Tuinaanleg


Tuinaanleg en -onderhoud met Warentuin

Een tuin aanleggen doe je niet zomaar even. In een tuin moet je je thuis voelen na een dag hard werken. Zittend in je tuinstoel moet je lekker kunnen genieten van alle planten en bloemen in de tuin. Toch is een aantal praktische zaken als een bergplaats voor de fietsen of de aanleg en het onderhoud van een gazon ook niet onbelangrijk. Wat dacht je van een schuurtje in de achtertuin of kunstgras in de voortuin? Alle producten die nodig zijn bij tuinaanleg of -onderhoud zijn op deze pagina op een rijtje gezet. Neem snel een kijkje!

Vijveraanleg producten kopen

Bij Warentuin ben je ook aan het juiste adres als je op zoek bent naar producten voor de aanleg van een vijver. In principe zijn er twee manieren om een vijver aan te leggen. De eerste manier is door te kiezen voor een folievijver. Je creëert dan een vijver door lagen folie in een diepe kuil aan te brengen. Dit is lastiger dan de tweede manier: gewoon een kant-en-klare vijverbak aanschaffen en in de kuil passen. Ga je voor gemak en dus voor een kant-en-klare vijverbak? Volg dan onderstaande stappen om de aanleg tot een succes te maken.

Stap 1: een voorgevormde vijverbak kiezen

Denk van tevoren goed na over wat voor soort vijver je wilt hebben  en hoeveel ruimte er is in de tuin. Voorgevormde vijvers hebben verschillende dieptes. Om in de winter te kunnen overleven heeft een moeraszone een diepte van twintig centimeter nodig, een plantenzone een diepte van veertig centimeter en vissen nog meer diepte.

Stap 2: de voorgevormde vijver plaatsen

Denk na over de plek waar de vijver komt te staan. Zoek een plek waar zes tot acht uur per dag de zon schijnt en waar niet te veel bomen omheen staan. De wortels van bomen kunnen de vijver namelijk beschadigen en in de herfst kan het een hele klus worden om alle bladeren uit het water te halen. Als je een geschikte plek gevonden heeft, kun je aan de slag gaan met het graven van een kuil waar de voorgevormde vijverbak in past.

Stap 3: de voorgevormde vijverbak inrichten

Als je de vijverbak heeft geplaatst, kunnen de eerste stappen worden gezet wat betreft de inrichting van de vijverbak. Breng hierbij eerst een dikke laag vijveraarde aan op de bodem. Vul de vijverbak nu met water en laat dit een paar dagen rusten. Zijn die paar dagen om? Dan kun je allerlei waterplanten erin gaan plaatsen. Ook andere decoratie kan nu worden neergezet in en om de vijver. Een fontein is een echte aanrader.

Stap 4: een beetje geduld hebben

Je zult nog een à twee maanden moeten wachten voor er vissen in de vijver kunnen. Pas na die tijd is het juiste biologische evenwicht bereikt. Ga na deze periode naar de dierenwinkel en kies de mooiste vissen uit. Je vijver is nu af. Let wel op: een vijver moet regelmatig worden onderhouden.

Grind en bestrating producten bestellen

Je tuin bestraten doe je vooral omdat dat praktisch is. Je kunt dan namelijk zonder vieze moddervoeten naar je schuur of de deur lopen, omdat je niet eerst over zand of gras hoeft te lopen. Je tuin bestraten doe je natuurlijk ook omdat dat mooi is. Er is op het gebied van tuinbestrating tegenwoordig zoveel mogelijk dat je gerust mag zeggen dat een echt goede tuinbestrating en tuinaankleding bijna net zo belangrijk is geworden als de inrichting van je huis.

Grind in je tuin

Oké, een tuinbestrating met grind is dan misschien weer net niet de meest praktische keuze, maar je kunt zo wel een gegarandeerd onderhoudsarme tuin aanleggen! 

Grind wordt meestal gecombineerd met split, maar wat precies het verschil is tussen grind en split? Simpel: grindsteentjes hebben een ronde vorm en splitsteentjes hebben een hoekige vorm. Grindsteentjes zijn rond omdat ze vaak bij rivieren gevonden worden. Het stromende water van die rivieren ‘slijpt’ ze rond. Soms worden grindsteentjes in speciale trommels rond gemaakt. Splitsteentjes of breuksteentjes zijn hoekig, omdat ze uit steengroeves worden gespleten.

Door de ronde vorm zijn grindsteentjes minder gevoelig voor groene aanslag dan splitsteentjes, maar de hoekige vorm van splitsteentjes maakt ze samen tot een stabieler ondergrond dan grindsteentjes. Met grindpaadjes, splitvakken, rotsen en natuurstenen brokken geef je je tuin op een vrij eenvoudige manier een natuurlijke uitstraling.

Wil je behalve tuinbestrating, een waterpartij in je tuin aanleggen? Doe dat dan met wat keien en brokken. Je kunt het vijverfolie dat boven de waterspiegel uitsteekt camoufleren met wat losse keien of brokken. Losse keien en brokken zijn ook prima te gebruiken rond een bron, een cascade of een waterval.

Tuinafscheiding kopen

Bij de aanleg van je tuin, wil je je tuin ook vaak afscheiden om op die manier wat privacy te creëren. Wat betreft een tuinafscheiding heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een groene afscheiding, in de vorm van haagplanten, maar windschermen, gaas, schutting en matten op rol zijn ook prima opties. 

