Vijver

Vijver

Vijver benodigdheden online kopen bij Warentuin

Warentuin beidt enkel topkwaliteit vijver benodigdheden voor een gezonde vijver. Je kunt bij ons namelijk allerlei producten eenvoudig online kopen om je vijver mee te onderhouden. Bovendien betaal je voor al deze producten nooit te veel! Wat dacht bijvoorbeeld van de producten van Oase, SuperFish en Ubbink? Al deze en die van andere merken vind je op deze pagina. Neem snel een kijkje!

Filter
Positie
Naam
Prijs
Aflopend sorteren
Weergeven als Foto-tabel Lijst
Artikel 1-24 of 1003
24
48
72
24
48
72

Vijver benodigdheden online bestellen bij Warentuin

Bij het aanleggen, het hebben en het onderhouden van een vijver komt veel kijken. Het is niet simpelweg een bak in je tuin plaatsen, deze vullen met water, planten en eventueel vissen en niet meer ernaar omkijken. Nee, al bij het aanleggen kom je voor meerdere keuzes te staan. Verder moet je zorgen dat je vijver netjes blijft en, als je voor een vijver met vissen kiest, ervoor zorgen dat deze gezond kunnen leven in de vijver. Alle producten die je daarbij nodig kunt hebben, kun je eenvoudig online bestellen bij Warentuin.

Hoe krijg en hou je een vijver netjes, helder en gezond?

Er zijn via onze webshop diverse vijver benodigdheden verkrijgbaar waarmee je een gezonde, heldere vijver kunt creëren en gezond kunt houden. Het maakt daarbij niet uit of je die benodigdheden voor de (aanleg van) een nieuwe vijver koopt of voor een reeds bestaande vijver. De biologische processen van een vijver in de natuur zijn meestal goed in balans, waardoor het water van nature helder en gezond is. Voor het bereiken van diezelfde biologische balans in je eigen vijver moet je de natuur een handje helpen. Alleen zo kun je optimaal (blijven) genieten van gezonde planten en vissen in helder water.

Welke vijverbenodigdheden zijn het belangrijkst?

Voor een nette, heldere en gezonde vijver is in ieder geval een goed vijverfilter nodig, aangesloten op een goede vijverpomp (luchtpomp). Ook heb je een skimmer en een laag vijversubstraat nodig. Het filtermateriaal in de filterbak verwijdert vuildeeltjes en afvalstoffen uit het vijverwater. Een luchtpomp voorziet het water van zuurstof, voert schadelijke gassen af en voorkomt dat het water in de vijver bevriest. Een skimmer is bedoeld om het wateroppervlak schoon te houden. Vijversubstraat (een laag) breng je op de bodem van je vijver aan. Zo’n laag vormt de basis voor een stabiel vijvermilieu.

Welke vijverbenodigdheden zijn handig om te hebben?

Met behulp van bovengenoemde vijverbenodigdheden richt je je vijver niet alleen goed en gezond in, maar ook op zo’n manier dat je er wat het onderhoud betreft niet meer naar hoeft om te kijken. Je wilt echter natuurlijk wel weten wat het resultaat is van al je inspanningen en of de kwaliteit van het water in orde is. Of dat laatste het geval is, kun aan de hand van verschillende watertesten zelf controleren. De resultaten ervan geven inzicht in het biologisch functioneren van je vijver.

Een vijver aanleggen, hebben en onderhouden in een aantal stappen

Waar hierboven nog in een notendop is besproken waar je bij het aanleggen, het hebben en het onderhouden van een vijver zoal aan moet denken, volgen hieronder voor de duidelijkheid de verschillende concreet te nemen stappen met een iets uitgebreidere uitleg.

Stap 1: een vijver aanleggen met vijverbakken en vijverfolie

Een vijver kun je op twee manier aanleggen: met behulp van een kant-en-klare voorgevormde vijver en met behulp van folie waarbij je zelf een vijvervorm moet creëren. De eerste vijversoort kun je, zoals de term 'kant-en-klaar' al doet vermoeden, direct in het gat plaatsen dat je ervoor in je tuin hebt gemaakt. Let er daarbij wel op dat de bak precies in dat gat past! De andere, zelf met folie aan te leggen vijver, kan daarentegen in elke mogelijke vorm en maat worden aangelegd. Let bij deze vijversoort wel op dat je een goede beschermlaag gebruikt.

Een vijverbak van Cortenstaal van het merk Geroba is bijvoorbeeld geschikt voor sier- of natuurvijvers met kleine vissen. Grotere vissen als koikarpers kunnen daarentegen niet leven in een vijverbak. Het aanleggen van een vijver met vijverfolie is wat lastiger, maar hierbij kun je, zoals gezegd, zelf de maat van de vijver kiezen. In een vijver van vijverfolie kunnen op die manier wél grotere vissen leven.

Vijverfolie kan overigens van verschillende materialen zijn gemaakt. Vijverfolie van PVC is bijvoorbeeld goedkoper dan vijverfolie van EPDM, maar de kwaliteit van EPDM is weer beter en laat je vijver dus langer meegaan.

