0%

Rozen...wie houdt er nu niet van? Ze zijn prachtig om te zien en ruiken vaak heerlijk. Het is echter wel een bloem die lastig te onderhouden is. Alles weten hoe zo lang mogelijk te genieten van een mooie bos rozen? Bekijk dan snel deze vlog!

Voeding

Rozen zijn er in alle kleuren, soorten en maten. Om welke variant het ook gaat, rozen moeten altijd in de juiste aarde worden geplant. Dit zorgt ervoor dat ze een goede bodem hebben om te groeien. Echter kan de grond na verloop van tijd ernstig uitgeput raken. Het is daarom aan te raden om extra bemesting te gebruiken wanneer er inderdaad sprake is van uitputting.

Bescherming & Snoeien

Rozen zijn ook gevoelig voor luizen en schimmels. Daarom zijn er bij Warentuin verschillende middelen bestellen om dit tegen te gaan. Qua onderhoud is het verder belangrijk om de roos in maart te snoeien zodat er meer bloemen uitkomen in het bloeiseizoen. Gebruik hier stevige handschoenen voor en snijd de takken ongeveer 5 à 10 centimeter boven de entplaats af. Deze is te herkennen aan een verdikking van de stengel.

Rozen en aanverwante artikelen

Nog vragen?

Meer informatie nodig over het onderhouden van rozen of een vraag over een product? Mail me dan op [email protected] of neem contact op met de klantenservice.