0%

Steeds vaker wordt een tuinkamer gezien als verlengde van een woonkamer, bijna een soort extra woonkamer. Je kunt er genieten van je tuin, maar bent wel beschermd tegen de kou en wind van de wisselende seizoenen. Maar hoe maak je het daar gezellig? In deze blog lees je een paar eenvoudige tips die ervoor zorgen dat je tuinkamer in no time net zo knus en warm aanvoelt als je woonkamer.

Comfortabele loungestoelen of een lekkere loungebank

De tuinkamer is een plek waar je op elk moment van de dag kunt zitten, De meeste mensen gebruiken hun tuinkamer om er even lekker een paar uurtjes te zitten en tot rust te komen na bijvoorbeeld een lange werkdag. Een  comfortabele loungestoel of lekkere loungebank is eigenlijk dan onmisbaar!

Modern en stoer

Wil je je tuinkamer modern en stoer inrichten? Kies dan voor een aluminium loungestoel of -bank. Zo’n stoel of bank heeft een fraai, strak afgewerkt  aluminium onderstel dat zorgt voor een  moderne en stoere look.

Knus en landelijk

Wil je je tuinkamer liever modern en stoer inrichten? Kies dan  voor een  wicker loungestoel of -bank. Zo’n stoel of bank is uiterst comfortabel en is bekleed met weerbestendige wicker, dat zorgt voor een knusse en landelijke look.

Heb je een wat grotere tuinkamer? Dan kun je ook een volledige loungeset in je tuinkamer plaatsen, aangevuld met een paar bijzettafeltjes waar je je drankje op kwijt kunt.

Passende vloerkleden

Je maakt het in je tuinkamer ook meteen een stuk gezelliger als je er een paar vloerkleden in legt. Zorg er bij het kiezen van de kleuren kleden wel voor dat ze passen bij de sfeer die je in je tuinkamer wil creëren.

Romantisch

Wil je in je tuinkamer een romantisch plekje creëren  waar je met je partner even weg kunt dromen en van elkaars gezelschap kunt genieten? Kies dan voor sprankelend gekleurde vloerkleden. Denk daarbij aan vloerkleden in een aangename, warme kleur rood, paars of roze.

Zakelijk

Wil je in je tuinkamer gebruiken om er te werken, vergaderen en eventueel zakelijke relaties te ontvangen? Kies dan voor sober gekleurde vloerkleden. Denk daarbij aan vloerkleden in een rustige, koele kleur als wit, zachtgrijs, lichtgroen of lichtblauw.

Goede binnentemperatuur

Je tuinkamer kan nog zo goed ingericht zijn, het moet er wat de binnentemperatuur betreft natuurlijk ook goed toeven zijn, zeker omdat deze niet geïsoleerd is. Gelukkig zijn er – afhankelijk van het seizoen – ook hiervoor een paar eenvoudige oplossingen.

Najaar

In het najaar kan het in je niet geïsoleerde tuinkamer gemeen koud worden. Wat je hier aan kunt doen? Plaats er een verwarming. In het verleden werd vaak gekozen voor gaskachels, maar tegenwoordig is kiezen voor een elektrische verwarming ofwel heater een beter en veiliger idee. Een elektrische verwarming kun je ophangen aan de  muur of losstaand gebruiken.

Ook pellet kachels worden steeds populairder; deze kachels geven de warmte én sfeer van een houtkachel maar zijn eenvoudig te bedienen en aan- en uit te zetten.

Voorjaar

In het voorjaar kan het in je niet geïsoleerde tuinkamer juist flink warm worden. Een goed afsluitende zonwering is daarom, ook al ventileer je je tuinkamer goed, zeker geen overbodige luxe.

Zonwering houdt niet alleeen de felle zonnestralen tegen die in je gezicht of op het scherm van je laptop of telefoon, maar staat nog leuk ook! 

Toch nog vragen?

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen? Geen punt! Stuur gewoon even een mailtje met je vragen naar: anne@warentuin.nl. Ik beantwoord ze graag. Voor vragen over het bestellen van bijvoorbeeld een van onze loungesets kun je terecht bij een van de medewerkers van onze klantenservice.