0%

Grote groene kamerplanten hebben direct een impact op een bepaalde ruimte en fleuren bijvoorbeeld een woonkamer in een handomdraai op! Het planten en het plaatsen van zo'n grote plant kan nog wel even een dingetje zijn. Maar: maak je niet druk: in deze vlog leg ik je stap voor stap uit hoe je dit het best en efficiënst kunt aanpakken. Eigenlijk kan het dan haast niet meer fout gaan, ben je er geen uren (meer) aan kwijt blijft er meer tijd over om te genieten van een nieuw sfeervol en groen(er) interieur. Alvast veel kijkplezier en veel succes!

Kenmerken binnenpotten

Gebruik je een flexibele binnenpot? Dan zijn er enkele standaardmaten om uit te kiezen. Het grote voordeel hiervan is dat de binnenpot dan automatisch op de juiste hoogte in de buitenpot terecht komt. Hierdoor is het niet nodig de hele pot te vullen met water. Dat scheelt niet alleen verspilling, maar maakt de pot ook minder zwaar. Handig bij het verplaatsen ervan. Plastic potten zijn waterdicht, stenen potten daarentegen laten een zogeheten ademvlek achter op de vloer. Om dit te voorkomen kan er een floorprotector gebruikt worden. Het opmeten van de juiste maat is niet meer nodig, want bij het bestellen van een bloempot via onze website staat de juiste maat floorprotector er aan de rechterkant al bij. Handig toch?

Kamerplant planten

Kamerplanten kunnen in verschillende potten gezet worden. Het assortiment van Warentuin bestaat uit potten van steen, kunststof, plastic en het beschikt zelfs over mooie rieten manden. Voordat er een plant verpot gaat worden, dient de bodem eerst gevuld te worden met hydrokorrels. Pas daarna wordt de pot aangevuld met aarde. Tot slot, zet de kamerplant altijd een stukje lager dan de rand, dat voorkomt bij het bevochtigen dat het water over de rand klotst. Eventueel kan je het laatste stukje tot aan de rand wel aanvullen met losse potgrond.

Kamerplanten planten

Toch nog vragen?

Zelf thuis aan de slag, maar toch nog wat vragen? Geen probleem! Stuur me in dat geval gewoon even een mailtje via: [email protected].  Heb je een vraag over het bestellen van bijvoorbeeld kerstballen, dennenappel decoratie of een kaars om in het stuk te verwerken? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We helpen je graag!