0%

Ben je student, woon je op (net) kamers, maar kan je kamer wel wat leuke planten gebruiken? Heb je daarnaast geen groene vingers, weinig geld en een druk studentenleven? Geen nood: sommige goedkope kamerplanten overleven bijna alles! Handig voor wanneer je van jezelf weet dat water geven er weleens bij in schiet of je sowieso het gevoel hebt elke plant al doodgaat, nog vóór je er echt van hebt kunnen genieten!

Sanseveria als kamerplant: meer zuurstof en een betere luchtvochtigheid

Sanseveria's (of ‘Vrouwentongen’) zijn misschien wel de gemakkelijkst te onderhouden planten ooit. Je hoeft ze namelijk slechts om de 2 tot 6 weken water te geven en dan vooral niet te veel! Plaats sanseveria’s op een lichte plek zonder fel, direct zonlicht.

En weet je wat de plant tot de ideale kamerplant voor op je studentenkamer maakt? Een sansevieria zorgt ‘s nachts voor meer zuurstof en krikt de luchtvochtigheid in je kamer op, zodat je de volgende ochtend minder snel last hebt van een droge keel en je ook na een avondje blokken of een nachtje stappen meteen weer door kunt.

Aloë vera als kamerplant: desinfecterend, verzachtend en geld besparend

Ook aloë vera-planten (een vetplantensoort) hebben bijna geen onderhoud nodig en overleven daarom óók zeker in studentenkamers met vergeetachtige watergevers. Plaats aloë vera-planten in de buurt een raam, maar vermijd direct, fel zonlicht dat de punten van de bladeren kan uitdrogen.

Het is zelfs zo dat aloë vera-planten water kunnen opslaan in hun geleiachtige bladeren en je ze daardoor slechts een periode per jaar een beetje water hoeft te geven. Om precies te zijn tussen april en oktober en dan alleen als de grond echt droog is, om te voorkomen dat de wortelkluit geheel uitdroogt. In het najaar en de winter staat deze vetplant het liefst weken zonder water.

Daar komt bij dat aloë vera-planten bijzonder nuttig zijn, omdat het sap van hun bladeren kan worden gebruikt om wondjes te desinfecteren en de pijn van brandwonden te verzachten. Aloë vera-planten zijn dus ideaal om in de (gezamenlijke) keuken neer te zetten bij gebrek aan een EHBO-doos.

Aloë vera-planten kunnen je bovendien geld besparen, omdat ze ook babyplanten produceren die je in een mooie pot en een leuke cellofaanverpakking zo weer cadeau kunt doen aan een van je vrienden of je (schoon)moeder.

Graslelie als kamerplant: verversend en verfrissend

Net als naar sanseveria’s en aloë vera-planten, hoef je naar graslelies nauwelijks om te kijken en vragen ze nauwelijks verzorging. Aan twee keer per week een scheutje water en één keer in de week een sproeibeurt hebben graslelies genoeg en het is niet erg als je dat een keer vergeet. Let er wel op dat er geen laagje water onderin de pot blijft staan, want dat kan leiden tot wortelrot. En o, ja, graslelies staan het liefst op een lichte plek zonder direct zonlicht, maar in de schaduw doen ze het ook goed.

Graslelies staan er verder om bekend je longen mooi schoon te houden en erg goed te zijn in het verwijderen van de schadelijke stoffen benzeen, formaldehyde en koolmonoxide uit de lucht, wel tot 95% van alle stofjes in de lucht! Een graslelie op je studentenkamer werkt dus verversend en verfrissend tegelijk!

Lepelplant als kamerplant: luchtzuiverend en vrolijk makend

Lepelplanten voelen zich het lekkerst op een plek waar weinig licht komt en is onderhoudsvrij. Wel moeten de planten elke week best wat water krijgen, 2 keer per week in de zomer en 1 keer in de week in de winter. Geef je een lepelplant te weinig water, dan zullen de bladeren direct slap gaan hangen.

Maar geen paniek: is dit gebeurd en geef je de plant daarna gewoon weer water, dan zullen de bladeren weer netjes overeind gaan staan. Zelfs als de bladeren van de lepelplant bruin worden en het lijkt alsof de plant het op je studentenkamer niet heeft gered, kun je deze door onderdompelen in water en opnieuw laten groeien.

En wist je dat een lepelplant prachtige bloemen geeft waar je meteen vrolijk van wordt? Die moet je dus hebben!

Palmlelie (yucca) als kamerplant: sfeer verhogend en rustgevend

Palmlelies of yucca's zijn alweer planten die bijna geen verzorging vragen. Een plekje met voldoende licht, zonder direct zonlicht is misschien wel het enige dat deze kamerplant nodig heeft. Water maar af en toe. Dus als je met je gieter een rondje langs je planten maakt, kun je de palmlelie gerust een paar keer overslaan.

Een yucca heeft verder een opvallend uiterlijk en brengt dus direct sfeer in je studentenkamer en – geloof het of niet –  de groene kleur van de bladeren hebben een rustgevende werking, zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen.

Alle kamerplanten

Meteen wat onderhoudsvrije, betaalbare kamerplanten bestellen?

De hierboven genoemde planten kun je bij ons kant-en-klaar in een pot kopen –  natuurlijk altijd voor een zacht prijsje. Je kunt er dus direct een plekje voor vrijmaken in je kamer – ideaal! Bestellen is heel eenvoudig, maar loop je toch tegen een probleem aan of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op met een van de medewerkers van de klantenservice of stuur me een mailtje via: [email protected]. Tot snel!