Groene kamerplanten

Groene kamerplanten

Groene kamerplanten online bestellen bij Warentuin

Met groene kamerplanten fleur je je woonkamer, je slaap- of studeerkamer, je badkamer of je kantoor op een eenvoudige manier meteen op. Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel verschillende soorten groene kamerplanten, dat er voor ieder interieur en voor iedere ruimte wel een geschikt exemplaar te vinden is. Bekijk hieronder ons brede assortiment!

Groene kamerplanten eenvoudig online bestellen bij Warentuin

Kamerplanten zijn een mooie toevoeging aan een interieur, vooral omdat ze een ruimte direct opfleuren. Het enige probleem? Er zijn zoveel verschillende kamerplanten dat het soms kan het lastig zijn om de juiste keuze  te maken.  Als je een ruimte wil opfleuren, denk je misschien dat je dat het best kunt doen met bloeiende kamerplanten als orchideeën, maar wat ons betreft kunnen groene kamerplanten dit net zo goed. Je bestelt ze eenvoudig online via onze webshop.

Tal van gezondheidsvoordelen

Behalve dat groene kamerplanten een ruimte direct opfleuren, bieden ze ook tal van gezondheidsvoordelen. Wist jij bijvoorbeeld al dat ze de kwaliteit van de lucht, het vochtgehalte van de lucht in een bepaalde ruimte verbeteren en ze je simpelweg gelukkig maken? Alle reden, dus, om groene kamerplanten aan te schaffen.

Gezondheidsvoordeel 1: groene kamerplanten verbeteren de luchtvochtigheid

Als de verwarming in de winter overal aan staat en onze huizen en kantoren goed zijn geïsoleerd, wordt de lucht binnen al snel erg droog. Planten, waaronder groene kamerplanten, helpen de luchtvochtigheid te verhogen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en de 60%. Is dit in jouw huis of op jouw kantoor hoger of lager, dan kun je problemen krijgen met je gezondheid. Bij droge lucht kun je last krijgen van je luchtwegen, een droge huid en kunnen virussen zich sneller verspreiden. Bij té vochtige lucht kan er schimmelvorming ontstaan en ook dat is niet gezond. Je kunt de luchtvochtigheid in je huis meten met een hygrometer.

Gezondheidsvoordeel 2: groene kamerplanten verbeteren de luchtkwaliteit op een goedkope, natuurlijke manier

Groene kamerplanten zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Je kunt er thuis of op kantoor voor kiezen om de lucht in een bepaalde ruimte te zuiveren met behulp van een luchtzuiveringssysteem, maar dit heeft ook nadelen. Een luchtzuiveringssysteem vreet namelijk stroom en is relatief duur in onderhoud.  Met het plaatsen van groene kamerplanten verbeter je de luchtkwaliteit op een goedkope, natuurlijke manier.

Alle planten en dus ook groene kamerplanten halen CO2 uit de lucht en zetten dit om in zuurstof. Zeker in minder goed geventileerde ruimten zijn planten dus een goede oplossing. Bepaalde plantensoorten halen zelfs gifstoffen uit de lucht die zijn vrijgekomen. Wat wel belangrijk is: blijf ventileren, anders is de balans tussen CO2 en zuurstof niet goed. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar het enige wat je in dit geval moet doen om ervoor te zorgen dat het met die balans wel goed zit, is een raam openzetten.

Gezondheidsvoordeel 3: groene kamerplanten maken gelukkig

Groene kamerplanten maken gelukkig. Dat zit zo: de mens bestaat zo ongeveer een miljoen jaar.  Het  overgrote deel daarvan heeft de mens in de natuur geleeefd.

Driehonderd jaar geleden volgde de eerste industriële revolutie. Die revolutie leidde ertoe dat er steeds meer mensen, in plaats van midden in de natuur, in steden gingen wonen en zich begonnen te verplaatsen in auto’s te verplaatsen. Voor we het wisten hadden mensen, in plaats van groen, glas, staal, beton en plastic om zich heen verzameld.

Dit heeft ervoor gezorgd dat mensen gestresst raken. Terug naar een hutje op de hei kunnen we niet meer, maar tussen groen voelt de mens zich het lekkerst.

Daarom verzamelen we groen om ons heen, in huis en op kantoor. Het is bewezen dat het werkt: in een groene omgeving gaat de productiviteit en de creativiteit gaan omhoog.

Jouw groene kamerplanten eenvoudig thuisbezorgd

Groene kamerplanten bestellen bij Warentuin is slim, want je hoeft er de deur niet eens voor uit! Alle kamerplanten die je bij ons koopt, worden namelijk helemaal bij je thuis bezorgd. Het thuisbezorgen van jouw kamerplanten is bovendien in de meeste gevallen helemaal gratis. Bekijk voor meer informatie over de verzendkosten de productinformatie.

Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling? Ga dan naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je!

Naar boven