Tuinkalender

 

 

365 dagen perfect tuinonderhoud

Het hele jaar door aan de slag met tuinonderhoud? Zeker! Er zijn altijd wel tuinklussen die gedaan moeten worden voor een goed onderhouden tuin. Denk bijvoorbeeld aan het sproeien van het gras of het snoeien van de heg. Dankzij de handige tuinkalender van Warentuin weet je precies welk tuinonderhoud past bij iedere maand van het jaar. Klik op een van de banners hieronder voor meer informatie per maand.

Tuinklussen in de lente

Zodra de lente begint willen we de tuin in! Wie dan meteen met wat tuinklussen begint, heeft daar de rest van het seizoen profijt van. Zo kun je bijvoorbeeld – zodra het niet meer vriest – beginnen met het bemesten van je tuin. Groeiende planten kunnen dan optimaal van de voeding gebruikmaken. En van goede verzorging krijg je uiteraard extra mooie planten.

Ook het snoeien van planten en bomen hoort bij het tuinonderhoud in de lente. En vergeet vooral niet te genieten van al het nieuwe groen en de bloembollen die opkomen!

Surf naar onderstaande pagina’s als je meer wil weten over lente en tuin:

 

Tuinonderhoud in de zomer

Om de hele zomer van een mooie, opgeruimde tuin te genieten, zul je dit seizoen wekelijks wat tuinklussen moeten doen. Net als je planten, groeit ook het onkruid als kool. Door er steeds snel bij te zijn en onkruid regelmatig te verwijderen, houd je het onder controle.

Om de tuin groen te houden, zul je in de zomer ook regelmatig moeten sproeien. Zeker op warme zomerdagen kan de tuin wel wat extra water gebruiken! Let er wel op dat je niet sproeit op planten die in de volle zon staan. Sproeien doe je daarom het beste aan het einde van de dag. Spuit zowel gras als planten even lekker nat, dan kan de tuin er de volgende dag weer tegenaan!

Surf naar onderstaande pagina’s als je meer wil weten over zomer en tuin:

 

Tuinklussen in de herfst

De herfst is dé tijd waarin je de tuin klaar maakt voor de winter. Qua tuinonderhoud ligt daar dus de nadruk op. Snoeien hoeft dit seizoen niet, maar voor sommige bomen, zoals de berk en de esdoorn, is het wel beter dit voor de winter nog te doen.

Ook het gras verdient in de herfst wat extra aandacht. Na een zomer in de zon, kun je in de herfst het gras maaien zolang de temperatuur nog niet te laag is. Zorg er daarbij voor dat je grasresten direct verwijdert. Op kale plekken in het gras kun je meteen nog wat bijzaaien! Ga je met een goed verzorgd gazon de winter in, dan staat het gras er ook in het voorjaar weer netjes bij.

Surf naar onderstaande pagina’s als je meer wil weten over herfst en tuin:

 

Tuinonderhoud in de winter

Tijdens de koude wintermaanden staat veel tuinonderhoud op een laag pitje. Toch is er ook dan genoeg te doen. Bollen planten bijvoorbeeld, zodat je in het voorjaar extra kunt genieten van de geuren en kleuren van de lente. Tuinkussens en tuinmeubilair berg je het beste op of dek je af, om ze in goede staat te houden. De winter is daarnaast ook dé tijd van het jaar om de vogels te voeren met zaden en nootjes in de tuin.

Surf naar onderstaande pagina’s als je meer wil weten over herfst en winter:

 

Bekijk onze tuinkalender en ga aan de slag 

Jeuken jouw groene vingers om aan de slag te gaan in de tuin? Bekijk dan nu onze handige tuinkalender en ontdek de klussen waar je deze maand mee van start kunt gaan. Met elke maand het juiste tuinonderhoud, ligt jouw tuin er het hele jaar netjes en verzorgd bij!

 

Veel plezier met het klussen in je tuin en het onderhoud ervan!

To Top