Aardewerk potten voor binnen

Aardewerk potten voor binnen

Aardewerken potten voor binnen kopen bij Warentuin

Op deze pagina zijn alle aardewerk potten voor binnen die bij Warentuin verkrijgbaar zijn voor je op een rijtje gezet. Deze potten zijn van absolute topmerken als Mica Decorations, Floran en TS. Zet de fraaie potten van Warentuin bijvoorbeeld op de vensterbank, op de grond of bevestig ze aan het plafond!

Aardewerken potten voor binnen bestellen bij Warentuin

Aardewerk is klei dat wordt gebakken op hoge temperatuur. Aardewerk potten voor binnen en buiten, bloempotten, dus, worden gemaakt van ongeglazuurd of geglazuurd aardewerk. Het laagje glazuur (keramiek) zorgt voor extra bescherming en geeft de pot een mooie, afgewerkte look.

Geglazuurde binnenpotten: keramiek

Geglazuurde aardewerken potten worden ook wel keramieken potten genoemd. Keramiek is erg populair als materiaalkeuze voor een bloempot. Gek is dat niet want dit aardewerk heeft een natuurlijke en verfijnde uitstraling. Dankzij de glazuurlaag wordt het steviger, minder gevoelig voor krassen, waterdicht en weer- en vorstbestendig. Een ophoping van water kan echter voor barsten zorgen, let daarom goed op de waterafvoer. Voor het schoonmaken een keramiek bloempot voor binnen kun je het best wat water en milde zeep gebruiken.

Ongeglazuurde binnenpotten: terracotta

Terracotta is een vorm van ongeglazuurd aardewerk van roodbakkende klei. Bij een aardewerken pot voor binnen van terracotta verdampt water niet alleen van boven uit de pot, zoals bij plastic, maar ook via de wand van de pot. En dat is goed, want dit zorgt ervoor dat er sneller verse lucht bij de wortels van de plant in de pot kan komen, waardoor kans op wortelrot kleiner wordt.

Hou er alleen wel rekening dat je een plant in een terracotta bloempot wat meer water moet geven dan een plant in een plastic pot en dat een terracotta bloempot gemakkelijk verkleurt. Het water dat via de wand van de pot verdampt laat namelijk een laagje kalk achter. Een terracotta pot verkleurt op den duur sowieso door gebruik, maar het kalk laagje kan je er makkelijk af halen met wat water, azijn en een sponsje.

Breed aanbod aan verschillende stijlen aardewerken binnenpotten

Behalve verschillende soorten aardewerken potten voor binnen verkrijgbaar, zijn er bij Warentuin ook verschillende stijlen aardewerken potten voor binnen verkrijgbaar. Zo vind je altijd wel iets dat én helemaal je smaak is én in je interieur past.

Vorm van de potten

Je kunt wat betreft de vorm bijvoorbeeld kiezen voor een brede, grote bloempot voor binnen, of een smalle, hoge bloempot voor binnen. Je kunt qua kleur onder andere kiezen voor een bloempot in een rustige, basic kleur of juist een in een felle, niet te missen kleur. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Textuur van de potten

Je kunt wat betreft de textuur van de buitenkant van de pot bijvoorbeeld kiezen voor glad of craquelé. Gladde aardewerken potten passen onder meer in een modern interieur en aardewerken potten met craquelé passen onder meer goed in een interieur met een vintage look. Welke van de twee texturen passen het best in jouw interieur? Kun je niet kiezen? Gelukkig hoeft dat ook niet per se, want de twee texturen kunnen natuurlijk ook prima naast elkaar bestaan.

Motief van de potten

Je kunt wat betreft het motief op de buitenkant ook nog kiezen. Er zijn potten waarin ter decoratie cirkel- of florale motieven zijn ingekrast. Die inkrassingen maken een pot meteen alles behalve standaard!

Je aardewerken voor binnen eenvoudig online shoppen

Heb je een keuze kunnen maken? Goed zo! Plaats de aardewerken pot voor binnen die jij wilt hebben in je virtuele winkelmandje en doorloop het bestelproces. Heb je dat gedaan? Dan gaan wij voor je aan de slag met het verwerken van je order en zorgen we ervoor dat jouw bloempot zo snel mogelijk thuisbezorgd wordt. Een bloempot voor binnen shoppen was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je nog vragen over het bestelproces of wil je iets anders weten? Bekijk dan onze veel gestelde vragen of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice! We helpen je met alle plezier verder!

Naar boven