Branders & kachels

Branders & kachels

Branders en kachels online kopen bij Warentuin

Vind je het ook zo heerlijk om weg te dromen bij dansende vlammen en lekker van de warmte genieten die een vuurtje met zich mee brengt? Neem dan gauw een kijkje in ons aanbod aan branders en kachels. We verkopen onder andere verschillende tuinbranders en terraskachels. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Branders en kachels online bestellen bij Warentuin

Wat is er nu fijner dan in de lente, de zomer en misschien zelfs nog de herfst 's avonds met je gezin, familie en/of vrienden heerlijk te tafelen of te borrelen in je eigen tuin? Zulke gezellige avonden zijn vaak ook de ideale afsluiting van een mooie dag. Het kan bij het vallen van de avond alleen nog weleens flink afkoelen. Om ervoor te zorgen dat niemand het koud krijgt en het in je tuin nóg gezelliger wordt, kun je in zo'n geval een brander of kachel aansteken. Welke soorten branders en kachels er zoal via onze webshop te bestellen zijn, lees je hieronder.

Vuurkorven, vuurschalen, fakkels en terraskachels of tuinhaarden

Een vuurkorf is een korf van metaal, waar je een paar houtblokken in legt die je aansteekt met aanmaakblokjes.

De meeste vuurkorven zijn gemaakt van corten staal en staan op drie of vier poten. Vuurkorven zijn verder altijd aan alle kanten open. Hierdoor kan er veel lucht bij het vuur komen. Doordat de korf aan alle kanten open is, heb je bovendien goed zicht op de vlammen, maar kun je ook snel te hoog stoken én vonken en kooltjes (vuurresten) rond hebben vliegen. Met een bodemplaat kun je alle vuurresten opvangen, maar het is wel opletten geblazen.

Een vuurschaal werkt hetzelfde als een vuurkorf en is meestal ook gemaakt van corten staal. De enige twee verschillen zijn dat een vuurschaal niet op poten staat en van onderen niet open, maar dicht is. Dat de schaal van onderen dicht is, zorgt voor minder vuurresten overal en dus ook voor minder rotzooi. Bij een vuurschaal wordt bovendien vaak een vonkenvanger geleverd, een deksel van metaal met gaas dat wel lucht en warmte doorlaat, maar geen vonken of kooltjes. Heel handig!

Wist je trouwens dat er vuurschalen met gril bestaan? Met zo'n gril kun je je vuurschaal ook gebruiken als barbecue, alweer heel handig!

Heb je geen tuin, maar wel een balkon en spreekt het hebben van een vuurkorf of een vuurschaal je aan? Let dan wel goed op! Plaatsing van een korf of schaal op een balkon is in meeste gevallen niet toegestaan. Waarom niet? De rook uit een korf of schaal stijgt gemakkelijk op en kan bij je buren voor de nodige overlast zorgen en dat kan en mag natuurlijk niet!

Bij Warentuin zijn er verschillende soorten fakkels verkrijgbaar. Je kunt bij ons niet alleen de klassieke bamboefakkels bestellen, maar ook fakkels met een heerlijk geurende citronella kaars. Met laatstgenoemde fakkelsoort creëer je niet alleen sfeer en warmte, maar hou je 's zomers ook de in je tuin aanwezige muggen op veilige afstand.

Een terraskachel of tuinhaard buiten is, net als een openhaard binnen, net wat meer gesloten. In de praktijk worden de termen 'terraskachel' en 'tuinhaard' regelmatig door elkaar gebruikt, maar het belangrijkste verschil tussen een terraskachel en een tuinhaard is dat een tuinhaard geen (glazen) deurtje heeft en een terraskachel wel. Een terraskachel met deurtje heeft een positieve invloed op het brandproces, omdat je dit via het deurtje meer zelf kunt regelen op het moment dat dat nodig is.

Een terraskachel is altijd voorzien van een schoorsteen, wordt heter en verbruikt minder hout dan een tuinhaard. Omdat de brandmaterialen hierdoor efficiënter worden verbrand, ontstaat er ook minder rook. Iets waar niet alleen jij, maar ook je buren wellicht blij mee zullen zijn. Met een terraskachel heb je net wat minder zicht op het vuur, maar doordat de hele kachel opwarmt en deze warmte ook weer afgeeft, heb je wel meer rendement van het hout.

Net als dat er vuurschalen met gril bestaan, bestaan er ook tuinhaarden met gril. Handig voor wanneer je niet zo veel ruimte in je tuin hebt, want je hebt hierdoor geen aparte barbecue meer nodig.

Vuurtafels, gaslantaarns en luxe haardmeubels

Een vuurtafel heeft altijd een luxe uitstraling, kun je rustig zien als een meubelstuk op zich en wordt daarom ook wel luxe haardmeubel genoemd. Met een vuurtafel of haardmeubel tover je bijvoorbeeld je terras om in een fraaie loungeplek en kun je dankzij de warmte die wordt afgegeven vrijwel het hele jaar door van je tuin genieten. Vuurtafels zijn er in diverse maten, soorten en designs. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Elke vuurtafel die we aanbieden is mooi afgewerkt en meestal werkend op gas. Bij de op gas werkende exemplaren kan de ingebouwde gashaard bovendien worden aangesloten op een gasfles: heel gebruiksvriendelijk!

Heb je niet zo veel ruimte of verplaats je je nog wel eens in de tuin? Dan kan een gaslantaarn bij ons bestellen een goed idee zijn. Gaslantaarns brengen licht en gezelligheid en zijn ideaal voor bijvoorbeeld op het balkon. Deze sfeermaker is zelfs mee te nemen op vakantie. Maar let op! Natuurlijk komt van een gaslantaarn niet zo veel warmte af en daarom dient dit product ook meer als verlichting dan als warmtebron. Toch is het een eenvoudige manier om toch van een sfeervol vlammetje te kunnen genieten.

