Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten kopen bij Warentuin

Bloeiende kamerplanten brengen vrolijkheid in ieder huis. Bij Warentuin selecteren we alleen de mooiste bloeiende kamerplanten van de allerbeste kwaliteit zodat jij er heel lang van kunt genieten. Waar zet jij bijvoorbeeld die mooie hortensia, azalea of orchidee neer? Komt die in de woonkamer, keuken, slaapkamer of toch in je kantoortje?

Filteren op

Bloeiende kamerplanten bij Warentuin shoppen

Bloeiende kamerplanten zijn vaak uitgerust met bladeren, maar vooral ook bloemen in opvallende kleuren.

Die opvallend gekleurde bladeren en bloemen geven bijvoorbeeld een woonkamer of kantoorruimte meteen sfeer. Enkele voorbeelden van bloeiende kamerplanten zijn een anthurium, een spathiphyllum (lepelplant) en diverse soorten orchideeën. 

Anthurium

Een anthurium geeft prachtige subtropische bloemen, en is dankzij felle kleuren van die bloemen een heuse eyecatcher die overigens niet veel verzorging nodig heeft.

Een anthurium is in onze webshop verder niet alleen verkrijgbaar als potplant (kamerplant), maar de bloemen ervan zijn ook verkrijgbaar als snijbloemen.

Deze planten zijn dus erg geschikt om op je vensterbank te plaatsen, op kantoor of in de huiskamer. Vanwege het vrolijke en opvallende uiterlijk van deze bloeiende planten, zijn ze ook zeer geschikt om cadeau te doen. Van sfeervolle en kleurrijke bloeiende planten kun je, in tegenstelling tot een bos bloemen in een vaas, meestal nog maandenlang en soms zelfs jarenlang genieten. Belangrijk is dat deze bloeiende planten dan natuurlijk wel de juiste verzorging nodig hebben.

Spathiphyllum (lepelplant)

Een spathiphyllum ofwel lepelplant is een kamerplant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, maar het in Europese huiskamers ook prima doet, zolang hij maar genoeg water krijgt en niet te veel in direct licht staat. Heeft de lepelplant het ergens goed naar zijn zin en zorg goed voor hem, dan kun je er nog jaren plezier van hebben. En over goed zorgen voor gesproken... wist je dat de plant sowiweso goed voor jou en je huisgenoten zorgt? Een lepelplant is namelijk een luchtzuiverende kamerplant die CO2 om in zuurstof en meehelpt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Orchidee

Een orchidee is misschien wel een van de populairste bloeiende kamerplanten. Dat is natuurlijk niet zomaar, maar heeft de plant te danken het feit dat deze een opvallende verschijning is in bijvoorbeeld je woonkamer. Een orchidee, met als populairste soort de phalaenopsis, vormt een rijkdom aan prachtige kleuren, vormen en bloemen.

Bloeiende kamerplanten verzorgen

Hoe je bloeiende kamerplanten moet verzorgen, is per soort verschillend, maar over het algemeen geldt dat het water dat je ze geeft altijd lauw is. Ook worden ze er blij van als je ze eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit geeft of je ze tijdens een lichte regenbui even lekker buiten zet.

Hebben je bloeiende kamerplanten pas gebloeid? Breng dan het watergeven terug naar 1 maal per week. In het voorjaar kunnen de bloeiende kamerplanten worden verpot. 

Anthurium verzorgen

Water geven: precies goed

Een anthurium heeft niet veel water nodig, maar dient wel altijd in licht vochtige grond te staan. In de wintermaanden mag de grond af en toe een beetje uitdrogen, maar in de zomermaanden dient de plant vaker water te krijgen.

Water geven: te veel

Een anthurium die te veel water heeft gekregen, krijgt bruine vlekken met een geel randje in het blad, soms aan de randen van het blad. Dit wordt veroorzaakt door wortelrot en is het gevolg van een constante laag water in de pot. 

Sproeien 

Een anthurium hoef je geen sproeibeurt te geven, maar vindt dit wel fijn. Ook vergroot het de kans op het ontstaan van nieuwe bloemen en houdt het de plant langer mooi en gezond. Als je de plant een sproeibeurt geeft, doe dat dan vooral in de winter, wanneer de verwarming de lucht droger maakt.

Afstoffen

Spoel  af en toe het stof van het blad van de anthurium. Hierdoor krijgt het blad een mooie glans en bereikt licht makkelijker de bladeren van de plant. 

Spathiphyllum (lepelplant) verzorgen

Water geven: precies goed

Een spathiphyllum of lepelplant heeft elke week redelijk veel water nodig. In de wintermaanden minder water dan in de zomermaanden. Geef je een Spathiphyllum weer opnieuw water, dan zullen de bladeren weer overeind gaan staan. Zelfs als de bladeren van deze kamerplant bruin worden en het lijkt alsof deze kamerplant overleden is, kan deze door onder te dompelen in water opnieuw gaan groeien.

