Tuinsets

Tuinsets

Mooie tuinsets vind je natuurlijk bij Warentuin!

Urenlang loungen in de tuin, gezellig samen buiten ontbijten of uitgebreid eten van de barbecue? Met een tuinset van Warentuin zit je zeker goed! Van kleine bistrosets tot uitgebreide loungesets, maar ook mooie eettafels of een stevige picknicktafel… welke tuinset is jouw favoriet?

Goede, betaalbare tuinsets kopen? Dat doe je bij Warentuin!

Of je nu een grote of kleine tuin hebt: tuinsets zijn onmisbaar! Gelukkig ben je hiervoor bij Warentuin gegarandeerd aan het juiste adres. Bij Warentuin beschikken we over een breed aanbod aan tuinsets in allerlei soorten, maten en kleuren.  Stuk voor stuk heel verschillend, maar toch hebben ze één ding gemeen: ze zijn allemaal van goede kwaliteit en heel betaalbaar!

Waar let je op bij de aanschaf van een tuinset?

In onze webshop zijn honderden topkwaliteit scherp geprijsde tuinsets terug te vinden. We kunnen ons dus best voorstellen dat je niet precies weet waar je moet beginnen als je daaruit moet kiezen. Om ervoor te zorgen dat je keuzestress tot een minimum beperkt blijft, vertellen we je hieronder waar je zoal op kunt letten bij de aanschaf van een tuinset.

Tip 1: weet wat je zoekt: een tuinset, een loungeset, een diningset of..?

Ben je op zoek naar een ‘ouderwetse’, tijdloze tuinset of juist naar een modernere loungeset, een chic ogende dining set, een mooie bistroset of een leuke picknicktafel? Hieronder leggen we je de verschillen haarfijn uit.

  • Tuin set: ga je voor klassieke en romantische tuinsets? Welke stijl je ook kiest, bij ons vind je altijd wel een geschikte set. Je kunt je nieuwe set gemakkelijk in onze webshop bestellen. Blader door ons brede assortiment of kom langs bij een van onze servicepunten. Een keuze maken lastig? Met behulp van onze website kun je ook veel inspiratie opdoen. Via onze blogs en vlogs geven we je een aantal ideeën aan de hand waarvan je een knus en gezellig terras kunt creëren.
  • Lounge set: een loungeset is een mooie aanvulling  voor op je terras.  In de kussens van een loungeset kun je heerlijk wegzakken na bijvoorbeeld een vermoeiende werkweek en met de volledige loungeset creëer je al snel een warm huiskamergevoel.
  • Dining set: een diningset biedt het comfort van een loungeset, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je er prima op kunt zitten als je een keer buiten wil eten. En of je nu kiest voor high dining of low dining, bij Warentuin vind je gegarandeerd de eettafel set voor buiten die bij je past.
  • Bistro set: een bistroset is ideaal voor als je geen tuin hebt, maar wel een balkon. Een bistroset is namelijk lekker compact. Heb je wel een tuintje, maar niet zo groot? Ook dan zijn bistrosets perfect om te gebruiken, want ze nemen niet veel ruimte in beslag. De setjes kenmerken zich immers door hun kleine tafeltje met 2 stoeltjes.

Tip 2: weet hoeveel zitplaatsen je nodig hebt

Heel voor de hand liggend, maar toch: weet voor hoeveel personen je een tuinset wilt aanschaffen. Komen er regelmatig familieleden of vrienden eten? Dan is het verstandig om voor een uitgebreide set te kiezen, geschikt voor bijvoorbeeld zes tot acht personen. Hou je het liever bij de leden van je iets kleinere gezin? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor een wat kleinere set. Via het menu aan de linkerkant van de website kun je onder meer filteren op de lengte en breedte van je set. Zo weet je zeker dat de set op je terras past.

Tip 3: weet welk materiaal je aanspreekt

Tegenwoordig zijn tal van materialen geschikt zijn voor gebruik in de tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze houten loungesets, wicker loungesets en aluminium loungesets? Of van onze tuinsets, gemaakt van een combinatie van materialen voor een speels effect?

