Perscentrum Warentuin

De woordvoerder van Warentuin is Jeroen Linde. Je kunt contact met hem opnemen via telefoonnummer 085-2736336 (optie 4), per e-mail via: zakelijk@warentuin.nl of per reguliere post door een brief te sturen naar: Perscentrum Warentuin, Postbus 1255, 2302 BG Leiden. Consumenten en leveranciers verzoeken wij om contact met ons op te nemen op de wijze die vermeld staat op de klantenservicepagina.

 

Persberichten Warentuin

 

PERSBERICHT - Leiden, 19 april 2018 - Interview met FONK SHOPWATCH

Bekijk hier het interview van eigenaar Jeroen Linde met Fonk Shopwatch:

 

 

PERSBERICHT – Leiden, 23 januari 2017 -  Omzet boven verwachting

Derde jaar op rij 40% omzetgroei in online tuinartikelen bij Warentuin
Warentuin draait 20.000 bestellingen

20  januari 2017 –  In drie jaar tijd is Warentuin, een webshop in tuinartikelen, gegroeid naar 20.000 bestellingen in 2016. Warentuin kan zich inmiddels rekenen tot de grotere tuin-webshops van Nederland. Warentuin heeft een database met 50.000 artikelen en werkt samen met 360 verschillende leveranciers. De ambitie van Warentuin is om de grootste webshop te worden in de verkoop van tuinartikelen in Nederland.

Warentuin is een samenwerking van tien grote tuincentra in Nederland: Almeerplant, De Driesprong, De Boet, Kolbach, Eurofleur, Tuinwereld Wijchen, Oosterik en Tuinextra. Met ingang van 1 februari 2017 zijn Tuinwereld Tiel en Tuinwereld Oud-Beijerland teruggetreden. Tuinwereld Tiel heeft e-commerce plannen met een andere organisatie en Tuinwereld Oud-Beijerland heeft andere plannen op de locatie van het huidige tuincentrum. Beide deelnemers hebben hun aandelen verkocht, nu zijn alle acht deelnemers aandeelhouder van Warentuin B.V.

 

 

 

PERSBERICHT - Leiden, 6 januari 2015 -  WARENTUIN 32% meer omzet dan verwacht!

Januari 2015 – Warentuin heeft 2014 met 32% meer omzet dan verwacht afgesloten. “2014 was een spannend en leerzaam jaar!" zegt dhr. J. Linde (oprichter). Halverwege het jaar zag het er niet naar uit dat Warentuin zijn omzetprognose ging halen maar in de eerste week van december werd dit toch al bereikt.  

Voor 2015 heeft Warentuin een omzetverwachting die 300% hoger ligt dan 2014. Warentuin gaat zich in 2015 volop richten op de verkoop van tuinmeubelen, kerstartikelen en nog twee andere productgroepen en verwacht daarmee veel omzet te behalen. Warentuin verkoopt inmiddels ruim 20.000 tuinartikelen en verwacht dit assortiment in 2015 te vergroten met nog eens 10.000 artikelen.

Warentuin is een webshop van 10 grote tot grootste zelfstandige tuincentra in Nederland. Warentuin verkoopt duizenden artikelen online welke geleverd worden door de aangesloten tuincentra aan de consument. In dezelfde tuincentra bevinden zich ook de Warentuin Servicepunten waar klanten terecht kunnen voor retouren, extra services of om bv. tuinmeubelen te bekijken.

 

Persbericht 

 

PERSBERICHT – Leiden oktober 2013 - Tuincentrum Oosterik sluit zich aan bij Warentuin!

1 oktober 2013 - Warentuin is een initiatief van diverse grotere tuincentra verspreid over Nederland die de krachten hebben gebundeld om samen één grote succesvolle tuin-webshop “Warentuin.nl” te realiseren. Warentuin beoogt tegen 2015 de grootste webshop van de tuinbranche te worden. Inmiddels hebben ruim 80 leveranciers hun assortiment beschikbaar gesteld aan Warentuin!

Eén van de grootste tuincentra van Nederland, te weten Tuincentrum Oosterik uit Denekamp met ruim 50.000 m2 winkelruimte, sluit zich als 10e tuincentrum aan bij Warentuin! 1 oktober jl. zijn de directie van Tuincentrum Oosterik en Jeroen Linde, oprichter van Warentuin, het eens geworden over de toetreding van Tuincentrum Oosterik tot Warentuin.

Tuincentrum Oosterik gaat, net zoals de reeds aangesloten tuincentra, ruim 1,5 miljoen inwoners bedienen via de webshop Warentuin.nl. Bestellingen van consumenten uit o.a. Twente, Drenthe, Zuidoost-Groningen en Oost-Gelderland worden door Oosterik verzorgd. Alle betrokken partijen zijn enthousiast over de toetreding van Oosterik en zijn ervan overtuigd dat Warentuin dé online verkoopoplossing is m.b.t. tuinartikelen. Warentuin zal in de loop van november met een pilot online gaan met een ongekend knallende openingsactie!

 

PERSBERICHT – Leiden juni 2013 - Warentuin breidt uit!

4 juni 2013 – Tuincentrum TuineXtra in Noordwijk met ruim 8.000m2 verkoopruimte heeft zich aangesloten bij Warentuin. Piet Caspers, de eigenaar van TuineXtra, heeft afgelopen week de overeenkomst getekend met Jeroen Linde, oprichter van Warentuin. Tuincentrum TuineXtra gaat, net als de huidige 8 reeds aangesloten tuincentra, ruim 1,5 miljoen inwoners bedienen via de webshop ‘Warentuin.nl’. Bestellingen van consumenten uit o.a. Leiden, West Amsterdam en West Den Haag zullen door TuineXtra worden verzorgd. Piet Caspers, Jeroen Linde en de andere 8 tuincentra zijn enthousiast over de deelname van TuineXtra en iedereen kijkt uit naar de opening van de webshop van Warentuin na de zomer. Alle betrokkenen zijn vastbesloten dit tot een succes te maken! 

 

PERSBERICHT – Leiden april 2013 - oprichting Webshop Warentuin

April 2013 - Webshops blijven voor tuincentra in Nederland een groot struikelblok. Steeds meer retailers uit andere branches beginnen met het online verkopen van tuinartikelen en ondanks de crisis blijft de omzet in tuinartikelen online toenemen. Dit in tegenstelling tot de dalende omzet bij tuincentra (bron GfK). Als éénpitter een webshop beginnen zet geen zoden aan de dijk omdat dit te arbeidsintensief en kostbaar is. Daarom hebben tuincentrum Eurofleur, tuincentrum de Driesprong, Tuinwereld Oud-Beijlerland/Dordrecht, tuincentrum Kolbach, Tuinwereld Tiel, AlméérPlantXXL, Tuinwereld Malden/Wijchen en tuincentrum De Boet de handen ineengeslagen om samen één grote succesvolle webshop op te richten: ‘Warentuin.nl’. Negen aandeelhouders hebben afgelopen maand de B.V. opgericht (zie foto).

Via de webshop kunnen tuincentra hun huidige klanten beter van dienst zijn en nieuwe klantengroepen bereiken en bedienen. Elk aangesloten tuincentrum heeft een afzetgebied van ca. 1 miljoen inwoners en stelt zijn assortiment zelf vast. Andere voordelen zijn o.a. dat zij geen omkijken hebben naar het onderhoud en beheer van de webshop en Warentuin beschikt over een groter marketingbudget. Warentuin heeft geen voorraad- en magazijnkosten en de logistieke organisatie is goedkoper.

To Top