0%

Op zoek naar nét wat extra sfeer in de woonkamer? Je kamer ziet er direct een stuk gezelliger uit met een beetje groen! De hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar een paar mooie groene, bloeiende, grote of hang kamerplanten. Ben je benieuwd hoe je een kamerplant kiest die écht bij je past? Lees dan snel verder, want in deze blog volgt een aantal handige tips.

De voor jou ideale kamerplant 

In een (online) tuincentrum kun je soms overweldigd raken door het enorme aanbod aan kamerplanten. Wat moet je kiezen? Door rekening te houden met een aantal belangrijke aspecten, maak je de keuze een stuk gemakkelijker. We zetten ze daarom voor je op een rijtje.

Waar komt je nieuwe kamerplant te staan?

Wanneer je op zoek gaat naar een kamerplant, heb je vast al een idee waar deze plant moet staan. Bekijk die lege plek in je interieur eens goed. Hoe is de lichtval? Is het een plek met veel (direct) zonlicht of juist voornamelijk schaduw? Veel planten kunnen niet tegen te felle zon. Is er dus veel zon, dan ga je op zoek naar een plant die daar wél tegen kan. En ook voor schaduwrijke plekjes bestaan tal van kamerplanten. Wil je een plant op een plek waar helemaal geen daglicht komt? Dán kun je beter kiezen voor een kunstplant.

Pas op met warme en koude lucht

Net als mensen, houden ook planten niet van tocht. Voor een tochtige plek heb je dus een stevige plant nodig die wel tegen een stootje kan. Zeker iets om rekening mee te houden tijdens je zoektocht! Ook een warme verwarming is voor planten geen pretje. De temperatuur wordt voor planten die dichtbij een verwarming staan al gauw te hoog. Voor zo’n warm plekje kun je daarom het beste kiezen voor kamerplanten met dikke bladeren, cactussen of vetplanten.

TIP: In onze webshop kun je bij het zoeken direct aangeven of de plant tegen schaduw of zon moet kunnen en ook de hoogte van de boom kun je selecteren. Dat helpt met zoeken!

Al onze kamerplanten

Groene vingers of juist niet?

Ben jij een groen wonder dat iedere plant ultiem tot zijn recht laat komen en iedere bloem maximaal laat bloeien? Of ben je meer van de afdeling vetplanten omdat alle andere planten in no-time doodgaan? Ook dat speelt namelijk mee bij het kiezen van kamerplanten. De ene plant vraagt nu eenmaal meer verzorging dan de ander. Zorg er dus voor dat je voor het aanschaffen checkt wat een plant nodig heeft. Dan sta je de weken daarna niet voor een verrassing als de plant tóch wat veeleisend is.

Een kwestie van smaak

Als je bovenstaande punten hebt afgewogen, blijft er natuurlijk nog een mooie selectie kamerplanten over waar jij uit kunt kiezen. En dan is het een kwestie van smaak! Wil je één grote plant of juist meerdere kleine planten? Heb je veel ruimte of juist weinig? En wat vind je mooi? Kijk en vergelijk verschillende planten om te ontdekken waar jij enthousiast van wordt. Van lange puntige bladeren tot kleine ronde blaadjes en van een plant vol bloemen tot een hoge plant met een kale stam… er zijn zoveel mogelijkheden!

Groene kamerplanten, grote kamerplanten, hang kamerplanten en bloeiende kamerplanten… Warentuin heeft ze allemaal! En we bezorgen jouw nieuwe kamerplanten ook nog eens netjes bij jou thuis. Handig toch?

Diverse kamerplanten

Toch nog vragen?

Heb je, na het lezen van de blog toch nog vragen over het verzorgen van een kamerplant? Stuur me dan gerust een mailtje via: [email protected]. Wil je een kamerplant kopen, maar heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.