0%

Druk bezig geweest met het nodige kap werk en dan nu nog die ene laatste klus: het uitgraven van de overgebleven boomstronk? Ja het is zwaar, ja het duurt lang maar nee het is niet onmogelijk! Ik heb wat tips om het proces wat te vergemakkelijken!

Start met uitgraven

Graaf zo een 10 centimeter het zand weg rondom de stronk. Doe dit door de schop rechtop in het zand te zetten en deze vervolgens met kracht de grond in te laten gaan. Dit kan bijvoorbeeld door op de bovenkant van de spatel van de schop te springen. Ik had hiervoor speciaal klompen aangetrokken voor extra grip en de minste kans op voetblessures.

Laat een gedeelte van de boom aan de stronk

Het stompje kan gebruikt worden om de stronk een beetje heen en weer te gaan wrikken. Dit om ruimte te creëren om de spade bijvoorbeeld onder de stronk te kunnen krijgen. Of om bijvoorbeeld de stronk helemaal uit de grond te kunnen wrikken.

Goed gereedschap

Zoek altijd het juiste gereedschap bij de snoei of kap klus. Gebruik bijvoorbeeld geen batses om een stronk mee uit te graven, maar altijd een spade.

Gereedschap

Nog vragen?

Helemaal zin gekregen om aan de slag te gaan? Kijk dan snel in de webshop en vindt hier alle producten die nodig zijn. Toch nog in het bezit van een prangende vraag? Stuur me deze dan op [email protected] of neem contact op met de klantenservice.