Bekijk goed welke stijl jou aanspreekt, lees onze blogs en bekijk onze vlogs om meer te weten te komen over de diverse voordelen van hout, wicker en aluminium. Alle sets die Warentuin verkoopt, zijn in principe prima geschikt om buiten te gebruiken, maar wanneer dit apart staat aangegeven, weet je dit echt 100% zeker. Je kunt hier ook op filteren via het menu aan de linkerkant van de website.

Tip 4: weet of je een tuinset wil 100% geschikt voor buiten of niet

Hoeveel onderhoud wil je aan je tuinset hoeven plegen? Met een 100% voor gebruik buiten geschikte tuinset ben je verzekerd van materialen die tegen een stootje kunnen en kun je je tuinset buiten laten staan, zonder dat je bang hoeft te zijn voor eventuele schade als gevolg van het weer.

Kies je voor een tuinset die wat meer onderhoud vergt? Weet dan dat Warentuin over een groot aantal reinigingsproducten en beschermingsproducten beschikt.  Voor elk materiaal is in onze webshop wel een passend onderhoudsproduct te vinden, zodat je  tuinset gegarandeerd nog jaren mee kan!

Tip 5: weet welke kleur(en) je mooi vindt

Heb je al een duidelijk beeld van de stijl die het best bij jouw tuin past? En weet je ook welke kleur(en) daar bij passen? Selecteer die dan via het menu aan de linkerkant. Wordt het bruin, grijs, groen, roze, wit of zwart? Of is een tweekleurige loungeset iets dat bij je tuin past? Aan jou de keuze!

Tip 6: weet of je je tuinset zelf wil samenstellen

Om het je gemakkelijker te maken, kun je via de webshop een aantal standaard tuinsets kopen, maar uiteraard bieden we je ook de mogelijkheid om zelf een tuinset samen te stellen. Er zijn bij ons namelijk ook heel veel verschillende losse tuinstoelen of tuintafels verkrijgbaar. Op die manier kun je helemaal zelf een eigen combinatie maken.

Tip 7: weet welke combinaties mogelijk zijn

Bij Warentuin zijn bijvoorbeeld dining stoelen of een hoekbank te bestellen. Deze zijn perfect te combineren met een hoge tuintafel, een hoekbank met hoge tuintafel. Ook kun je bij ons terecht als je op zoek bent naar verstelbare tuinstoelen of loungestoelen die perfect te combineren zijn met een mooie tuintafel of een bijzettafel.

Tip 8: weet een goede parasol en de juiste accessoires te vinden

Wat je stijl ook is, een tuinset is niet compleet zonder de juiste parasol en een paar leuke accessoires. En je raadt het al: ook die zijn in onze webshop te vinden. Met lampionnen en vuurschalen creëer je niet alleen heel eenvoudig gezelligheid, maar ook meteen warmte. Ideaal voor als de avonden kouder worden, maar je toch nog buiten wil zitten! En om ’s avonds niet in het donker te hoeven zitten, biedt Warentuin behalve lampionnen en vuurschalen natuurlijk ook diverse soorten tuinverlichting.

Tip 9: weet dat je jouw tuinset eenvoudig beschermen met een beschermhoes

Of je nu voor gemak gaat en een tuinset kiest die weinig onderhoud nodig heeft of gaat voor een die wat meer onderhoud nodig heeft: als het regent kun je ze extra beschermen door ze onder een beschermhoes te plaatsen. Een beschermhoes is vooral ook ideaal wanneer je een tuin hebt zonder overkapping of schuurtje.

Bij Warentuin is voor vrijwel elke tuinset wel een passende tuinsethoes om je set te beschermen. Heb je bijvoorbeeld een loungeset gekocht? Dan raden we je wel aan de loungekussens apart op te bergen. Je hebt hiervoor onder andere speciale kussenhoezen en kussentassen. Zijn de kussens net geworden door de regen? Laat ze dan eerst even goed drogen, vóór je ze opbergt. Zo voorkom je dat er schimmel op de kussens ontstaat en kun je extra lang van de kussens genieten.

Nog vragen?

Heb je naar aanleiding van bovenstaande tips toch nog vragen? Wil je meer informatie over een van onze in de tekst genoemde producten of heb je vragen over het plaatsen van een bestelling? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We helpen je met alle plezier verder!

Naar boven