grote bomen, onze dak- en leibomen en onze bonsaibomen?

Kleine bomen voor in je kleine tuin kopen

Heb je niet zo'n grote tuin, maar wil je er toch wat bomen in hebben staan? Kies dan voor een van onze kleine bomen, die vaak ook sierbomen worden genoemd. De meeste sierbomen bereiken als ze eenmaal volwassen zijn geen grote hoogte, dus hoef je niet bang te zijn dat ze te groot of te hoog worden.  

Kleine bomen aanplanten

Bij het aanplanten van kleine bomen is het belangrijk om boompalen te plaatsen. Je kleine bomen kun je vervolgens met behulp van boombevestigingsband hieraan bevestigen. Ook is het bij het aanplanten van kleine bomen belangrijk dat je de juiste potgrond gebruikt. In onze webshop is potgrond verkrijgbaar, speciaal bedoeld voor kleine sierbomen.

Kleine sierbomen planten

We leveren de door jou bestelde sierbomen voor je deur af. Daarna is het natuurlijk aan jou om ervoor te zorgen dat de kleine sierbomen worden geplant. Dit kun je door iemand laten doen, maar natuurlijk ook zelf. Besluit je je kleine sierbomen zelf te planten? Vergeet dan niet om de boompalen goed in de grond 'te slaan' en de juiste potgrond te gebruiken. 

Kleine sierbomen snoeien

Over de manier waarop kleine sierbomen het best gesnoeid kunnen worden zijn de meningen verdeeld. Vind je een strakkere vorm mooier dan een lossere vorm, dan is dat geen probleem. Wees dus niet bang om zo af en toe de snoeischaar in je sierboom te zetten. Durf je het toch niet aan om zelf te gaan snoeien? Roep dan de hulp in van een specialist.

Grote bomen voor in je grote of kleine tuin kopen

Heb je voldoende ruimte in je tuin en wil je een paar grote bomen kopen? Bedenk dan eerst goed wat je precies wil. Wil je bijvoorbeeld een mooie bloesemboom of toch liever een boom waaronder je heerlijk in de schaduw kunt zitten?

Heb je een kleinere tuin, maar wil je toch een grote boom in de tuin? Hou dan in de gaten hoe hoog en breed de kroon mag worden.

En of je nu een grote boom in een grote of kleine tuin gaat plaatsen: let erop dat je in beide gevallen rekening houdt met de grondsoort en de standplaats. Heb je plek voor een grote boom in de zon of (half)schaduw, op een beschutte plek of juist vol op de wind? Voor elke plek is wel een geschikte grote boom te vinden, want er zijn in onze webshop heel veel verschillende soorten grote bomen verkrijgbaar.

Het kiezen van de juiste grote boom

Een handig hulpmiddel bij het kiezen van de juiste grote boom is het menu aan de linkerkant van onze website. Je kunt bijvoorbeeld filteren op 'winterharde bomen' of op 'niet-winterharde bomen' en op 'bomen die lichte vorst kunnen verdragen'. Verder kun je uiteraard op 'kleur', 'plantperiode', 'bloeiperiode' en 'maximale groeihoogte' filteren. Na het instellen van de juiste filters, krijg je direct een overzicht van alle grote bomensoorten die bij je wensen passen. 

Dak- en leibomen voor in je tuin kopen

Je bent bij Warentuin ook aan het juiste adres wanneer je op zoek ben naar mooie dak- of leibomen.

Dakbomen

Met dakbomen kun je je tuin niet alleen een heel unieke sfeer geven, maar ook voldoende schaduw creëren. Dat laatste is vooral fijn nu de Europese zomers steeds heter worden. Omdat de takken van deze bomen vaak worden geleid tot een parasol, worden dakbomen ook wel parasolbomen genoemd.

Meteen na het aanplanten van een dakboom, heb je niet alleen direct een bijzondere blikvanger in je tuin staan, maar krijgt je tuin ook meteen een typische mediterrane uitstraling.

Ook dakbomen zijn via onze webshop verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Enkele voorbeelden van dakbomen zijn een dakmoerbei, een dakplataan een moeraseik in dakvorm en een amberboom in dakvorm (een dakamberboom).

Leibomen

Leibomen kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Behalve als een sfeerverhogend element in je tuin, kunnen bepaalde boomsoorten ook worden ingezet als zonnewering. Daarom kan ook de 'bladkleur', de 'keuze voor wel of niet groenblijvend', de 'groeirichting van de takken' en/of de 'stamhoogte' een belangrijke rol spelen bij het maken van jouw keuze.

Leibomen toevoegen als meerwaarde in je tuin, doe je dus best doordacht en met behulp van het doen van het nodige onderzoek, vooral ook omdat niet zomaar alle leibomen geschikt zijn voor alle grondtypes. 

Bonsaibomen voor je tuin of balkon kopen

Veel mensen denken dat Bonsaibomen binnen moeten worden gehouden, terwijl de meeste soorten juist buiten moeten worden gehouden.  Daar worden ze blootgesteld aan alle seizoenen, net als gewone bomen. Alleen de tropische en subtropische soorten kunnen binnenshuis overleven.

Als je een tuin of balkon hebt, kun je Bonsaibomen buiten houden. Welke bomen zijn geschikt om buiten te houden? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt. Dat zijn namelijk gewoon de bomen die voorkomen en dus verkrijgbaar zijn in het land of de streek waar je woont. Let er alleen wel op dat een Bonsaiboom die normaal vorstbestendig is, bescherming nodig heeft op het moment dat deze in een ondiepe pot of schaal is geplant.

Verder is het belangrijk de condities van je tuin of balkon goed te bestuderen. Als je tuin of balkon de hele dag vol in de zon staat, betekent dit dat je andere soorten Bonsaibomen moet kiezen dan wanneer je tuin of balkon ook schaduw heeft. Voor sommige soorten Bonsaibomen is het namelijk van belang dat ze half of volledig in de schaduw staan, zeker als ze op een stenen bestrating staan die ook nog is omgeven door muren.

In een tuin met gras, heggen en andere beplanting is de luchtvochtigheid vaak groter. Als op de plek waar de Bonsaibomen staan, vaak of constant wind aanwezig is, zullen de bomen meer water nodig hebben. Tegelijkertijd zullen ze minder snel last hebben van schimmelziektes en ongedierte dan op een plek waar het (praktisch) windstil is.

Heb je alleen de beschikking over een tuin of balkon met veel schaduw, dan zijn er helaas niet veel Bonsaiboomsoorten echt goed gedijen.  Wil je dit oplossen, dan zul je meer zon moeten creëren of... moeten verhuizen.

Bomen bestellen en betalen

Jouw bomen betalen kan precies zoals jij dat wil. Wil je achteraf betalen? Dat kan. Wil je veilig online betalen? Dat kan. Tijdens het bestelproces krijg je te zien van welke betaalmethoden je bij Warentuin zal gebruik kunt maken. 

Als je een van onze bomen via onze online shop wil bestellen, kan dat veilig en snel via onze web via onze website. Het kan zijn dat je nog een klein bedrag aan bezorgkosten moet betalen. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje bij onze FAQ's. Op het moment dat je jouw boom hebt betaald, neemt een van de medewerkers van onze klantenservice per e-mail contact met je op om een geschikt bezorgmoment met je af te spreken.

Naar boven