0%

Heb je weemoed naar die fijne vakantie aan zee? Blauw water, prachtige zandstranden en de mooie groene natuur...heerlijk! Hoe mooi zou zijn dit gevoel wat langer vast te houden? Bijvoorbeeld door de tuin in tropische sferen te brengen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn een paar mooie palmbomen en olijfbomen. Echte eyecatchers voor in de tuin of het interieur. Maar, let op: ze vergen enig onderhoud. Bekijk mijn vlog over het hoe en wat.

Vorst & onderhoud

Palmbomen en olijfbomen zijn mediterrane planten (bomen) die zowel in de volle grond als in een pot kunnen worden geplant. Beide planten zijn niet heel goed bestemd tegen vorst. Zorg er bij vorst voor dat ze goed inpakt worden óf naar binnen worden verplaatst. Verder raad ik aan om palmbomen uit de wind te zetten, de bladeren kunnen door de wind beschadigd raken. Het is goed om verdroogde bladeren van de olijf en palm te verwijderen, dit stimuleert namelijk de groei van nieuwe bladeren.

Aarde & Voeding

Zorg erbij zowel palm- als olijfbomen voor dat de pot groter is dan de bak waarin de plant is aangeschaft en dat de juiste mediterrane aarde wordt gebruikt. Als extra voeding is Mediterrane planten-AZ dan ook een echte aanrader. Alle bovenstaande tips in acht genomen? Dan valt er lang te genieten van een mooie mediterrane tuin!

Palmbomen & Olijfbomen

Nog vragen?

Een mailtje verzenden kan naar sep@warentuin.nl, maar contact opnemen met de klantenservice mag natuurlijk ook.