Levende bestrijdingsmiddelen

Levende bestrijdingsmiddelen kopen bij Warentuin

Via biologische bestrijding met behulp van levende bestrijdingsmiddelen bestrijd je plaaginsecten met feromoonvallen, nuttige insecten of aaltjes. Het zijn middelen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Hieronder zie je welke levende bestrijdingsmiddelen je zoal bij ons kunt kopen.

Levende bestrijdingsmiddelen bestellen bij Warentuin

Biologische of natuurlijke bestrijding met behulp van levende bestrijdingsmiddelen is een duurzame vorm van gewasbescherming die met name neerkomt op het bestrijden van schadelijke plaaginsecten en -schimmels met behulp van nuttige insecten: de natuurlijke vijanden van de plaaginsecten en -schimmels. De levende bestrijdingsmiddelen die jij nodig hebt, bestel je eenvoudig via onze webshop.

Welke levende bestrijdingsmiddelen zijn er zoal?

Levende bestrijders, ook wel biologische bestrijders of natuurlijke bestrijders genoemd, zijn er in de natuur in allerlei soorten en maten. Vogels eten bijvoorbeeld rupsen en egels eten slakken.

Verder zijn er allerlei bekende en minder bekende nuttige insecten die bloemen, planten en dieren beschermen tegen plagen. Roofmijten, aaltjes (nematoden) roofwantsen, sluipwespen en roofkevers zijn enkele voorbeelden van deze nuttige insecten die kunnen worden ingezet als levende bestrijdingsmiddelen.

Waarom kiezen voor levende bestrijdingsmiddelen?

Door gebruik te maken van levende bestrijdingsmiddelen creëer je een balans tussen nuttige organismen en ongedierte en schimmels. Zou je in plaats van levende bestrijdingsmiddelen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, dan is de kans groot dat je deze balans in gevaar brengt. Met chemische bestrijdingsmiddelen dood je namelijk niet alleen de schadelijke plaaginsecten of -schimmels die je van je bloem of plant wil hebben, maar ook de niet-schadelijke, maar nuttige insecten als bijen, spinnen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen.

Via met chemische bestrijdingsmiddelen (besproeid) voedsel kan bovendien een aantal pesticiden in ons lichaam terecht komen en dat is niet heel gezond. Met het gebruik van levende bestrijdingsmiddelen bereik je vaak hetzelfde effect als met het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, zonder (bij eetbare planten) de kans te lopen schadelijke stoffen binnen te krijgen.

Daarbij komt dat plaaginsecten en -schimmels resistent kunnen worden voor chemische bestrijdingsmiddelen met als gevolg dat je je bloemen en planten bespuit met een middel zonder enig effect. Zonde van de tijd en moeite die je erin stopt en natuurlijk van het geld.

Voor levende bestrijdingsmiddelen geldt niet dat plaaginsecten en schimmels er resistent voor kunnen worden. Werken met levende bestrijdingsmiddelen betekent dat natuurlijke vijanden van de plaaginsecten of -schimmels het lichaam van de insect of schimmel binnendringen en zich daar vervolgens heel snel kunnen vermenigvuldigen. Dit zorgt ervoor dat plaaginsecten of -schimmels binnen een paar dagen doodgaan. Daarna gaan levende bestrijdingsmiddelen op zoek naar nieuwe insecten en schimmels om zich in te kunnen nestelen. Zodra de plaag is opgelost, sterven de levende bestrijdingsmiddelen zelf ook vanzelf uit en worden ze opgenomen in de kringloop. Werken met levende bestrijdingsmiddelen is op deze manier een langdurige en milieuvriendelijk oplossing!

Welke levende bestrijdingsmiddelen zijn bij Warentuin verkrijgbaar?

Bij Warentuin zijn allerlei verschillende levende bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar levende bestrijdingsmiddelen tegen plaaginsecten, kevers en luizen ben je bij ons aan het juiste adres. De belangrijkste daarvan zijn aaltjes, (larven van) lieveheersbeestjes en feromonen. Meer informatie over elk van deze soorten levende bestrijdingsmiddelen volgt hieronder.

Aaltjes

Aaltjes zijn de natuurlijke vijanden van een groot aantal plaaginsecten. Aaltjes zijn niet belastend voor het milieu en hebben geen impact op andere dieren dan alleen het insect waartegen ze bedoeld zijn, een groot voordeel.

