Kunnen we u helpen?

085-2736336

Snelle mailservice!

klantenservice@warentuin.nl

Levering:

In België en Nederland!

Vaste Planten & Waterplanten

Vaste Planten & Waterplanten

Vaste planten en vijverplanten kopen

Fleur je tuin op met vaste planten! Dan hoef je niet ieder jaar weer nieuw groen te kopen. Vaste planten overleven namelijk de winterse vrieskou. Op deze pagina vind je naast vaste planten een heel aantal vijverplanten. Ook die koop je voordelig online bij Warentuin.

Product 1 tot 12 van 43

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Product 1 tot 12 van 43

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Levensduur en bloei vaste planten

Vaste planten zijn ideaal: ze overleven de winter en komen daardoor ook een jaar na het aanplanten gewoon weer op. Dan scheelt geploeter in de tuin. Die hoef je namelijk niet ieder jaar opnieuw in te richten. Bovendien vaste planten het hele jaar door voor kleur in de tuin. De planten hebben namelijk verschillende bloeiperiodes.

 

De meeste winterharde planten leven, met de juiste verzorging, minimaal 2 jaar. Maar er zijn ook eenjarige vaste planten. Die groeien, zoals de naam zegt, een jaar. Daarna moeten ze uit de tuin verwijderd worden.

 

Wil je weten hoe lang een plant leeft? Kijk dan goed onder het tabje “productinformatie” onder de foto op de productpagina. Daar staat belangrijke informatie, waaronder de levensduur van de specifieke plant.

 

Soorten vaste planten

Er zijn verschillende soorten vaste planten te koop. Denk bijvoorbeeld aan groenblijvende heesters, bodembedekkers, schaduwminnende vaste planten of vaste planten voor in de zon. Bekende vaste tuinplanten zijn: lavendel, skimmia, hortensia, scheefkelk en riddersporen.

 

Vind je het nu lastig kiezen tussen al het moois? Koop dan een complete border aan vaste planten. Het gaat om één vierkante meter tuin, ontworpen door tuinarchitect Wilna Kuipers. Je kunt het aantal vierkante meters natuurlijk ook uitbreiden. Je hebt de keuze uit borders met schaduwminnende vaste planten, echte zon aanbiddende planten en alles daartussenin. Bekijk het volledige aanbod aan complete borders hier.

 

Waterplanten en vijverplanten

Ook voor in de vijver, kun je vaste planten kopen: vijverplanten en waterplanten. Vijverplanten zijn planten voor in het water. Ze zijn vaak erg mooi. Maar ze zijn niet alleen maar mooi, verschillende soorten waterplanten hebben namelijk ook een praktisch nut: ze zuiveren het water.

 

Daarnaast zorgen vijverplanten voor beschutting, een beetje extra bescherming voor het leven in de vijver. Die worden beschermt tegen de zon. Bovendien kunnen vissen en andere waterdieren zich tussen de planten verschuilen voor gevaarlijke dieren. Kortom: waterplanten zijn onmisbaar in de vijver.

Wil je weten welke waterplanten je het beste kunt kopen? Of heb je tips nodig over planten voor de vijver? Lees dan ons tuinadvies over waterplanten.

 

Vijverplanten en vaste tuinplanten online kopen

Alles voor een prachtige tuin, bestel je voordelig online bij Warentuin. We zijn het grootste online tuincentrum van Nederland! Bij Warentuin zijn ongelooflijk veel mooie planten te koop, het groen is van topkwaliteit en niet duur. Dus: koop je vaste planten eenvoudig online in onze webshop. Klik, klik en klaar. De planten zijn besteld en worden zo snel mogelijk bij je thuis afgeleverd.

 

Warentuin wenst je veel plezier met je aankoop!

 

P.S. Wil je op de hoogte blijven van leuke acties en ontwikkelingen op tuingebied? Volg ons dan op Facebook, Twitter of Instagram. Graag tot ziens!

 

Kunnen wij u verder helpen? Mail uw vraag!
Onze medewerkers van de klantenservice helpen u graag