Windschermen

Zoals de naam al doet vermoeden creëer je met een windscherm op een eenvoudige manier een windvrije plek in je tuin, op je terras of op je balkon. Doordat een windscherm oprolbaar of uit te klappen is, heb je op een snelle en effectieve manier een heerlijk plekje uit de wind en geen last van laagstaande zon. Onze windschermen zijn er in verschillende afmetingen, verschillende materialen en verschillende kleuren. Je vindt dus altijd wil een voor jouw situatie ideaal scherm.

Gaas panelen

Je hebt ze vast wel een keer gezien: stukken hek met metalen roosters ertussen. Deze metalen roosters zijn zogenaamde gaas panelen. Om te zorgen voor afwisseling in je schutting, is het leuk om zulke tuinschermen te gebruiken. Dit maakt van de tuin een sierlijk geheel. Bij Warentuin is een groot assortiment aan metalen tuinschermen te vinden. 

Schuttingen

Elk type schutting heeft andere voordelen: een metalen schutting is robuust en onderhoudsvriendelijk. Een composiet schutting heeft de uitstraling van hout, maar niet de onderhoudsvereisten door het gebruik van kunststof, terwijl je met houten schuttingen een mooie natuurlijke uitstraling creëren.

Matten op rol

Ben je op zoek naar een natuurlijke tuinafscheiding? Wil je een verweerde schutting een nieuwe look geven of wil je wat meer privacy tijdens laten begroeien van je betongaas schutting? Kies dan voor een van onze matten op rol als heidematten, wilgenmatten boomschorsmatten.

Voor de vorm van tuinafscheiding wordt gebruikgemaakt van natuurlijk restmateriaal. Er heeft geen extra boskap plaatsgevonden en daarom is het afscheiden van je tuin met matten ook een CO2 neutrale manier van afscheiden. Je bevestigt de matten tegen bestaande hekwerken, of met ijzerdraad aan een gaashekwerk of betongaas.

De levensduur van de matten is afhankelijk van het materiaal en de weersomstandigheden. Gemiddeld ligt de levensduur van matten op rol tussen de 4 en de 8 jaar.

Tuinhuisjes, blokhutten of overkappingen aanschaffen

Bij Warentuin zijn onder andere tuinhuisjes van hout, kunststof en metaal verkrijgbaar. Metalen tuinhuisjes worden vaak als schuurtjes gebruikt. Geen wonder, want ze zijn robuust en praktisch. Ze gaan vaak bijzonder lang mee, zijn weerbestendig en onderhoudsvrij.

Als je een milieuvriendelijke keuze wilt maken dan zijn de kunststof tuinhuisjes een goede optie. Kunststof tuinhuisjes bestaan doorgaans uit polypropyleen en dit materiaal is goed recyclebaar.

Een metalen tuinhuisje is stevig, sterk, duurzaam en gaar jaren mee. Een metalen tuinhuisje is daarom uitermate geschikt om neer te zetten bij je tent of caravan op de camping. Vanwege brandvoorschriften mogen daar namelijk niet zomaar bijgebouwen worden neergezet.

Je vraagt je misschien af wat het verschil tussen een tuinhuisjes  blokhutten is. Het antwoord is simpel: een blokhut is gewoon een andere benaming voor een houten tuinhuis! Blokhutten bestaan uit onbehandeld naaldhout, meestal vurenhout.

Een blokhut kan bijvoorbeeld worden gebruikt als tweede woning, schuur of garage. Houd daarbij rekening met het volgende: hoe dikker de planken, des te stabieler het huis is.  

De tuinhuisjes met een overkapping of veranda zijn ideaal voor als je van je tuinmeubelen te genieten tijdens verschillende weersomstandigheden. Je kunt er in de zomer van profiteren als het te warm is om in de felle zon te zitten. Of geniet onder je overkapping terwijl je de regen op het dak hoort tikken. Warentuin beschikt over een groot assortiment aan tuinhuisjes en blokhutten, van modern tot klassiek, van klein tot groot, met of zonder overkapping

Tuinkassen kopen

Heerlijk genieten van je eigen gekweekte producten uit de tuin begint pas echt goed met een luxe, eenvoudige, grote of kleine tuinkas van Royal Well. Bij Warentuin verkopen we kassen, uitgevoerd in diverse materialen, in verschillende maten en kleuren. De afmetingen van de kassen liggen tussen de 1,5 en de 21 vierkante meter. Op die manier past in vrijwel elke tuin wel een tuinkas. Elke kas is voorzien van een frame met hierin folie, veiligheidsglas, tuindersglas of polycarbonaat.

Echt gras en kunstgras bestellen

Groen gras. Niets is mooier dan dat. Of je nu net bent verhuisd, een nog kale tuin hebt en ook een gazon in je tuin wilt aanleggen, of gewoon iets nieuws wilt met de tuin. Een groen gazon is altijd een goede toevoeging aan de tuin. Het aanleggen ervan lijkt misschien veel werk. Gelukkig  is er in de webshop van Warentuin van alles te vinden om het aanleggen van een gazon je zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Wil je naar je gazon helemaal geen omkijken hebben? Kies dan voor kunstgras. Kunstgras is ook geschikt om te gebruiken op een balkon.

Jouw tuinaanleg en tuinonderhoud producten online shoppen

Heb je jouw perfecte vijver voor in de tuin, tuinhuisje of tuinkas kunnen vinden? Mooi zo! Plaats het product dat je wilt hebben dan in je virtuele winkelmandje en doorloop het bestelproces. Heb je dat gedaan? Dan gaan wij voor je aan de slag! We verwerken je order en zorgen we ervoor dat jouw bestelling zo snel mogelijk jouw kant op komt. Daar hoef jij niet eens de deur voor uit! Ideaal, toch?

Naar boven