0%

Lekker samen met de kinderen of de kleinkinderen aan de slag geweest met de mini moestuintjes van Albert Heijn? En verliep het kweken zo succesvol dat alle plantjes nu in volle bloei zijn? Dan is het tijd voor de volgende stap: het verpotten oftewel het verpotten van de AH moestuintjes. Bekijk mijn vlog hieronder en kom meer te weten over hoe je dit zo goed en eenvoudig mogelijk kunt doen. Alvast veel kijkplezier gewenst!

Hydrokorrels

Veel mensen denken dat verspenen een heel moeilijk karwei is, maar in de vlog laat ik zien dat dat eigenlijk reuze meevalt. Ik geef bovendien een paar tips & tops om het verspenen te vergemakkelijken. Bij het verspenen maak ik onder andere gebruik van hydrokorrels. Hydrokorrels zorgen ervoor dat de wortels van de planten eenvoudig en goed kunnen groeien. Daarnaast zijn hydrokorrels handig voor het regelen van de waterhuishouding: het water dat je de planten geeft, sijpelt langs de korrels, die vervolgens precies genoeg water vasthouden. Zo zullen alle plantjes in de moestuin precies voldoende water krijgen.

Potgrond

In de vlog laat ik je ook zien hoe belangrijk het is om bij het verpotten (verspenen, dus!) de juiste potgrond te gebruiken. Er zijn heel veel verschillende soorten potgrond. Meer uitleg over potgrond is te vinden in de potgrondwijzer elders op de website. In deze wijzer staan voor (nagenoeg) alle grondsoorten gebruiksaanwijzingen en handigheden. Zo zorg je ervoor dat de juiste potgrond bij de juiste plant terechtkomt, dan kun je optimaal genieten van je moestuintjes.

Bescherming tegen vorst

Tot slot vertel ik in deze vlog het één en ander over de plaatsing van de bakken. Wanneer je besluit om de bakken buiten te zetten, zullen deze in ieder geval tot 15 mei overkapt moeten zijn. Een algemene vuistregel is namelijk dat het tot die datum, 15 mei dus, 's nachts kan vriezen en daar kunnen de moestuintjes niet of niet goed tegen.

 

Moestuinplantjes

 

Toch nog vragen?

Heb je na het bekijken van mijn vlog toch nog vragen? Geen probleem! Schrijf je vragen gewoon even op en stuur ze naar: sep@warentuin.nl. Ik beantwoord ze graag! Heb je vragen over bijvoorbeeld het bestellen van hydrokorrels of potgrond? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice