Barbecues

Barbecues

Topkwaliteit barbecues bestellen bij Warentuin

Heerlijk eten en volop genieten doe je natuurlijk met barbecues van de hoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Niet voor niets vind je bij ons barbecues van topmerken als Weber, Barbecook en Big Green Egg voor de meest gunstige prijzen. Daarmee geniet je elke zomer van gezelligheid en lekker eten! Bekijk ons assortiment hieronder en maak je keuze!

Barbecues kopen bij Warentuin

Bij een beetje lekker weer begint het bij veel mensen al te kriebelen. Op zo’n moment is namelijk haast niets gezelliger dan een avondje barbecueën in de tuin met familie of vrienden. Genieten van lekker eten van de barbecue bij een ondergaande zon, wie wil dat nou niet? Er zijn veel verschillende manieren om je vlees, vis en/of groenten te braden. Het is slim om hiermee rekening te houden bij de aanschaf van een barbecue.

Klassiek barbecueën met kolen en briketten

De klassieke manier van barbecueën is met een kolen en briketten BBQ. Het verschil tussen kolen en briketten zit ‘m in het feit dat kolen sneller heet zijn dan briketten, maar ook sneller uitgebrand zijn. Neem dit mee bij het kopen van een barbecue. Vergeet overigens ook niet om aanmaakblokjes te bestellen.

Het voordeel van een kolen en briketten barbecue is dat gerechten die op zo’n barbecue worden bereid door de rook die ermee geen unieke en authentieke smaak krijgen. Warentuin beschikt over een ruim aanbod van barbecues in allerlei soorten en maten en in elke prijsklasse. Je kunt onder meer kiezen voor eenvoudige barbecues en uitgebreide buitenkeukens. Zo is er voor elk wat wils.

Veilig barbecueën op gas

Je kunt er ook voor kiezen om een gas BBQ  te kopen. Een gas barbecue is eenvoudig in gebruik en warmt erg snel op. Behalve voor een barbecue moet worden gezorgd voor een volle gasfles, gevuld met butaan of propaan. Hiermee kan een gasvlam worden aangestoken die goed te controleren is. Hierdoor is een gas barbecue erg veilig. Veel tafelbarbecues werken op basis van gas. Tafelbarbecues zijn kleiner en kunnen – zoals de naam al doet vermoeden – op tafel worden geplaatst. Ook de meeste buitenkeukens werken op gas, dus hierin is volop keuze.

Schoon barbecueën op een elektrisch exemplaar

Een elektrische BBQ is waarschijnlijk het gemakkelijkst in het gebruik. Bij een elektrisch exemplaar hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en de barbecue is klaar voor gebruik. Waarschijnlijk heb je wel ook nog een verlengsnoer nodig.

Verder worden elektrische barbecues minder snel vies dan de meer traditionele barbecues en kan de temperatuur worden geregeld. Doordat de temperatuur te regelen is, is de kas dat je vlees, vis of groenten verbrandt minder groot dan bij andere typen barbecues. Een elektrische barbecue kan zelfs binnen worden gebruikt. Net als bij gas barbecues zijn er ook veel elektrische tafelmodellen in diverse leuke, hippe kleuren.

Eenvoudig barbecueën op betonnen en stenen barbecues

Een betonnen of stenen BBQ is heel eenvoudig te gebruiken: je hoeft, in tegenstelling tot bij andere barbecues, niet eerst de juiste grill stand te zoeken, maar je warmt de kolen op en vet de grilplaat in en gaat dan van start.

Het voordeel van het werken met een betonnen of stenen barbecue is dat je vlees, vis of groenten er extra lang op warm blijft dankzij het feit dat beton of steen de bij het barbecueën ontstane warmte goed weet vast te houden.  Ook zorgt de stenen grillplaat ervoor dat er geen sap uit je vlees drupt, waardoor je vlees, vis of groente lekker sappig blijft en de smaak behouden blijft. Bovendien gaan dit soort barbecues erg lang mee en bespaar je dus veel geld, ook aan de kolen aangezien deze BBQ lang warm blijft.

Een betonnen en stenen barbecue staat trouwens ook erg mooi in de tuin als decoratie!

Rookovens

De naam zegt het al: bij een rookoven rook je je voedsel. Voor beginners die zelf willen roken, zijn rookovens ideaal. Vroeger was het gebruik van rookovens erg populair, waarbij smaak maar een bijzaak was. Tegenwoordig is dat veel minder. Nu wordt deze bereidingstechniek vooral gebruikt door hobbychefs. Je kan op twee manieren je gerechten roken: warm en koud roken. Bij warm roken rook je het voedsel van 50 – 80 graden Celsius, waardoor je vlees snel gaart en je een typische rooksmaak krijgt. Bij koud roken gebruik je rookmot, een mengsel van houtsnippers, zaagsel, houtkrullen en rookspaan. Daarbij duurt het garen van je gerecht wat langer, maar je krijgt er wel een diepere rooksmaak door.

Tafel BBQ

Heb je een kleine ruimte maar wil je alsnog barbecueën? Dan is een tafel BBQ perfect voor jou! Deze barbecues zijn erg compact en hebben geen onderstel. Ze werken op houtskool, gas of elektriciteit. Perfect voor een picknick of voor als je met z’n allen om een ronde tafel wilt zitten. Ook is deze barbecue populair op vakantie, op bijvoorbeeld een camping: je kan hem overal gemakkelijk meenemen en hij neemt weinig ruimte in beslag.

Makkelijk en snel online bestellen

Zit er voor jou een barbecue tussen? Dan kan je hem gemakkelijk en snel bij Warentuin bestellen: gewoon achter je laptop op je bank in de woonkamer! Bekijk welke BBQ je aanspreekt, welke kleur je wilt, en voeg hem toe aan je winkelmandje. Nadat je alle producten hebt toegevoegd, rond je je bestelling af en gaan wij voor je aan de slag om deze producten bij elkaar te zoeken en ze zo snel mogelijk naar je toe te sturen. Ideaal toch?

Heb je nog vragen over het bestelproces, of heb je andere vragen? Bekijk onze veel gestelde vragen of neem gewoon contact met ons op!

Naar boven