0%

In de winter zit je natuurlijk veel minder in je tuin dan in de zomer. Toch is het wel fijn wanneer je tuin er ook dan een beetje mooi bij ligt. Maar welke planten kunnen het best tegen de winterse kou? In onderstaande vlog leg ik je het een en ander uit over wintergroene bloeiende sierheesters, planten die ook in de winter hun blad niet verliezen en tegen een stootje kan. Zo kun jij het hele jaar door genieten van een prachtige tuin! Veel kijkplezier!

Verschillende soorten wintergroene sierheesters

Voorbeelden van mooie sierheesters die ook in de winter goed blijven, zijn de Rododendron, Camelia, Skimmia en de Viburnum Tinus. De Camelia is verkrijgbaar in het wit en in het roze. Pas wel op bij vorst, aangezien de knoppen dan kunnen bevriezen. Tijdens extreem koude dagen is het daarom goed om ze af te dekken. De Skimmia kenmerkt zich door de rode bloemen en is in veel varianten verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ook nog de Rhododendron en de Azalea. Twee prachtige soorten planten die tot dezelfde familie behoren, allebei wintergroen blijven en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Aardesoort

Een belangrijke vuistregel die voor alle wintergroene bloeiende sierheesters geldt, is dat ze geplant kunnen worden in hortensia-aarde. Verder is het aan te raden om Azalea-AZ te gebruiken. Hier zitten korreltjes in om, om de kluit heen leg te leggen. Wanneer dit twee keer per jaar gebeurt, te weten in maart en juni, is het zeker dat de plant de juiste en afdoende voeding heeft gekregen.

Wintergroene Sierheesters

Nog vragen?

Stuur eens een mailtje naar sep@warentuin.nl en leg het me voor, of neem contact op met de klantenservice.