0%

Net als een tuinkamer, is een overkapping een altijd beschutte plek waar je óók kunt zitten als de zon net iets te fel schijnt en je, terwijl het net iets te hard waait of de regen met bakken uit de hemel komt, toch van het buiten zijn kunt genieten. Onder de overkapping kun je vooral op die momenten even lekker tot rust komen. Wil je echt optimaal kunnen relaxen? Vergeet dan niet voor een leuke, mooie inrichting te zorgen. Ter inspiratie volgen hieronder een paar eenvoudige tips om je overkapping gezellig te maken.

Creëer een lekkere zitplek

Tot rust komen doe je natuurlijk het best op een fijne stoel of bank. Door te kiezen voor een hangstoel, heb je niet alleen een lekkere zitplek, maar ook meteen een heuse eyecatcher voor je overkapping, want die krijgt hierdoor een vrolijke, speelse uitstraling.

Je hangt een hangstoel eenvoudig aan een haak aan een van de balken of het plafond van je overkapping. Daarna heb je een perfecte zitplek gecreëerd voor de momenten waarop je je even lekker wil terugtrekken, bijvoorbeeld met een goed boek.

Heeft je overkapping een dichte hoek? Dan kun je kiezen voor een hoek loungebank. Hierop kun je heerlijk relaxen en zowel comfortabel zitten als heerlijk onderuitgezakt liggen, bijvoorbeeld met een smakelijke cocktail.

Zorg voor sfeervolle of praktische lichtpunten

Wil je ook in de avonduren te kunnen blijven genieten van je overkapping? Zorg dan dat je wat sfeervolle lichtpunten aanbrengt. In onze webshop zijn speciale buitenlampen voor aan de wand verkrijgbaar.

Bedenk van te voren goed welk type lamp (licht) je aan de wand zou willen hebben. Als je op zoek bent naar sfeervolle lichtpunten (voor de romantische avonden), dan kun je het best gaan voor een zachte, gele verlichting. Als je op zoek bent naar praktische lichtpunten (voor de leesavonden), dan kun je het best gaan voor een heldere, witte verlichting.

Omring jezelf met groen

Zien de wanden van je overkapping er ondanks de lichtpunten toch nog ietwat saai uit? Met een groene kant-en-klare groene wandmodule niet meer! Kan er nog meer bij? Ook planten in plantenbakken geven je overkapping direct meer sfeer.

Denk bij het kiezen van je planten wel na over de hoeveelheid zonlicht die je overkapping binnen schijnt. De ene plant heeft meer zonlicht nodig dan de ander en de ene plant kan ook beter tegen veel zonlicht dan de andere.

Heb je eenmaal planten staan, dan is dat niet alleen veel gezelliger, maar ook beter voor je. Ben je in een ruimte met veel planten om je heen, dan werkt dit namelijk bloeddruk verlagend en spierspanning verminderend. Klinkt ideaal, toch?

Voeg wat leuke accessoires toe

Een lekkere zitplek, sfeervolle of praktische lichtpunten, genoeg groen… Wat er nog mist? Een paar leuke accessoires natuurlijk! Waar je dan aan moet denken? Aan sierkussens voor op je stoel of bank, een vloerkleed voor eronder, wandversieringen in de vorm van schilderijen of posters om een saaie muur mee op te fleuren en een paar knusse kaarsen om ’s avonds aan te steken. Met al deze accessoires maak je de inrichting van je overkapping helemaal af.

Tip: zet ook een mand met warme, zachte plaids onder de overkapping. Zodra het ’s avonds begint af te koelen, kun je er een van om je heen slaan.

Plaats een vaste of mobiele verwarming

Wordt het buiten echt flink wat frisser en heb je aan een plaid niet meer genoeg? Met een vaste of mobiele verwarming is het ook dan nog aangenaam vertoeven onder je overkapping. Bij Warentuin zijn diverse heaters te bestellen.

Sommige heaters zijn bedoeld om aan de muur te bevestigen, maar andere zijn mobiel en dus verplaatsbaar. Welk exeplaar je het best kunt kiezen is geheel afhankelijk van jouw situatie en wensen.  

Leg een mooie tegelvloer of fraaie vlonderplanken

Wat een overkapping die allerlaatste finishing touch geeft, is een mooie tegelvloer of fraaie vlonderplanken. Keramische tegels zorgen bijvoorbeeld voor een goede basis. Keramische tegels zijn kras- en slijtvast, en zijn dus perfect geschikt voor onder andere onder je loungeset.

Hou je meer van vlonderplanken? Kies dan voor hardhouten vlonderplanken, geimpregneerde vlonderplanken of WPC vlonderplanken. Vlonderplanken van hardhout hebben een gemiddelde levensduur van 7 tot 15 jaar,  die van geïmpregneerd hout tussen de 10 en de 15 jaar en die van WPC vlonderplanken 20 tot 25 jaar.

Wat betreft het uiterlijk van de planken is het van belang dat je voor contrast met de wanden en het dak van de overkapping zorgt. Leg dus geen lariks vlonderplanken als de wanden en het dak van de overkapping ook al van lariks zijn.

Ga je de vlonderplanken zelf leggen? Let er dan op dat de vlakke zijde zonder ribbels of groeven altijd naar boven is gericht. Het klinkt gek, maar juist deze wordt minder snel glad. Zorg er wel voor dat je de planken regelmatig schoonveegt.

Toch nog vragen?

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen? Geen punt! Stuur gewoon even een mailtje met je vragen naar: [email protected]. Ik beantwoord ze graag. Voor vragen over het bestellen van bijvoorbeeld een van onze hangstoelen of loungebanken kun je terecht bij een van de medewerkers van onze klantenservice.