Een haardmeubel is een perfecte oplossing voor als je niet zelf aan de slag wil gaan met een doe-het-zelf-project, als je niet zo handig bent of iets snel en kant-en-klaar in je tuin wil hebben staan. Wat haardmeubels betreft zijn er verschillende opties. Denk dan bijvoorbeeld aan een dressoir met haard, een wandplank met haard, of, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, een vuurtafel.

Heaters en tuinbranders

Heaters en tuinbranders zijn er in alle soorten en maten. Dankzij de gerichte warmtestraling kunnen heaters en elektrische branders bovendien zowel buiten als in afgesloten ruimtes worden gebruikt.

Heaters: terrasverwarmers

Een voorbeeld van een heater is een terrasverwarmer. Ook met een terrasverwarmer kun je ervoor zorgen dat je er onder andere de hele herfst in je achtertuin warmpjes bij zit.

Je kunt kiezen voor een terrasverwarmer op elektriciteit en een terrasverwarmer op gas. Terrasverwarmers op elektriciteit zijn zeer gebruiksvriendelijk: je stopt de stekker in het stopcontact en de verwarmer geeft direct warmte af. Terrasverwarmers op gas geven niet alleen warmte af, maar zijn dankzij de ontstekende vlammen ook nog eens erg sfeervol.

Er zijn hangende terrasverwarmers voor aan de muur en staande terrasverwarmers die je op de grond neerzet. Hangende terrasverwarmers werken vrijwel altijd op elektriciteit en staande terrasverwarmers kunnen zowel op zowel elektriciteit als op gas werken.

Hangende terrasverwarmers

Een hangende terrasverwarmer op elektriciteit is ideaal als je (extra) warmte wil hebben, maar slechts een kleine buitenruimte hebt. Vaak zijn terrasverwarmers voor aan de muur namelijk vrij compact en nemen ze (dus) weinig ruimte in beslag. Hangende terrasverwarmers zijn bovendien eenvoudig bedienen, bijvoorbeeld via een trekkoord.

Staande terrasverwarmers

Een staande terrasverwarmer is ideaal voor als je je terras snel wil verwarmen.  Een staande terrasverwarmer werkt op elektriciteit of gas. Een terrasheater op gas is mobieler dan een op elektriciteit, omdat er geen koord aan zit, je niet afhankelijk bent van een stroomvoorziening en je hem dus overal in je tuin kunt neerzetten. Enige nadeel? Staande terrasverwarmers zijn minder compact dan hangende exemplaren.

Tuinbranders: tafelbranders

Een tafelbrander geeft, net als een terrasverwarmer, directe warmte af. Een tafelbrander is echter een stuk kleiner dan een terrasverwarmer en kan daardoor gemakkelijk op een tafel worden geplaatst. Tafelbranders werken op gas of op bio-ethanol. Een tafelbrander geeft een warme sfeer, heeft geurloze vlammen en behoeft geen schoorsteen, omdat er alleen waterdamp en kooldioxide wordt uitgestoten. Zorg er wel voor dat je de brander op een stabiele ondergrond plaatst en uit de buurt van brandbare objecten. In ons assortiment zul je enkele tientallen tuinbranders en bijbehorende accessoires vinden, zodat er optimaal kan worden genoten van gezellige avonden in de tuin!

Haardhout en houtopslag constructies

Voor het stoken van een vuurtje heb je natuurlijk ook haardhout en een houtopslag constructie nodig. Ook dat verkopen we bij Warentuin. Je kunt bij ons open haardhout in verschillende soorten en maten kopen dat direct in bijvoorbeeld een vuurkorf, een vuurschaal of haard kan worden gelegd. Zelf niet eerst aan de slag hoeven met een bijl of zaag is soms wel zo prettig. Het haardhout dat je niet meteen gebruikt kun je overigens opslaan in een van onze constructies voor houtopslag, gemaakt van onder meer corten staal, hout en staal.

Beschermhoezen en onderhoud

Zeker voor luxe vuurtafels, maar ook voor andere terrasverwarmers kan het verstandig zijn om die na gebruik goed af te dekken. Door er een beschermhoes aan te schaffen, krijgt vuil en water namelijk geen kans, is je haard beschermd tegen onder meer vorst, sneeuw, zon, vogeluitwerpselen en boomhars en gaat deze langer mee!

Dit betekent niet dat je bijvoorbeeld een elektrische terrasverwarmer nooit hoeft schoon te maken. Nee, je zult deze toch regelmatig moeten reinigen. De producten die je hiervoor nodig hebt, vind je in onze webshop. Heb je die voor je elektrische terrasverwarmer bij de hand? Schakel dan, voordat je begint, altijd eerst de verwarming uit en trek de stekker uit het stopcontact en laat hem wat afkoelen. Gebruik vervolgens een vochtige doek om de verwarmer schoon te maken en laat het overtollige water na het schoonmaken goed drogen. Let op! Dompel de terrasverwarmer niet in een bak met water.

Eenvoudig en snel online shoppen

Heb je de voor jou juiste producten gevonden? Mooi zo! Ze bij Warentuin bestellen gaat heel eenvoudig: gewoon van achter je laptop op de bank in je woonkamer! Voeg alle producten die je nodig hebt of gewoon wil hebben toe aan je winkelmandje en rond je bestelling af. Daarna gaan wij voor je aan de slag om je bestelling zo snel mogelijk jouw kant op te sturen. Kan het nog gemakkelijker?

Heb je nog vragen over het bestelproces of wil je iets anders weten? Bekijk onze veel gestelde vragen of neem contact met ons op. We horen graag van je.

Naar boven