Led kaarsen

Led kaarsen

Led kaarsen kopen bij Warentuin

Bij Warentuin kun je led kaarsen kopen in allerlei verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Ons assortiment bestaat bijvoorbeeld uit standaard led kaarsen, led theelichtjes, en led kaarsen decoratiesetjes van Magic Flame, Anna’s Collection en Nampook. Deze duurzame, veilige verlichting blijft urenlang branden. Je kunt er dus urenlang van genieten!

Led kaarsen bestellen bij Warentuin

Dineren bij romantisch kaarslicht maakt het toch net wat gezelliger. Het mooie sfeerlicht maakt het toch net wat meer cozy. Toch kleven er ook wat nadelen aan het gebruiken van echte kaarsen. Met echte kaarsen bestaat er bijvoorbeeld altijd de kans op plakkend kaarsvet en brandgevaar. Werken met led kaarsen in plaats van echte kaarsen kan een goede oplossing zijn.

Voordat verder in wordt gegaan op onder andere de veiligheid van led kaarsen, wil je misschien eerst weten wat voor soort led kaarsen er bij Warentuin verkrijgbaar zijn. Daarom volgt hieronder een klein overzicht.

Led stompkaarsen

Een stompkaars is een kaars met een langwerpige cilindervorm en een stompe, vlakke kop. Het is het soort kaars waar de meeste mensen het eerst aan denken bij het woord 'kaars'. Wil je rust in je interieur creëren? Bestel dan een paar stompkaarsen in de kleuren van je interieur. Wil jij je interieur juist juist een beetje opleuken? Kies dan voor stompkaarsen in kleuren die juist niet matchen met die van je interieur. Daardoor vallen ze lekker op!

Stompkaarsen staan mooi in een grote kaarsenhouder, maar ook op een kaarsenplateau. Stompkaarsen zijn verder vooral leuk om in verschillende of juist dezelfde kleuren en hoogtes met elkaar te combineren. De led stomp kaarsen bij Warentuin zijn daarom niet alleen los, maar ook vaak in sets van 3 verkrijgbaar.

Led thee lichten

Een romantische avond is niet compleet zonder thee lichtjes! Thee lichtjes worden ook wel waxinelichtjes genoemd en brengen warmte, rust en sfeer in huis. Ze staan leuk in een mooie waxinelicht houder op tafel, maar ook net zo gezellig op de vensterbank of op je tuintafel in de tuin. De led varianten werken op batterij en zijn – net als de echte varianten – in onze webshop te vinden in allerlei verschillende kleuren. Jouw lievelingskleur zit er vast ook tussen. En als je ze aan hebt staan, geven ze een prachtig schouwspel tegen bijvoorbeeld een witte muur.

Wist je trouwens dat je ze ook heel goed kunt combineren met (led) stomp kaarsen en (led) dinerkaarsen? Probeer maar eens uit!

Led dinerkaarsen

Staat er bij jou thuis een uitgebreid diner op het programma en ben jij degene die de gerechten moet bereiden? Dan mogen dinerkaarsen natuurlijk niet ontbreken. Je bent waarschijnlijk wel even zoet in de keuken, maar behalve dat de gerechten goed moeten smaken, wil je natuurlijk ook dat de eettafel er mooi uitziet. Een mooi gedekte tafel is eigenlijk al de helft van het werk voor een geslaagd etentje. Met dinerkaarsen creëer je een chique en knusse look aan tafel. Bij Warentuin vind je een ruim assortiment aan dinerkaarsen in diverse kleuren, afmetingen en varianten. Voor ieder interieur en ieder type diner zitten er mooie exemplaren tussen. Met led dinerkaarsen in plaats van echte dinerkaarsen hoef je bovendien nooit bang te zijn dat er kaarsvet lekt op de mooi gedekte tafel.

Veiligheid van led kaarsen

Kaarsen bestaan natuurlijk uit een brandend vuurtje. Hoewel dat er erg mooi uit kan zien, brengt het verschillende gevaren met zich mee. Een kaars kan je per ongeluk omstoten, iemand kan zich branden aan de vlam of aan het smeulend kaarsvet dat van de kaars lekt. Als je het niet goed treft kan de vlam zo een erge uitspatten dat er zelfs brand ontstaat.

Led kaarsen zijn schoner

Het smeulend kaarsvet is niet alleen gevaarlijk, maar ook behoorlijk vies. Het laat vaak een hele plak achter die nogal vervelend op te ruimen is. Al dat wegschrapen van kaarsvet en reinigen van de kaarshouders is een hele klus. Led kaarsen zijn daarom een stuk handiger en schoner.

'Echtheid' van led kaarsen

Led kaarsen oftewel ‘neppe’ kaarsen zien er tegenwoordig zelfs al behoorlijk echt uit. De vlam bestaat uit een led lampje, maar de buitenkant van de kaars wordt vaak ook van was gemaakt, zodat deze er meer als een traditionele kaars uit ziet en ook zo aanvoelt.

Gezondheid en led kaarsen

Bij het branden van een kaars wordt fijnstof uitgestoten. Dit is niet goed voor de gezondheid. Het tast je luchtwegen net zo aan als bijvoorbeeld tabaksrook in een kroeg. Het is niet direct gevaarlijk, maar bij langdurige blootstelling zal dit op de lange termijn voor schade zorgen. Led kaarsen stoten deze stof niet uit en is dus een gezondere optie.

Brandtijd van led kaarsen

Waxinelichtjes gaan nogal snel op, ze hebben een korte brandduur en dus moet je ze al snel vervangen. Soms moet je op de avond zelf al nieuwe neerzetten. Led kaarsen hebben daarentegen een erg lange brandduur en dus hoef je je niet zorgen te maken dat de kaarsen uit zullen gaan.

Prijs van led kaarsen

Eerlijk is eerlijk: in eerste instantie zijn led kaarsen vaak niet goedkoper dan echte kaarsen. Als je led kaarsen echter een langere tijd gebruikt, worden ze wél goedkoper. Echte kaarsen moet je elke keer opnieuw kopen als ze zijn opgebrand. Led kaarsen hoef je daarentegen maar één keer aan te schaffen. De enige kosten die je daarna nog hebt, is die voor batterijen als de brandtijd op is. Deze kosten zijn, in vergelijking met die voor echte kaarsen, echter niet groot.

Gemakkelijk en snel online bestellen

Zoals je hebt kunnen zien zijn led kaarsen er in allerlei soorten en maten en bieden ze, in vergelijking met echte kaarsen tal van voordelen. Led kaarsen zijn daarom zeker de moeite waard om een keer uit te proberen. Blader hiervoor op je gemak door ons assortiment. Heb je de voor jou juiste producten gevonden? Dan kun je die gemakkelijk en snel online bestellen bij Warentuin: gewoon achter je laptop op je bank in de woonkamer! Heb je je bestelling afgerond en betaald? Dan gaan wij voor je aan de slag om je bestelling zo snel mogelijk naar je op te sturen, jij hoeft daar verder niets meer voor te doen! Ideaal, toch?

Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van je bestelling? Ga dan naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je en helpen je graag verder!

Naar boven