Coniferen & hagen

Coniferen & hagen

Coniferen en hagen online kopen bij Warentuin

Op zoek naar mooie nieuwe coniferen en/of haagplanten voor in je tuin? Bij Warentuin vind je de mooiste exemplaren die stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn. Wist je verder trouwens dat, als je ze online koopt bij Warentuin, je altijd verzekerd bent van een goede prijs-kwaliteitverhouding? Nieuwsgierig geworden? Blader dan door ons assortiment hieronder.

Coniferen en hagen online bestellen bij Warentuin

Coniferen en hagen als heesters zorgen voor privacy, houden de wind tegen, maar zijn vooral in te zetten als omlijsting in de vorm van een levendige groene wand van je tuinkamer of tuin. Wil je coniferen en/of haagplanten gaan gebruiken als omlijsting van je tuin of tuinkamer? Let er dan op dat lang niet alle heesters en coniferen hiervoor geschikt zijn. Je kunt het best coniferen gebruiken met een dichte structuur hebben en haagplanten die een dichte vertakking hebben, goed gebladerd zijn en samen een gesloten geheel vormen. Liefst moet een haag strak kunnen worden gesnoeid, naar losse, meer natuurlijke hagen kunnen ook heel mooi zijn. Bij Warentuin kun je daarom allerlei coniferen en haagplanten online bestellen.

Coniferen

Coniferen zijn ideaal voor wie graag een project voor langere termijn begint: met de juiste verzorging gaan coniferen lang mee, blijven ze eeuwig groen en worden ze behoorlijk groot.

De aankoop

Een conifeer ziet er wanneer je er een koopt niet heel indrukwekkend uit: een jong conifeertje is meestal zo’n halve meter hoog. Maar: dat verandert vrij snel: – sommige soorten kunnen meters hoog worden, om precies te zijn tot wel vier of vijf meter! Het is dus zaak om van tevoren goed na te gaan wat voor conifeer je graag hebben wil – sommige soorten worden breder dan andere en nemen dus meer ruimte in beslag.

Het planten

Zorg er dus voor dat je een plek in je tuin kiest met voldoende ruimte, liefst met zandgrond, want daarop groeit een conifeer het best. Graaf een gat om de conifeer te planten. Dat gat mag een diepte hebben van ongeveer vijf centimeter dieper dan de pot waar de conifeer in wordt geleverd. Haal de conifeer vervolgens uit de pot, verwijder het gaas rond de wortels en plant hem in je tuin. Geef de conifeer, behalve goede potgrond ook nog wat goede voedingsstoffen en kunstmest en klaar ben je.

Het onderhoud

Een conifeer heeft niet veel voeding nodig, al moet je wel in de gaten houden dat de naalden niet bruin worden. Worden de naalden wel bruin, dan betekent dat dat de conifeer een tekort een magnesium heeft. In zo’n geval  moet hem even “bijvoeden” en daarna komt alles weer in orde.

Een conifeer moet ook af en toe worden gesnoeid: twee tot vier keer per jaar. Let daarbij wel goed op want, met uitzondering van de Taxus mogen coniferen niet tot aan het droge hout worden gesnoeid, want anders komen de afgeknipte takken niet meer terug. Door te snoeien kun je zelf bepalen hoe je jouw conifeer laat groeien: laat je hem lekker breed worden of maak je er een sierlijke, slanke verschijning van?

Sier coniferen

Behalve gewone coniferen, zijn er ook sier coniferen. Met het steeds opnieuw kweken van coniferen, zijn er coniferen in  verschillende groeivormen en bladkleuren (eigenlijk naald- en schubkleuren) ontstaan. Op deze manier is er dus een speciale sier conifeer voor elke tuinwens ontstaan. Waar je zoal aan kunt denken? Van fris gekleurde geelgroene coniferen tot statige blauwgrijze coniferen en coniferen met strakke zuilvormen tot sierlijk afhangende soorten.