Doordat de spathiphyllum van nature voorkomt aan de oevers van de Amazone, zal deze kamerplant niet snel verzuipen. In de natuur staat een Spathiphyllum (Lepelplant) namelijk langere periodes met zijn wortels in het water.

Water geven: te weinig

Een spathiphyllum of lepelplant die te weinig water krijgt, zal de bladeren direct slap laten hangen. Geef je een spathiphyllum weer opnieuw water, dan zullen de bladeren weer overeind gaan staan. Zelfs als de bladeren van deze kamerplant bruin worden en het lijkt alsof deze kamerplant kapot is, kan deze opnieuw gaan groeien. Hoe? Door de plant onder te dompelen in water.

Water geven: te veel

Goed nieuws: een spathiphyllum of lepelplant geef je niet snel te veel water. Dit komt doordat de plant van nature voorkomt aan de oevers van de Amazone en dus niet snel zal verdrinken. In de natuur staat een spathiphyllum namelijk langere periodes met zijn wortels in het water. Dit betekent echter niet dat je je plant altijd maar een 'ongeremde' hoeveelheid water kunt geven.

Sproeien 

Een spathiphyllum of lepelplant komt van nature voor in een gebied waar een hoge luchtvochtigheid is. Als de verwarming aanstaat, zakt de luchtvochtigheid in de ruimte en is het sproeien van de bladeren aan te raden. Ook is het sproeien van de bladeren goed tegen ongedierte en omdat je direct het stof en stuifmeel van de bladeren afspoelt.

Afstoffen

De bladeren van al je planten vangen zonlicht op om te kunnen groeien en bloeien. Zo worden voedingsstoffen en energie geproduceerd waarmee de planten nieuwe bladeren kan ontwikkelen. Dit proces wordt fotosynthese genoemd.

Als er een laag stof op de bladeren van de kamerplanten ligt, zullen ze minder voeding en energie voor zichzelf aanmaken. Het gevolg hiervan is dat je planten minder goed groeien of in het ergste geval zullen doodgaan.

Een spathiphyllum of lepelplant zal extra blij zijn met het feit dat je de bladeren zo af en toe afstoft, want dan ken alle energie worden gestopt in het ontwikkelen van de mooiste bloemen.

Orchidee verzorgen

Water geven: precies goed

Een orchidee heeft niet veel water nodig. De plant verlangt pas naar water, als de grond redelijk droog is. Geef de kamerplant daarom om 7 tot 10 dagen een scheutje water. Schenk het water op de grond en niet op de plant zelf. Zorg dat het water op kamertemperatuur is. Geef bij voorkeur de plant in de ochtend water. Op deze manier kan de orchidee het water beter opnemen.

In de wintermaanden is de orchidee in rust. Geef de plant in deze periode daarom minder water.

Water geven: te veel

Voorkom dat er een laag water in de pot komt te staan. Dit kan schadelijk zijn voor de plant. 

Sproeien 

Een orchidee stelt geen hoge eisen aan de luchtvochtigheid in een ruimte. In de wintermaanden is het echter wel verstandig om de plant af en toe te sproeien. Besproei niet de bloemen van de orchidee. Doe je dat wel, dan kunnen ze bruine vlekken krijgen.

Afstoffen

De stofdeeltjes die door de lucht dwarrelen belanden ook op de bladeren van je orchidee en zorgen ervoor dat je plant minder licht op kan nemen. Ook kan het de bladmondjes verstoppen en kan je plant er wat dof en grauw uit gaan zien met een laagje stof erop. 

Tijd dus om je orchidee eens af te stoffen. Dat kan met een stofdoek of een vochtige doek met een beetje water (zonder schoonmaakmiddelen). Veeg het stof voorzichtig van de bladeren en zie hoe ze weer zullen gaan shinen. 

Ouderwetse bloeiende kamerplanten

Ouderwetse bloeiende kamerplanten stralen een tijdloze charme uit in onze moderne interieurs. Met hun weelderige groene bladeren en prachtige bloemen, brengen ze een vleugje nostalgie en elegantie in onze huizen. Deze klassieke planten, zoals de vredeslelie, de orchidee en de geranium, herinneren ons aan een tijd waarin eenvoudige schoonheid en geduldige zorg de norm waren. Ze zijn een waardevolle aanvulling op elke ruimte, en hun bloeiende pracht herinnert ons eraan om te genieten van de kleine geneugten van het leven.

Jouw bloeiende kamerplanten eenvoudig thuisbezorgd

Bloeiende kamerplanten bestellen bij Warentuin is slim, want je hoeft er de deur niet eens voor uit! Alle kamerplanten die je bij ons koopt, worden namelijk helemaal bij je thuis bezorgd. Het thuisbezorgen van jouw kamerplanten is bovendien in de meeste gevallen helemaal gratis. Bekijk voor meer informatie over de verzendkosten de productinformatie.

Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling? Ga dan naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je!

Naar boven