0%

Vandaag vertel ik je alles over één van de mooiste tuinplanten die er zijn: de hortensia. Ik leg uit waar op te letten tijdens de aanschaf en hoe je deze prachtige plant het best kunt verzorgen. Alles om de hortensia optimaal te laten stralen in de tuin. Veni, vidi … hortensia!

De verzorging

De hortensia is wereldwijd bekend, maar wat veel mensen niet weten, is dat er wel meer dan honderd verschillende soorten bestaan. Sommige van die soorten komen alleen in het wild voor. In de vlog vertel ik het één en ander over de verzorging van deze plant. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de hortensia op de juiste plek staat: zonnig en half in de schaduw. De perfecte periode om de hortensia te planten, hangt af van welke variant er geplaatst gaat worden. Dit kan variëren van maart tot en met oktober/november. Kijk altijd goed naar de soort hortensia en bepaal aan de hand daarvan wanneer deze het beste plant kan worden.

De spelregels

In de tuinwereld gelden voor het snoeien van hortensia's twee spelregels. Allereerst is het belangrijk om deze plant vaak te snoeien. Ten tweede is het aan te raden om de hortensia in het voorjaar, ongeveer tussen eind maart en halverwege april, te snoeien. Haal de uitgebloeide planten er met enige regelmaat tussenuit, zo blijft de hortensia in optimale conditie en vergoot het hebben van plezier ervan.

De kleuren

Met bovenstaande tips bloeit de hortensia ongeveer van juni tot en met september, een vrij lange periode. De plant is verkrijgbaar in drie kleuren en te kiezen valt er tussen een bolvormige bloem of een randjesbloem. Kortom, de hortensia is een veelzijdige plant en die in bijna ieder interieur goed tot z'n recht komt!

Hortensia's en aanverwante producten

Nog vragen?

Stel ze gerust van [email protected] of neem contact op met de klantenservice.