Een sier conifeer is zo gekweekt dat hij langzaam groeit (ongeveer 15 tot 25 centimeter per jaar) en daardoor maar weinig onderhoud nodig heeft. Een sier conifeer doet het goed in kleinere (stads)tuinen en kan worden ingezet als solitaire plant of als haag. Kortom: met een sier conifeer kun je alle kanten op!

Haagplanten

Haagplanten zijn planten die kunnen worden gebruikt om een haag of heg van te maken. Je kunt een haag of inzetten als afscheiding tussen jouw tuin en die van je buren, maar ook om je tuin in meerdere stukken te verdelen en ook in de voortuin staat een lage haag erg mooi.

Soorten haagplanten

Er zijn heel veel verschillende soorten haagplanten. Hieronder vind je een selectie van de fraaiste haagplanten die bij Warentuin verkrijgbaar zijn. De planten die onderdeel zijn van de selectie zijn allemaal groenblijvend en blijven dus het hele jaar door mooi.

  • Taxus: de taxus is de meest bekende haagplant en wordt ook wel de ‘koning onder de haagplanten’ genoemd. Die naam heeft de plant niet voor niets gekregen: een taxus is namelijk een erg sterke plant die heel oud kan worden en gemakkelijk te snoeien is. Het enige zeker niet onbelangrijke nadeel? Een Taxus is giftig. Kleine kinderen kunnen ziek worden van taxine, een mengsel van alkaloïden geproduceerd door de taxus, en ook voor dieren is een Taxus gevaarlijk!
  • Buxus: de Buxus is misschien wel de meest stijlvolle, zeer populaire haagplant. Vrijwel iedereen heeft wel een beeld bij Franse kasteeltuinen. Dit type tuinen is geïnspireerd op de oude Romeinse tuinen en kenmerkt zich door strak onderhouden vierkante vlakken. Die vlakken worden veelal afgebakend door een buxushaag. De strakke groene lijnen vormen een mooi contrast met de bloemenweelde tussen de borders. Ook in de winter blijven deze borders gewoon groen. Vandaar dat de buxus sempervirens, de meest voorkomende soort buxus, een zeer populaire haagplant is.
  • Beuk: de Beuk is een traditionele haagplantsoort van topkwaliteit. Wie een beuk plant, doet dit niet om origineel te zijn. De buren hebben ‘m immers meestal ook. Toch is kiezen voor een beukenhaag helemaal geen slecht plan: van alle hagen is een beukenhaag namelijk de goedkoopste optie. Een beuk kun je overigens het best in het seizoen planten, want buiten het seizoen zijn beukenhagen alleen in pot verkrijgbaar en betaal je er meer voor dan anders.
  • Laurier: de Laurier of Laurierkers is een plant met laurierachtige bladeren en kersenachtige vruchten. In tegenstelling tot veel andere steenvruchten zijn de vruchten van de laurier giftig, net als de rest van de plant. Een laurierhaag kan behoorlijk groot worden en wordt daarom vooral geplant in grote tuinen.
  • Vuurdoorn: de Vuurdoorn is een haagplantensoort die verschillende functies in de tuin kan vervullen. De scherpe doorns aan de takken maken de haag perfect voor inbraakwering, maar het is ook een plant die veel kleur naar de tuin brengt. Dankzij het feit dat de plant bloeit in het voorjaar, maar zeker ook met de bessen die daarna in grote aantallen verschijnen. Er zijn maar weinig haagplanten die zo sierlijk en zo praktisch tegelijk zijn.

Kant en klare hagen

Wil je snel een haag in of om je tuin hebben staan? Kies dan voor een van onze kant-en-klare hagen. Als je Haagplanten in je tuin plant, betekent dat namelijk niet automatisch dat je meteen een dichte haag op de juiste hoogte hebt. Vooral langzaam groeiende plantensoorten, zoals de buxus, de taxus en de vuurdoorn, laten even op zich wachten.

Coniferen en hagen online kopen

Alle hierboven genoemde  coniferen en hagen zijn uiteraard te koop bij Warentuin. Blader daarom snel door ons assortiment, maak je keuze en bestel direct! Heb je nog vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van je bestelling? Ga dan naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je!

Naar boven