Blog

Dierendag: dé dag om (huis)dieren extra te verwennen
Dier

Dierendag: dé dag om (huis)dieren extra te verwennen

Veel mensen doen er op 4 oktober alles aan om er met hun (huis)dier een buitengewoon feestelijke dag van te maken. Honden krijgen bijvoorbeeld een nieuw speelgoed, katten een nieuw kussen en konijnen een nieuw hok. Gewoon omdat het zo leuk is om je (huis)dier die dag eens extra te verwennen! In deze blog lees je wat je nog meer kunt doen om Dierendag bijzonder te maken.

Lees verder
Herfst in de tuin - Bladhoudende en bladverliezende heesters
Tuin Planten & potten Tuinieren & onderhoud Plantensoorten

Herfst in de tuin - Bladhoudende en bladverliezende heesters

Naar het bos om mooie herfstbladeren te bewonderen? Dat kan ook in je eigen achtertuin! In deze video toon ik je in vogelvlucht echte najaarsplanten waarmee jij de herfst in de tuin kan halen. Heesters met bladeren die prachtig verkleuren, planten met besjes of juist met bloemen. Stuk voor stuk verrassende planten die jouw tuin deze herfst lekker opfleuren. Zo geniet je ook in het najaar maximaal van je eigen tuin.

Lees verder
Lampbollen verlichting voor het hele jaar
Huis

Lampbollen verlichting voor het hele jaar

De tijd dat verlichting enkel praktisch was is nu echt voorbij. Verlichting mag gezien worden, stijlvol zijn en op alle vlakken matchen met je interieur. Het draait dan ook niet meer enkel om de lampenkap, maar juist ook om de lampbol. En wat is er veel moois te krijgen! In deze video laat ik je verschillende soorten lampbollen zien en vertel ik je alles wat je moet weten over de toepassing van deze trendy verlichting. 

Lees verder
Op kamers? Deze goedkope kamerplanten overleven bijna alles!
Planten & potten

Op kamers? Deze goedkope kamerplanten overleven bijna alles!

Ben je student, woon je op kamers, maar kan je kamer wel wat leuke planten gebruiken? Heb je daarnaast geen groene vingers, weinig geld en een druk studentenleven? Geen nood: sommige goedkope kamerplanten overleven bijna alles! Handig voor wanneer je van jezelf weet dat water geven er weleens bij in schiet of je sowieso het gevoel hebt elke plant al doodgaat, nog vóór je er echt van hebt kunnen genieten!

Lees verder
Alles over kaarsen
Tuin Huis Tuinaankleding & decoratie Sfeer in huis

Alles over kaarsen

Het leuke van kaarsen is dat er eindeloos mee gevarieerd kan worden. In ons land heeft elk seizoen haar eigen charme en dat is iets waar qua kleur van de kaars mooi op ingespeeld kan worden. In de zomer ligt de keus voor lichte kleuren zoals pastel, wit en beige al snel voor de hand. Dit terwijl in de winter weer wat meer neigt naar de warme tinten zoals bruin, bordeauxrood en donkerblauw. Warentuin heeft dan ook, zoals Sep maar al te graag uitlegt, alle, maar dan ook echt alle, soorten kaarsen in huis.

Lees verder
Fruitbomen snoeien
Tuin Planten & potten Moestuin Tuinieren & onderhoud Plantensoorten Verzorgen & (be)planten Bomen

Fruitbomen snoeien

Heb je fruitbomen in je tuin staan? Dan moet je die elk jaar snoeien. Het snoeien van fruitbomen zorgt ervoor dat er weer nieuwe, verse takken aan kunnen groeien. Ook zorgt het snoeien voor een mooie, gezonde fruitoogst. Voor het snoeien van fruitbomen is wel enige kennis en techniek nodig. Bovendien verschilt de snoeimethode van boom tot boom. In dit blogartikel geven we je een mini-cursus en lees je meer over de snoeiperiode van de belangrijkste soorten fruitbomen. Ook kom je te weten op welke manier elke boom het best kan worden gesnoeid.

Lees verder
Een barbecue kopen die bij je past
BBQ & tuinhaarden

Een barbecue kopen die bij je past

Een barbecue moet bij je passen. Dat klinkt misschien wat gek, maar niet als je je bedenkt dat barbecues in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn. Een gewone houtskoolbarbecue heeft heel andere voordelen dan een keramische of kamado barbecue, een gasbarbecue, of een elektrisch exemplaar. Deze voordelen gaan niet alleen over bijvoorbeeld de vorm en de grootte van de barbecue, maar ook over de smaak van de stukken vlees, vis of groenten die je erop bereidt. Welke barbecue je wanneer het best kunt kiezen? Dat lees je in dit blogbericht.

Lees verder
Low & slow cooking: dé barbecue trend van dit moment
BBQ & tuinhaarden

Low & slow cooking: dé barbecue trend van dit moment

Misschien heb je er al eens van gehoord: slow cooking, om precies te zijn low & slow cooking. Het is dé barbecue trend van dit moment! Bij deze manier van barbecueën laat je je vlees of vis namelijk op een lage temperatuur (van tussen de 70 en de 120 graden Celsius) en heel langzaam (lees: soms wel 5 tot 6 uur!) garen. Behoorlijk tijdrovend dus, maar tegelijk de ultieme uitdaging voor de echte barbecuefan! Lees er meer over in deze blog!

Lees verder
Naar boven