Kunnen we u helpen?

085-2736336

Snelle mailservice!

klantenservice@warentuin.nl

Levering:

In België en Nederland!

Vogels voeren

Vogels voeren in de winter

Wat is er heerlijker dan een tuin vol met vrolijk kwetterende vogels? ’s Zomers scharrelen deze beestjes de kost makkelijk bij elkaar, maar in de winterkou kunnen ze wel wat extra hulp gebruiken! Gelukkig zijn daar meerdere mogelijkheden voor, zodat u ook in de winter nog kan genieten van vogels in de tuin.

 

Elke vogel wat wils

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. En zo eten ze ook: niet elke vogelsoort houdt van hetzelfde voedsel. Zo kunt u alle soorten mezen blij maken met vetbollen of ongezouten dippinda’s, die u makkelijk aan een snoer kunt rijgen en ophangen, of in een netje. Vogels als het winterkoninkje en roodborstje daarentegen houden meer van ongekookte havermout, broodkruimels en meelwormen. De meeste vogels zijn wel dol op ons eigen strooivoer, nu voordelig in een grote zak te krijgen. Het strooivoer bevat namelijk altijd elementen die een vogel lekker vindt. En misschien nog wel het allerlekkerst: een huisje met speciale pindakaas.

 

Een veilige plaats

Niet alleen hebben vogels het juiste voer nodig – een veilige plaats is ook belangrijk. Zo zit een roodborstje graag beschut tegen de kou en de wind. Dus heeft u een roodborstje in de tuin, hang dan een voederhuisje op waar hij veilig kan eten. Ook mezen eten graag in een voederhuisje. Maar de mussen – dat zijn echte vrijbuiters voor wie u gerust een silo met voer kunt ophangen. En dan maar kijken hoe ze zich verdringen om het voer – echt een gezicht om nooit te vergeten.

 

Ga terug

Kunnen wij u verder helpen? Mail uw vraag!
Onze medewerkers van de klantenservice helpen u graag