Kersthuisjes

Kersthuisjes kopen bij Warentuin

De kersthuisjes van LemaxLuville en Dickensville zijn erg gewild bij fervente verzamelaars, maar ook een enkel kersthuisje geeft al net die finishing touch aan je kerstige interieur. Warentuin biedt daarom een uitgebreide collectie kersthuisjes om je kerstdorp mee te complementeren of dat ene hoekje mee aan te kleden.

Kersthuisjes en -dorpen bestellen bij Warentuin

Als ultieme kerstliefhebber is je Kerst niet compleet zonder minimaal 1 kersthuisje, maar nog blijer word je van een volledig kerstdorp. De kersthuisjes en -dorpen van Lemax, Luville en Dickensville geven elke ruime meteen een warme, nostalgische sfeer die zo goed past bij de maand december. Kies je voor een enkel Lemax-huisje? Kies je voor een compleet Dickenville-dorp in Friese Elfstedentocht-stijl? Of stel je je kerstdorp liever helemaal zelf samen? Welke keuzxe je ook maakt: alles wat je nodig hebt vind en bestel je eenvoudig online bij Warentuin.  

Waarom kersthuisjes en kerstdorpen kopen?

Met een mooie echte of neppe kerstboom met warme kerstverlichting, fraaie kerstballen en gezellige kerstversiering kom je al aardig in de kerststemming, maar de feestdagen zijn zoals gezegd niet compleet zonder minimaal 1 kersthuisje of een volledig kerstdorp. Niets anders dan een winters miniatuurhuis of miniatuurdorp zorgt voor de perfecte kerstsfeer, toch?

Waar komt de kersthuisjes en kerstdorpen traditie vandaan?

De traditie om met Kerst kersthuisjes en kerstdorpen neer te zetten stamt al uit de negentiende eeuw. In die tijd maakten Duitse en Tsjechische immigranten in Amerika met Kerst met de hand kleine houten gebouwen en figuurtjes uit hun eigen land.

Met het populairder worden van een kerstboom tijdens de feestdagen werden zulke huisjes, figuren en later volledige dorpjes voortaan onder die boom geplaatst.

Decennia later – rond 1929 – kwamen er huisjes gemaakt van karton op de markt. Karton was meer geschikt voor productie.

Japan sprong rond 1930 in deze groeiende markt en kwam met complete kartonnen sets van 8 huisjes inclusief sneeuw op de daken en had als eerste huisjes met een opening voor de lampjes van de kerstverlichting.

Tegenwoordig zijn de huisjes en figuren gemaakt van porselein. Een van de eerste bedrijven die de huisjes van porselein maakten, en nog maken, is het Amerikaanse ‘Department 56’. ‘Department 56’ introduceerde onder ‘56’ in 1976 het ‘Original snow village’, het eerste dorp, bestaande uit huisjes uitgevoerd in keramiek (glanzend porselein).

In de jaren 90 sprongen bedrijven als Lemax, Luville en Dickensville in de al maar groeiende markt. Deze bedrijven zijn nog steeds de bekendste fabrikanten van kersthuisjeskerstfiguren, bomen, dieren en attributen.

Hoe worden kersthuisjes gemaakt?

Superleuk om te zien natuurlijk, al die fraaie, vrolijke en tot in detail afgewerkte kersthuisjes in onze webshop, maar wil je graag weten hoe ze worden gemaakt? Ja? Zoals je je wel kunt voorstellen, hebben de kersthuisjes al een flinke route afgelegd, vóór jij ze bij ons kunt bestellen.

Allereerst gaat een groep designers van bijvoorbeeld Luville aan de slag met een bepaald ontwerp. Om dat ontwerp te kunnen beoordelen, worden er schaalmodellen van karton gemaakt. Zodra de schaalmodellen zijn goedgekeurd, gaat een groep beeldhouwers aan de slag met een mal van was. Door een mal van was te gebruiken krijgen alle Luville kersthuisjes gegarandeerd dezelfde afmetingen en sluiten ze naadloos op elkaar aan. In de mal wordt het porselein waarvan het huisje wordt gemaakt op ongeveer 600 graden voorgebakken in een speciale oven. Eenmaal uit die speciale oven worden details als ramen en deuren uitgesneden en worden de huisjes voorzien van de juiste kleuren. Als laatste worden de huisjes afgebakken en klaargemaakt voor transport in de richting van onder andere onze webshop.

