Kunnen we u helpen?

085-2736336

Snelle mailservice!

klantenservice@warentuin.nl

Levering:

In België en Nederland!

Kweken, Kweekpotjes & -Kastjes

Kweken, Kweekpotjes & -Kastjes

Kweekpotjes kopen bij Warentuin

Wil je samen met je kinderen of je kleinkinderen van dichtbij zien hoe de natuur tot bloei komt? Dat kan met een kweekkastje of kweekpotje van topmerken als Elho, Nature en HGA. Leuk en leerzaam om mee aan de slag te gaan voor jong en oud.

Biologisch afbreekbare turfpotjes en plastic kweekpotjes

 

Heb je een plantje gekweekt dat het uiteindelijk goed blijkt te doen, dan geeft dat echt voldoening. Daarom kun je bij Warentuin biologisch afbreekbare turfpotjes en plastic kweekpotjes kopen en daar op een eenvoudige en kleinschalige manier je plantjes in kweken. In dat turfpotje of kweekpotje zie je dan vervolgens met eigen ogen de eerste tekenen van leven van een nieuw plantje ontstaan! Dat is toch te gek?

 

Welk kweekpotje is het beste?

 

Biologisch afbreekbare potjes zijn vriendelijk voor het milieu, maar vaak wel wat duurder in aanschaf. De turfpotjes drogen snel uit. Het is dus belangrijk het vochtpeil goed in de gaten te houden. Een voordeel van werken met biologisch afbreekbare turfpotjes is dat zaailingen met potje en al de grond in kunnen. De wortels groeien gewoon door het materiaal heen. Is dat even makkelijk verplanten!

 

Plastic kweekpotjes zijn belastend voor het milieu, maar kun je wel meerdere keren gebruiken. Let bij deze potjes ook extra goed op het vochtpeil. Plastic potjes warmen immers snel op en verdampen daardoor meer water.

 

Welk kweekpotje is het juiste?

 

Bij het zelf kweken van plantjes is het belangrijk daarbij altijd het juiste kweekpotje te gebruiken. Hoe de plantjes zich zullen ontwikkelen hangt namelijk onder andere af van het soort kweekpotje dat je gebruikt. Het vinden van het meest geschikte kweekpotje kan echter nog best een klusje zijn. Warentuin vertelt je daarom waar je zoal op moet letten. Zo weet je precies welk biologisch afbreekbaar of plastic kweekpotje je het best kunt kopen.

 

Grootte

 

Dat de perfecte afmetingen van een kweekpotje afhankelijk zijn van de (uiteindelijke) grootte van je plantje zal je waarschijnlijk niet verbazen.

 

In een te kleine kweekpot heeft je plantje te weinig ruimte om te groeien. Om erachter te komen of je plantje te weinig ruimte heeft, moet je naar de wortels van je plantje kijken. Groeien deze naar boven of komen er flink wat wortels door de afwatergaten aan de onderkant van de pot zetten? Dan wordt het tijd om je plantje een grotere pot te geven.

 

In een te grote kweekpot kan water zich ophogen op plekken waar de wortels van je plantje niet bij kunnen. Dit kan zorgen voor te vochtige aarde en te vochtige aarde kan weer leiden tot wortelrot. Een kweekpot op de groei kopen moet je daarom alleen doen als je zeker weet dat je plantje snel echt snel groter wordt.

 

Vorm

 

Besluit je biologisch afbreekbare of plastic kweekpotjes te kopen, dan heb je de keuze uit verschillende vormen. Je kunt kiezen uit traditioneel ronde kweekpotjes, maar ook voor minder traditioneel vierkante kweekpotjes. Een ronde kweekpot heeft als belangrijkste voordeel dat je plantje aan iedere kant precies evenveel ruimte heeft. Een vierkante kweekpot heeft als belangrijkste voordeel dat deze ruimtebesparend is. Vierkante potten kunnen namelijk allemaal zonder tussenruimte tegen elkaar aan geplaatst worden.

 

Ons advies is om vooral die kweekpot te kiezen die je qua vorm het leukst vindt.

 

Breedte en diepte

 

De vorm van een kweekpotje maakt dus niet zo veel uit. Wel erg belangrijk zijn de breedte en diepte van een kweekpot. De wortels van sommige planten groeien namelijk in de breedte, terwijl de wortels van andere planten juist naar beneden, de diepte in groeien. Het is dus van belang voor jouw soort plant vast te stellen hoe deze wortelt.

 

Kweekpotjes bestellen wanneer het jou uitkomt

 

Bij Warentuin winkelen kan op elk moment van de dag. Onze webshop kent namelijk geen sluitingstijden. Blader dus op je gemak door ons ruime assortiment. Heb je een keuze kunnen maken? Super! Plaats dan de kweekpotjes en bijbehorende accessoires die jij wilt kopen in je virtuele winkelmandje. Hierna pakken we je order zorgvuldig voor je in en laten we hem bij je thuis bezorgen. Kweekpotjes kopen was nog nooit zo eenvoudig!

 

Alvast heel veel shopplezier gewenst!

Kunnen wij u verder helpen? Mail uw vraag!
Onze medewerkers van de klantenservice helpen u graag