Een ander groot voordeel is dat aaltjes, als ze eenmaal zijn uitgezet, non-stop aan het werk zijn! Concreet houdt dit in dat een plaag zo altijd in een mum van tijd is opgelost.

Bij Warentuin kun je onder meer aaltjes tegen de larven van de taxuskever bestellen, aaltjes tegen emelten en trips en aaltjes tegenengerlingen.

Feromonen

Feromonen zijn lokstoffen. Ze werken ongeveer hetzelfde als hormonen, stoffen die in het lichaam worden uitgescheiden en behalve invloed op het lichaam, ook invloed op het gedrag hebben. Het verschil tussen hormonen en feromonen zit 'm in het feit dat feromonen buiten het lichaam worden afgescheiden en worden opgepikt door individuen van dezelfde soort. De ene mens pikt de feromonen van het andere mens op en het ene dier pikt de feromonen van het andere dier op.

Dankzij feromonen kunnen dieren als insecten, motten en vlinders met elkaar communiceren. Insecten, motten en vlinders dragen via deze chemische verbindingen namelijk informatie aan elkaar over. Feromonen regelen daarnaast grotendeels het gedrag van deze dieren. De feromonen die vrouwelijke insecten, vrouwelijke motten en vrouwelijke vlinders afscheiden hebben een seksuele aantrekkingskracht op de mannelijke insecten, mannelijke motten en mannelijke vlinders.

De bij ons te bestellen feromonen moeten worden gebruikt in combinatie met een feromoonval. Zo'n feromoonval bevat een plakbodem en een capsule met seksferomoon die de mannetjes aantrekt en ervoor zorgt dat ze op zoek gaan naar de bron. De capsule met feromoon ligt op de plakbodem. De mannetjes die daarop afkomen blijven kleven in de val en kunnen niet meer verder. Uiteindelijk verhindert dit het voortplantingsproces, het leggen van de eitjes door de vrouwtjes en de ontwikkeling van nieuwe larven.

Volwassen lieveheersbeestjes en larven van lieveheersbeestjes

Bijna iedereen weet dat lieveheersbeestjes de natuurlijke vijanden zijn van bladluizen. Ze kunnen er meer dan 100 (!) op één dag op. Bij Warentuin kun je zowel volwassen lieveheersbeestjes als larven van lieveheersbeestjes kopen. Wil je de bladluizen in je tuin bestrijden? Dan kun je het best larven van lieveheersbeestjes bestellen. Larven van lieveheersbeestjes kunnen niet vliegen en blijven daardoor op de plek waar ze zijn uitgezet. Na 3 tot 5 weken worden de larven volwassen lieveheersbeestjes en kunnen ze vliegen. Gelukkig is een bladluisplaag echter vaak al na een week of 2 verdwenen.

Heb je een kas in je tuin of op je balkon staan waarin je zelf groenten teelt, maar hebben bladluizen de weg naar die kas en je gewassen ook gevonden? Dan kun je het best volwassen lieveheersbeestjes kopen. Volwassen lieveheersbeestjes kunnen namelijk wel (meteen) vliegen en zich daardoor gemakkelijk verplaatsen naar de plekken waar de bladluizen zich bevinden!

Levende bestrijdingsmiddelen online shoppen

Heb je vragen over een van Warentuins levende bestrijdingsmiddelen? Neem dan gerust contact met ons op. De klantenservice van Warentuin is elke dag per e-mail bereikbaar, ook in het weekend. We streven ernaar je e-mail binnen 24 uur te beantwoorden. Wil je ons liever bellen? Op werkdagen (uitgezonderd feestdagen) kun je ons telefonisch bereiken. Ook voor algemene vragen over het bestelproces, levertijden, algemene voorwaarden van Warentuin kun je terecht bij de klantenservice. Een kijkje nemen bij onze veelgestelde vragen is ook handig. Wellicht vind je daar zelf al het antwoord op jouw vraag. of vragen

Heb je je definitieve keuze gemaakt? Plaats de producten dan in je virtuele winkelwagentje. Selecteer je gewenste betaalmethode en reken je bestelling af. Daarna gaan wij met je bestelling aan de slag en zorgen we ervoor dat deze bij je wordt thuisbezorgd. Je hoeft dus de deur niet uit! Handig toch? Verzending is van je bestelling is in de meeste gevallen gratis - om precies te zijn vanaf bij een waarde van € 75 of meer. Dankzij onze laagste prijsgarantie betaal je bovendien nooit te veel. Wat wil je nog meer?

Naar boven