0%

Herkenbaar? Dat moment dat het eindelijk mooi weer is, hup de tuin in en genieten en dan opeens … lijkt het alsof er binnen minuut overal onkruid is komen te staan. Dat wil niemand natuurlijk! In deze vlog leg ik daarom het een en ander uit over onkruidbestrijden.

Onkruid voorkomen

Een klassieke manier om onkruid tegen te gaan is de planten in de tuin dicht tegen elkaar aan te plaatsen. Dat vermindert de kans voor het onkruid om ertussen te kunnen gaan groeien. Eigenlijk werkt deze manier hetzelfde als bodembedekking. Boomschors en klimop zijn enkele voorbeelden van bodembedekkers.

Onkruid verantwoordelijk bestrijden

De meest verantwoorde manier om onkruid tussen de bestrating te verwijderen is met een onkruidborstel: arbeidsintensief tevens effectief. Er zijn ook gas- en elektrische branders, dit zijn mechanische manieren om onkruid weg te halen. Alle drie zijn zonder tussenkomst van chemische stoffen.

Natuurlijke middelen

Een andere manier om onkruid te bestrijden is met onkruidverdelgers op basis van natuurlijke stoffen. Deze zijn volledig afbreekbaar door de natuur en richten geen schade aan. Het volledige assortiment van ECOstyle is gebaseerd op natuurlijke stoffen!

Chemische middelen

De onkruidverdelgers van Roundup zijn gebaseerd op chemische stoffen. Deze zijn in varianten met of zonder glysofaat. Het is in deze in ieder geval belangrijk dat er wel verantwoordelijk mee wordt omgegaan. Zeker als er gekozen is voor een middel dat glysofaat bevat, niemand wil immers schade toedoen aan mens of milieu.

Onkruid bestrijding

Nog vragen?

Wil je een vraag stellen of even overleggen over het onkruid bestrijden? Mail me op [email protected], of neem contact op met de klantenservice.