0%

Ook liefhebber van mooie potten en planten? Het maakt niet uit welk seizoen het is, je huis vol groene en gekleurde kamerplanten brengt veel meer leven in het interieur. Of het nu gaat om een urban jungle look of om een hoek met een enkele mooie grote kamerplant, de mogelijkheden zijn eindeloos. In onderstaande vlog laat ik zien hoe eenvoudig het is om planten te verpotten. Liever direct een mooi resultaat? Warentuin biedt ook gewoon planten in pot aan in de webshop: geen gedoe, wel plezier!

De juiste ambiance met kamerplanten

Leuke fleurige potjes met mooie kamerplanten, wie wordt daar nu niet blij van? Afhankelijk van het seizoen kan er eindeloos gevarieerd worden met kleuren, soorten en maten. Het is maar net waar je interieur om vraagt. Of het nu om een bohemian inrichting gaat, of wanneer het interieur toch meer als industrieel te bestempelen valt, iedere stijl valt te benadrukken met de juiste combinatie van kamerplanten.

De start: uiteraard met hydrokorrels

In deze vlog laat ik zien hoe je drie mooie potten te vullen zijn. Één met een orchidee en twee met cactussen. Zelf doen? Zorg er dan voor dat je de onderste laag eerst vult met hydrokorrles. Deze zorgen er onder andere voor dat de planten beter groeien en de wortels in goede conditie blijven, voeg daarna pas de juiste potgrond toe.

Het vervolg: de juiste potgrond & decoratie

Gebruik voor de twee cactussen geen normale aarde, maar cactus potgrond. Voor het opmaken van de orchidee is orchideeën potgrond heel geschikt. Wanneer de planten stevig en rechtop in de potten gezet zijn, is het leuk om deze af te decoreren met wat mos, tillandsia of riviergrind. Even goed aandrukken en klaar!

Kamerplanten

Nog vragen?

Heb je, zoals hierboven ook al vermeld, toch niet echt van die groene vingers? De planten kunnen ook kant en klaar in de pot besteld worden in de webshop. Het assortiment aan planten in pot is lekker uitgebreid, zowel voor binnen als buiten. Toch met een vraagteken achter gebleven over iets? Neem eventjes contact op met de klantenservice of mail me op [email protected]