Recepten

Eenvoudige pompoensoep: een basisrecept
Huis Moestuin Feestdagen Recepten Halloween

Eenvoudige pompoensoep: een basisrecept

Pompoen zit niet alleen boordevol vezels en vitaminen (hartstikke gezond!), maar smaakt ook nog eens buitengewoon lekker als hoofdingrediënt in bijvoorbeeld een heerlijke (najaars)soep. Pompoensoep is namelijk een typische herfstsoep. Er zijn verschillende recepten voor deze soep te vinden, maar de basis is meestal hetzelfde. Je zult merken dat pompoensoep eenvoudig en snel te maken is en dus in no time op tafel staat. Alvast veel plezier bij de bereiding!

Lees verder
Toscaanse herfstsoep op basis van bonen
Huis Moestuin Recepten

Toscaanse herfstsoep op basis van bonen

Het idee dat Italianen al eeuwenlang ook tijdens de herfst vrijwel alleen maar pasta eten is (natuurlijk!) niet juist. Het is zelfs zo dat pasta pas in de loop van de twintigste eeuw het noorden en midden van Italië heeft bereikt en veroverd. Een gerecht uit bijvoorbeeld Toscane, gelegen in Midden-Italië, bestaat vooral uit bonen: Toscaanse herfstsoep. Toscaanse herfstsoep laat zich omschrijven als een explosie van smaken, texturen en geuren en in deze blog deelt Anne het geheim van deze bijzonder smakelijke soep, zodat ook jij hem kunt maken en ervan kunt genieten.

Lees verder
Grootmoeders appeltaart met appels uit eigen tuin
Huis Moestuin Recepten

Grootmoeders appeltaart met appels uit eigen tuin

De meeste appels worden rijp in de maanden september en oktober. Dat is uiteraard ook het moment om ze te oogsten. Populaire soorten als de Elstar, de Jonagold en de Rode Boskoop (goudreinet) zijn in die periode plukrijp. Heb jij bijvoorbeeld een Rode Boskoop-boom in je tuin staan en al wat appels geplukt? Maak er dan eens een lekkere appeltaart mee. De stevige, zurige moesappel is daar zeer geschikt voor. In deze blog deelt Anne het recept van haar oma. Neem dus snel een kijkje!

Lees verder
BBQ spareribs op Argentijnse wijze
Tuin BBQ & tuinhaarden Recepten

BBQ spareribs op Argentijnse wijze

Zin in spareribs van de grill? Kies dan eens voor BBQ spareribs op Argentijnse wijze! Voor BBQ spareribs op Argentijnse wijze heb je onder andere een flinke dosis knoflook, uien en peper nodig. Alle ingrediënten en de per ingrediënt benodigde hoeveelheden zijn voldoende voor 4 personen, ervan uitgaande dat je bij een barbecuesessie ook echt enkel spareribs en wellicht nog wat groenten en salade serveert. Bij het inkopen van vlees voor een barbecuesessie is het altijd handig om rekening te houden met het feit dat een volwassene gemiddeld maximaal 250 gram per sessie eet. Meer weten? Klik dan snel verder om het volledige recept te kunnen lezen!

Lees verder
Romige bospaddenstoelensoep
Huis Moestuin Recepten

Romige bospaddenstoelensoep

De herfst is in volle gang. Hoogste tijd, dus, voor een typische herfstsoep als bospaddenstoelensoep. Bospaddenstoelensoep is een verrukkelijke, royaal gevulde soep. Je kunt de soep zomaar een keer op een druilerige herfstdag eten, maar ook gebruiken als opkikker. Van het eten van de bospaddenstoelensoep word je namelijk niet alleen lekker warm, maar krijg je ook lekker veel energie! Wat je nodig hebt om de soep te maken en hoe je de soep maakt, vertelt Anne je in deze blog.

Lees verder
Pagina
Naar boven