Voor welk van de twee vijvers je ook kiest, elk exemplaar dient verder uitgerust te zijn met een goed waterfilter. Waterfilters zijn er in de vorm van een biologisch filter en in de vorm van een drukfilter.

Stap 2: een vijver onderhouden en het water filteren

Als je een vijver eenmaal hebt aangelegd is het zaak deze door het jaar heen goed te onderhouden. In de lente en de zomer bestaat het onderhoud onder meer uit het voeren van de eventuele vissen en het helder maken en houden van het water van de vijver. In de herfst en de winter gaat het vooral om het voor planten en dieren (vissen) leefbaar houden van de vijver en het ervoor zorgen dat de vijver niet dichtvriest. Bij deze handelingen kun je bijvoorbeeld vijveraarde en algenbestrijdingsmiddelen gebruiken, kun je, zoals je hierboven ook al hebt kunnen lezen, waterfilters instellen en een pomp en een luchtslang installeren.

Stap 3: een vijver afdekken en waterplanten en vissen eraan toevoegen

Een vijvernet is een belangrijk onderdeel voor de vijver. Een vijvernet houdt namelijk indringers als katten en reigers, op afstand en zorgt ervoor dat er geen vuil in de vijver terecht komt. Dat is heel belangrijk, want rottende bladeren zijn bijvoorbeeld giftig voor vissen. Heb je last van veel bladverlies van de bomen rond je vijver in de tuin, dan is het dus verstandig om een sterk vijvernet te gebruiken.

Ben je van plan waterplanten in je vijver te gaan plaatsen? Dan biedt een vijvermand veel voordelen bij het onderhouden van de planten. Een vijvermand zorgt er onder andere voor dat de plant niet kan gaan woekeren. Ook kun je vijvermanden uit het water tillen en zo gemakkelijk verzorgen aan tafel. Tijdens de koude wintermaanden kun je vijvermanden bovendien dieper in je vijver plaatsen en dat is vooral handig voor vorstgevoelige planten.

Behalve met vijverplanten, kan aan een vijver natuurlijk ook worden gevuld met een paar mooie vissen! Welke vissen mooi zijn en welke niet, is een kwestie van smaak en voor iedereen verschillend. Voor welke vissen je echter ook kiest, goed visvoer zorgt ervoor dat ze gezond groter groeien.

Goed voer voor de vissen in de vijver

Goed vissenvoer is voer dat hoe dan ook met zorg is samengesteld. De samenstelling van vissenvoer verschilt per vissoort. Het voer voor koikarpers bevat andere voedingsstoffen dan voer voor goudvissen. Goudvissen en karpers zijn beide alleseters. Ze kunnen prima overleven op vlokvoer, maar levend voer en variatie op vlokvoer vinden ze ook heerlijk!

Let op bij het bestellen van vissenvoer goed op en zoek uit welk voer voor /u>welke soort vis het is bestemd. Meestal staat dit aangegeven bij de product omschrijving.

Heb je het juiste vissenvoer eenmaal in huis? Zorg er dan voor dat je je goed aan de voor jouw vissoort aanbevolen dosering houdt. Te v of eel voer leidt namelijk tot extra vervuiling in je vijver. Deze extra vervuiling kan weer leiden tot extra algengroei en dat is natuurlijk precies wat je niet wilt.

Stap 4: een vijver verder aankleden met decoratie materiaal

Een vijver verder aankleden met wat vijver decoratie geeft je vijver net wat extra’s. Je kunt bijvoorbeeld een fontein of waterval aansluiten en wat mooie beeldjes of een aantal (drijvende) nep bloemen toevoegen. Ook zijn er leuke spuitfiguurtjes, zoals een kikker, een dolfijn en een poppetje. Wat vijver decoratie betreft kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Stap 5: een vijver verlichten met speciale vijver verlichting

Wil je ook in de donkerte je vijver kunnen bewonderen of ben je bang dat mensen je vijver niet goed genoeg zullen zien? Zorg dan voor vijver verlichting. Er zijn verschillende soorten verlichting voor je vijver. Je kunt dan denken aan onder meer schijnwerpers, lampjes voor in de grond, lampjes met verschillende kleuren en zelfs aan lampjes die in de vijver kunnen drijven. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Vijver benodigdheden online shoppen

Vijver benodigdheden online shoppen bij Warentuin is slim, want deze zijn allemaal van de allerhoogste kwaliteit en toch goedkoop. Daarnaast hoef je voor de aanschaf van die goedkope vijverbenodigdheden niet eens de deur uit! Waarom niet? Omdat alle producten die je bij ons koopt worden thuisbezorgd. Het thuisbezorgen van bijvoorbeeld jouw vijverfilter, vijverpomp of vijversubstraat is bovendien in de meeste gevallen helemaal gratis! Er zijn wel enkele uitzonderingen op deze regel. Bekijk voor meer informatie over de verzendkosten de productinformatie.

Heb je nog vragen over het bestelproces, of wil je iets anders weten? Bekijk dan onze veel gestelde vragen of neem contact met ons op! We helpen je graag!

Naar boven