0%

Een mooie vaas met bloemen fleurt iedere woonkamer direct op. Het nadeel is alleen dat je er niet altijd even lang van kunt genieten. Kies daarom eens voor zijden bloemen. Die raken nooit uitgebloeid en hoef je natuurlijk ook geen water te geven. Dankzij alle kleuren, vormen en maten, kan eindeloos met deze fraaie nepbloemen worden gevarieerd en staat er telkens weer iets anders fraais op de tafel. In onderstaande vlog laat ik je zien hoe het maken van een boeket van zijden bloemen precies in z'n werk gaat.

Werk met bloemen van dezelfde lengte

Wat heel belangrijk is bij het opmaken van zo'n prachtige vaas met kunstbloemen, is om de basistakken op dezelfde lengte te houden. Knip ze niet af, maar buig ze om. Zo zijn de takken later nog eens op een andere manier of op andere lengte te gebruiken.

Van bont en fleurig tot eenheid en rust

Wat betreft de kleuren van de bloemen en  zijn de mogelijkheden eindeloos. Ben je meer een type dat van fleurige, bonte kleuren houdt? Probeer dan eens zoveel mogelijk verschillende kleuren door elkaar heen te gebruiken. Houd je juist niet zo van veel kleuren door elkaar? Hou het dan bij één of twee kleuren. Dat zorgt voor eenheid en zorgt voor wat meer rust.

Kruislings overleggen

Door de zijden bloemen telkens kruislings over elkaar heen te leggen, krijg je een heel natuurlijk effect. In de vlog is te zien dat Sep de blauwe kunsttakken net wat verder boven de rest laat uitsteken. Dit geeft een leuke twist aan het boeket en zorgt direct voor wat extra kleur.

Combineren kun je leren

Door meerdere vazen op deze manier op te maken en bij elkaar te zetten, kun je snel heel wat ruimtes in je huis verfraaien met een mooi boeket zijden bloemen. Fijne bijkomstigheid: de boeketten hebben nauwelijks verzorging nodig. Varieer eens in de zo veel tijd eens met kleur en stem het boeket af op het seizoen. 

Zijdebloemen

Meer tips of nog vragen?

Mocht je meer tips willen hebben over kunstbloemen? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het bestellen van kunstbloemen? Neem dan gerust contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.