0%

Gras is de meest voorkomende plantensoort ter wereld. In onderstaande vlog leg ik uit welke soorten siergrassen er zijn en wat er mee te doen valt. Ook laat ik aan het einde van de video zien hoe je met siergras een mooie plantenbak kunt maken. Benieuwd? Klik dan snel verder.

Diverse siergrassoorten

Siergrassen zijn er in allerlei verschillende soorten. Vaak wordt siergras in de winter bruin van kleur. Als dit gebeurt, kun je het gras het best afknippen, zodat het gewoon weer terug kan groeien zodra het voorjaar weer begint. Liriope, schapengras, bamboe en Carex worden niet bruin in het najaar, maar blijven blijven ook in de winter bijvoorbeeld mooi groen. 

Woekerende en niet-woekerende bamboe

Bamboe is ook een grassoort. Er is gewone, woekerende bamboe en niet-woekerende bamboe (Fargesia). Woekerende bamboe woekert door je hele tuin. Mocht je dat woekeren binnen de perken willen houden, dan kun je een zogeheten wortelbegrenzing rondom de woekeraar plaatsen. Op die manier krijgt de plant niet de kans om verder te groeien op een plek waar dat niet gewenst is. 

Siergrassen verzorgen

Siergrassen hebben veel water nodig en groeien het best in normale potgrond. Zorg ervoor dat de planten in vochtige grond staan of geef extra water bij droogte. Grassen kunnen in het najaar eenvoudig tot de grond toe terug gesnoeid worden, waardoor ze het jaar erop gewoon terug groeien. Ook is het geen probleem tussentijds dode bladeren verwijderen zodat de plant het hele jaar mooi blijft. Belangrijk is wel om het zo nu en dan bij te mesten. Dit kan door middel van bijpassende voeding. 

Nog vragen?

Heb je na het zien van mijn vlog nog vragen over bepaalde siergrassoorten? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling voor siergras? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.