0%

Wie zit er in het voorjaar en de zomer nu niet graag lekker buiten? Heerlijk genietend van de zon en dé gelegenheid om gezellig te barbecueën met familie en vrienden. De enige voorwaarde? Een fijne tuinset op je (dak)terras of je balkon. In onderstaande vlog vertel ik je welke tuinmeubelen je zoal kunt kiezen en geef ik een aantal belangrijke onderhoudstips voor het najaar. Alle producten uit de vlog zijn natuurlijk ook te vinden en te bestellen in de webshop.

Verschillende materialen, verschillende onderhoudsproducten

Veel tuinmeubelen zijn gemaakt van wicker. Hier zijn drie soorten van: plat draad, halfrond draad en rond draad. De stelregel is: hoe dikker het wicker, hoe langer het meegaat. Om wicker te onderhouden, kun je onder andere de wicker en textileen protector in combinatie met de parasol en textielen protector gebruiken.

Behalve voor tuinmeubelen van wicker, kun je ook kiezen voor tuinmeubelen van roestvrijstaal, metaal of hardhout. Vooral tuinmeubels van hardhout zijn erg populair onder tuinliefhebbers. Deze meubels hebben een mooie, robuuste uitstraling en geven een tuin of balkon direct een stoere look. Wel vergen tuinmeubelen van hardhout veel onderhoud.

Vóór je in de weer te gaan met allerlei onderhoudsproducten voor hardhouten tuinmeubelen, moet je het hardhout echter eerst goed schoonmaken met hardhout cleaner. Heb je dat gedaan? Smeer de meubelen dan goed in met teak shield, een product dat verkleuring tegengaat en een beschermlaagje biedt tegen vet, vuil en minder fijne weersomstandigheden.

Teak protector en teak grey doen eigenlijk hetzelfde, maar zorgen er daarnaast voor dat je meubelen een extra tint krijgen (donker en grijs). Wil je weten welke onderhoudsproducten er zoal zijn? Scrol dan eens langs alle onderhoudsartikelen voor tuinmeubilair. 

Kussens en hoezen voor tuinmeubilair

Geen tuinmeubelen zonder een paar comfortabele kussens. Ook daarvan zijn er genoeg te vinden in onze webshop en ook daarvan wil je dat ze lekker lang meegaan. Kussenboxen kunnen dan uitkomst bieden. Let wel op! Staat er niet expliciet bij dat ze waterdicht zijn? Laat de boxen dan niet maandenlang in je tuin of op je balkon staan, want dan kan er alsnog vocht bij komen.

Verder zijn de kussens natuurlijk ook af te dekken met tuinmeubelhoezen. Deze beschermen de kussens onder andere tegen uv-straling van de zon en tegen regenwater. Ook hierbij geldt echter dat je ze niet oneindig lang buiten kunt laten liggen.

Zowel kussenboxen als tuinmeubelhoezen kun je bovendien het best af en toe laten doorluchten. Dit voorkomt condensvorming en helpt het ontstaan van schimmel tegengaan.

Alle producten eenvoudig online bestellen

Alle producten die in bovenstaande vlog aan bod zijn gekomen, zijn natuurlijk ook te vinden en te bestellen in de webshop. Op zoek naar een specifiek merk tuinmeubilair? Geen probleem. Met de filters aan de linkerzijde kan er gemakkelijk gezocht worden op merk, materiaal en kleur. Bekende merken zijn bijvoorbeeld 4SO, Borek, Max & Luuk en Garden Impressions.

Nog vragen?

Dank voor het kijken! Heb je nog vragen naar aanleiding van wat ik in de vlog heb verteld en uitgelegd? Mail me dan via: [email protected]. Wil je meer informatie over het bestellen een van onze producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We helpen je graag!