Praktische potten & bakken

Praktische potten & bakken

Praktische potten & bakken bij Warentuin

De perfecte potten voor je planten vind je bij Warentuin. In onze webshop vind je verschillende soorten en formaten potten en bakken. Daarnaast zijn de kleuren van de bakken neutraal, zodat je ze overal neer kan zetten en ze overal bij passen. Bestel nu jouw favorieten potten en bakken!

Praktische potten & bakken

Op zoek naar mooie en praktische potten en/of bakken voor je planten voor thuis? Wij hebben precies dat wat je zoekt! In ons assortiment vind je een groot aanbod aan verschillende bakken. Van mooie plantcontainers en flexibele binnenpotten tot ideale kweekpotten en handige kruidenpotten. We hebben het dus allemaal! Bovendien leggen wij je graag uit wat precies het verschil tussen de vier verschillende bloembakken is, zodat jij precies het juiste kan bestellen. Lees snel verder!

 

Mooie plantcontainers

Met plantcontainers kan je makkelijk een grote plant, boom en struik (tijdelijk) in je kamer of op je terras plaatsen. De plantcontainers zijn van kunststof, waardoor je sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Bovendien heeft zo’n emmer drainage gaten, zodat het overtollige water na regelmatig gieten, makkelijk kan wegstromen.

Ook kan je de planten uit de containers na een tijdje zelf in je tuin planten. Je kan ze in principe het hele jaar door planten, behalve als het vriest. De wortels van deze planten zijn zo sterk, dat ze zich makkelijk in de grond kunnen wringen. Je moet ze wel elke dag water geven. Als je de plant wilt planten, is het handig om deze stappen te volgen:

  1. Zet de pot een uur voordat je ze gaat planten, in een emmer/bak met water.
  2. Graaf een gat op de gewenste plek. Als je niet zeker weet of je grond de juiste voedingsbodem heeft voor je plant, kan je een grondanalyse doen. De tuinadviseur vertelt je dan precies wat de grond nodig heeft.
  3. Vul het gat met een mengsel van tuinaarde en compost.
  4. Haal de plant uit de emmer en zet hem in het gat. Als dat lastig gaat, kan je de pot stukknippen met een snoeischaar. Let wel op dat je de plant net zo diep in de grond zet, als dat hij in de pot stond!
  5. Druk tot slot de aarde rond om de plant met de voet aan en geef in de eerste week de plant elke dag water.

 

Flexibele binnenpotten

Lekken je planten of geven ze zo een vieze rand in je bloempot? Dan heb je een flexibele binnenpotten nodig! Deze kan je makkelijk tussen je plant en de plantenbak plaatsen, zodat de bloempotten minder vies worden of dat de grond onder je plant niet nat wordt door het water wat er uitdruipt. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan verschillende binnenpotten met gaatjes in de bodem. De gaten aan de onderkant zijn bovendien erg belangrijk voor een binnenpot, omdat dan niet alleen het overtollige water weg kan glijden, maar ook dat de wortels genoeg zuurstof binnenkrijgen. Daarnaast is een binnenpot met drainage gaten ideaal, omdat je op die manier makkelijk het extra water weg kan halen: je hoeft alleen de binnenpot met de plant op te tillen en het overgebleven water uit de bloempot eruit te gieten. Als je de plant wilt verpotten in een grote plantenbak, is het handig om ook een grotere binnenpot te kopen. De buitenste bloempot kan echter misschien wel te klein zijn voor jouw plant.

 

Ideale kweekpotten

Ben je een fan van planten kweken? Dan zijn de kweekpotten perfect voor jou! Als je een bloem wilt kweken, moet je wel op twee dingen letten:

  1. Allereerst moet je letten op hoe groot de kweekpot is. Dat hangt af hoe groot je plant uiteindelijk wordt. Bij een te kleine pot, kan de plant niet goed groeien en leeft hij niet lang, Maar bij een te grote pot, kan het water zich ophopen op plekken waar de wortels niet bij kunnen, waardoor er vocht ontstaat en de wortels kunnen rotten.
  2. Daarnaast moet je letten op welke vorm de kweekpot moet hebben. Een ronde kweekpot heeft als voordeel dat de plant overal even veel ruimte heeft om te groeien. Een vierkante heeft als voordeel dat de plant goed in de breedte kan groeien, wat voor sommige planten cruciaal is.

Hiermee kan je jouw planten ideaal kweken en kan je lang van ze genieten. Neem is een kijkje bij onze bollen en zaden.

 

Handige kruidenpotten

Als je een grote fan bent van kruiden, moet je tenminste één kruidenpot in huis hebben. Kruidenpotten zijn ideaal voor iedereen, voor als je nu minder plek hebt in je omgeving of juist heel veel. Met een kruidenpot kan je je jouw ideale kruiden kweken. Je kan zelfs met de iets grotere varianten kleine groentes kweken. Om erachter te komen welke grote pot je nodig hebt, moet je kijken hoe groot de plant wordt die je wilt kweken. Daarnaast kan je kiezen voor een kruidenpot met een waterreservoir, zodat je er niet constant op moet letten. Erg handig!

Als je zelf kruiden wilt kweken, moet je echter wel rekening mee houden dat deze planten in de potten meer water vragen dan wanneer ze in de grond staan. Dat komt doordat ze sneller uitdrogen, omdat ze minder grond hebben. Het is ook handig om drainage gaten te maken (als die nog niet in de pot zitten) en de plant vervolgens via een onderschaal water te geven. Op die manier nemen de wortels via de drainage gaten het water op en heb je ook niet zo snel overtollig water.

Ook moet je letten dat de plant de ideale temperatuur heeft. Het handige aan kruidenpotten, is dat je ze makkelijk kan verplaatsen. Dus kan je ze makkelijk in de schaduw of in de zon neerzetten. Op die manier kan je precies de juiste verzorging bieden.

 

Potten en bakken bij Warentuin makkelijk vanuit huis bestellen

Naast verschillende bloempotten en plantenbakken vind je bij Warentuin ook een groot assortiment alles wat je nodig hebt in je woning. Denk maar aan verschillende planten, tuingereedschap, tuinsets, dierproducten en nog veel meer. Bovendien bestel je jouw gewenste producten snel en eenvoudig op onze webshop vanaf je eigen bank. Bekijk het assortiment en voeg de producten die wilt toe aan je online winkelwagen. Als je alles hebt gevonden, rond je je bestelling af en zorgen wij ervoor dat jouw producten zo snel mogelijk jouw kant op komt. Makkelijk toch?

Heb je vragen over het bestelproces, of heb je andere vragen? Bekijk onze veel gestelde vragen of neem gewoon contact met ons op!

Naar boven