0%

Op zoek naar een origineel stukje, dat gezellig staat op de buitentafel? Stop met zoeken en bekijk mijn nieuwste vlog! Deze week is mijn vlog eigenlijk meer een tutorial dan een vlog en laat ik stapsgewijs zien hoe er creatief met kurk gedaan kan worden! Bekijk, verbaas, geniet!

Kleurencombinaties

Met weinig producten is er toch iets heel origineels op tafel te toveren. Voor het plantenbakje kies ik drie soorten planten: de Saxifraga rood, de Zenegroen bont en de Bellis rood. Door meerdere kleuren te gebruiken, krijgt het geheel een hele vrolijke uitstraling. Heb je een voorkeur voor iets meer rust? Dan zijn neutrale kleuren natuurlijk ook een optie.

Kurk

Naast de mooie plantjes is er ook een goed stuk kurk nodig. In de vlog gebruik ik een wat kleiner formaat, maar het te gebruiken formaat staat eenieder natuurlijk vrij. Misschien staat er wel een hele grote massieve tafel in de tuin die genoeg ruimte biedt voor een groot stuk kurk. Welk stuk kurk je ook gaat gebruiken, begin in ieder geval met het insteken van de plantjes en wikkel hier mooie groene lappen mos omheen. Maak gebruik van grote stukken, dat maakt het wikkelproces wat gemakkelijker. Om ervoor te zorgen dat het stevig om de plantjes heen blijft zitten, maak ik ook gebruik van wat krammetjes. Dit zijn als het ware een soort spelden en zorgen voor extra stevigheid. Wees echter wel zuinig met het aantal krammetjes, het staat niet heel fraai wanneer je hele stukje er vol mee zit.

Hobbymaterialen

Nog vragen?

Klaar! Zo gemakkelijk is het: wat plantjes, een stuk kurk, een paar stroken mos en een handjevol krammen zorgen ervoor dat je in een paar stappen een origineel plantenbakje op tafel neer kunt zetten. Hopelijk mijn tips zinnig en gaf het net dat laatste duwtje in de rug om lekker creatief met kurk aan de slag te gaan. Een kleine twijfel of een dito vraag? Neem contact op met de klantenservice of mail me op [email protected].