Welke merken kersthuisjes en kerstdorpen zijn er zoal?

Je zag de merknaam al een paar keer voorbij komen: Lemax. Lemax is wereldwijd de grootste speler op het gebied van kersthuisjes en kerstdorpen. Elk jaar komen er nieuwe miniaturen bij, waar fans ieder keer weer reikhalzend naar uitkijken. En dat is ook niet zo gek. Lemax laat niet alleen heel herkenbare taferelen terugkomen in hun  kersthuisjes en kerstfiguren, maar werkt ook verschillende thema’s als  Spooky Town, Caddington Village, Vail Village, Harvest Crossing, Plymouth Corners, JukeBox Junction, Sugar ’N Spice, Santa’s Wonderland en Facade. Elk dorp is in te richten met verschillende Lemax huisjes binnen eenzelfde thema, maar je kunt uiteraard ook thema’s met elkaar combineren.

Behalve Lemax, zijn ook Dickensville en Luville bekende merken die de prachtigste kersthuisjes en kerstdorpen maken.

Kersthuisjes voor je kerstdorp kopen

Als je een volledig kerstdorp bij je thuis wil creëren, begint dat meestal met het aanschaffen van wat kersthuisjes.  Kersthuisjes (met verlichting) vormen immers de basis van een volledig tafereel. Elk dorp heeft een eigen stijl en eigen typen huisjes. Om die reden en om het je wat gemakkelijker te maken hebben we ons aanbod kersthuisjes opgesplitst in een aantal subcategorieën. Welke categorieën dat zijn, zie je in het menu aan de linkerkant van deze pagina.

Bedenk wel dat een kerstdorp pas echt gaat leven als je behalve huisjes ook nog wat landschapsdelen en bestrating bestelt, wat bomen, dieren en attributen en wat figuren. Ben je bang dat je te veel uitgeeft? Maak je geen zorgen: bij ons vind je alleen goedkope kersthuisjes en accessoires met bodemprijzen. Da’s wel zo vriendelijk voor je portemonnee!

Kersthuisjes voor op je vensterbank of onder de kerstboom

Gaat het creëren van een volledig kerstdorp je iets te ver of heb je daar geen ruimte voor? Dan kun je bijvoorbeeld ook een paar losse kersthuisjes kopen en die op je vensterbank neerzetten. Een van de kersthuisjes onder de kerstboom plaatsen is een andere mogelijkheid. Dat huisje vervangt dan de traditionele kerststal.

Waar je jouw kersthuisjes ook neer gaat zetten, ze staan vrijwel overal vrolijk. Spijt van je aankoop zul je zeker niet hebben, want de kersthuisjes die wij verkopen zijn tijdloos en gaan dus niet snel vervelen. Ook zijn ze stuk voor stuk van topkwaliteit en gaan ze dus lekker lang mee.

Hulp nodig?

Weet je niet goed wat nu wel of niet handig of leuk is om in jouw geval aan kersthuisjes en figuren te bestellen? Bekijk dan deze vlog van Sep. In de vlog vertelt hij je niet alleen meer over de diverse huisjes en bijbehorende artikelen, maar geeft hij je ook nog een paar praktische tips. 

Heb je je bestelling eenmaal geplaatst en wil je meer weten over het zorgvuldig uitpakken (en na de feestdagen weer inpakken van kershuisjes? Bekijk dan deze vlog van Sep.

Heb je kersthuisjes met verlichting en geluid gekocht? Bekijk dan tot slot nog deze vlog waarin Sep je uitlegt hoe je die het best kunt aansluiten op een adapter. 

Je bestelling eenvoudig thuisbezorgd

Kersthuisjes en alles voor je kerstdorp bestellen bij Warentuin is slim, want je hoeft er de deur niet eens voor uit! Alle kerstartikelen die je bij ons koopt, worden namelijk helemaal bij je thuis bezorgd. Het thuisbezorgen van jouw kerstspullen is bovendien in de meeste gevallen helemaal gratis. Bekijk voor meer informatie over de verzendkosten de productinformatie.

Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van je bestelling? Ga dan naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je!

Naar boven