0%

Bij Warentuin kun je nu ook origamiproducten bestellen. Waarom? Omdat we niet alleen van echte (huis)dieren houden, maar ook blij worden van papieren dieren, die je zelf kunt vouwen. Klinkt je dat wat ingewikkeld in de oren? Geen nood! Met behulp van onze instructievideo’s wordt het gegarandeerd een stuk eenvoudiger. In de vlog hieronder is te zien hoe dat vouwen van die groene kikker precies in zijn werk gaat. Alvast veel kijk- en knutselplezier!

Moeilijk of makkelijk – jij bepaalt het!

Het leuke aan origami is dat je het zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je zelf wil. Dat maakt het bijvoorbeeld ook heel geschikt om op een regenachtige woensdagmiddag samen met je zoontje of dochtertje te doen. Bovendien is het vouwen van een origamifiguur niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam.

Op welke manier? Nou, bij het vouwen van de origami kikker leren je kindje en jij onder andere goed te kijken, de fijne motoriek te verbeteren en de oog- handcoördinatie te trainen – en dat eigenlijk allemaal zonder dat je dat doorhebt. Jullie willen je namelijk vast alleen maar bezighouden met het creëren van de allermooiste groene kikker ooit maken, toch?

Wat heb je nodig voor de groene origami kikker?

De basis voor de groene origami kikker van Warentuin is een simpel vierkant velletje papier. In principe zou vrijwel elke soort papier gebruikt kunnen worden, maar het handigst is het om te kiezen voor ons speciale (groene) origami papier. Dit papier heeft aan de ene kant oogjes en aan de andere kant niet. Verder is het heel dun en doordat het papier zo dun is, is het wat makkelijker te vouwen en laat dat nu eens precies de bedoeling zijn!

Nog een paar handige tips voor je begint...

  1. Zorg er altijd voor aan een vlak en ruim tafelblad te werken, zodat er afdoende ruimte is om het papier op alle mogelijke manieren te vouwen en te draaien.
  2. Probeer zo netjes mogelijk te werken en neem de tijd voor het vouwen. Soms moet een figuur of een vouw een paar keer geoefend worden vóór deze lukt. Het hebben van geduld en doorzettingsvermogen is daarbij heel belangrijk. Geef vooral niet te snel op!
  3. Maak een paar versieringen met potlood om je figuureen persoonlijke touch te geven.
  4. Zorg dat er ook een papierbakje in de buurt is voor alle creaties die de showroom net niet gehaald hebben.

En als de kikker gelukt is?

Is het ook echt gelukt om de allermooiste groene kikker ooit te vouwen? Spring een gat in de lucht, wees vooral niet te bescheiden, maar pak meteen je telefoon en maak er een foto van. Surf daarna direct naar onze Facebookpagina om ‘m daar te posten. Zo kunnen wij ook van je creatie genieten! We zijn nu al benieuwd!

Toch nog vragen?

Heb je na het zien van de video toch nog vragen? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Wil je iets weten over je bestelling? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We helpen je graag!