0%

Het is Kerst! Zelf aan de slag gaan met het maken van een sfeervol kerststuk is hartstikke leuk. Daar raak je zeker van in een feestdagenstemming! Met kerstgroen, dennenappels, kerstballen en oase maak je in een handomdraai prachtige kerstdecoratie. Mooi voor op je salon- of eettafel of om iemand cadeau te doen. In onderstaande vlog laat ik je precies zien wat je nodig hebt en hoe je het kerststuk uit de vlog ook zelf kunt maken. Veel kijkplezier en veel succes!

Benodigdheden en gereedschap

Sta je te popelen om aan de slag te gaan? Mooi zo! Hieronder heb ik even op een rijtje welke spullen je nodig hebt voor het (na)maken van het kerststuk uit de vlog:

Benodigdheden:

Gereedschap

  • Snoeischaar
  • Mes
  • Krammetjes
  • Draad

Sfeervol kerststuk: benodigdheden Sfeervol kerststuk: gereedschap

Heel veel kerstgroen

Bij het maken van de basis van een kerststuk is het belangrijk ervoor te zorgen dat er geen steekschuim/oase meer te zien is. Ik gebruik daarom vrij veel kerstgroen dat ik van onder naar boven insteek. Halverwege en aan het eind prik we kerstdecoratie tussen het groen.

De kerstballen kun je vastmaken met een krammetje. Wil je dennenappels in je kerststuk? Wikkel dan wat ijzerdraad om de dennenappels, zodat ze een steeltje krijgen. Daarmee prik je ze gemakkelijk in het steekschuim.

Sfeervol kerststuk: heel veel kerstgroen

Vergeet de kaarsen niet

Het kerststuk is pas echt af als er ook wat kaarsen in staan. Plaats in het midden één of twee kaarsen en zet er nog wat laatste kerstgroen omheen. Let er daarbij wel op dat de takjes de kaarsen niet raken. Dat geldt ook voor de zilveren sprieten die je op het eind kunt toevoegen. Je wil immers niet dat je kerststukje in brand vliegt tijdens de feestdagen!

Sfeervol kerststuk: kaarsen

Kerstdecoratie voor jezelf of een ander

Een sfeervol kerststuk op je salon- of eettafel geeft je interieur net dat beetje extra kerstsfeer. Op je salontafel staat het extra vrolijk als je ondertussen een kerstkransje bij de koffie of thee neemt en op je eettafel kan je zelfs in het midden blijven staan tijdens het kerstdiner.

Ga je op kerstvisite en wil je iets leuks meenemen voor de gastheer of gastvrouw? Een zelf gemaakt sfeervol kerststuk wordt zeker gewaardeerd! Kom je tijd te kort voor het maken van een kerstuk? Koop dan een van onze kant-en-klare exemplaren

Kerststuk DIY producten, verkrijgbaar bij Warentuin:

Nog vragen over het maken van een kerststuk?

Loop je tijdens het maken van jouw versie van het kerststuk ergens tegenaan of wil je meer weten over de in de DIY vlog gebruikte materialen of technieken? Stuur me dan gewoon even een mailtje via: [email protected]. Ik help je graag. Heb je vragen over het bestellen van de in de vlog genoemde benodigdheden of gereedschappen? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice.