Kamerplanten

Kamerplanten

Kamerplanten kopen bij Warentuin

Kamerplanten, daar word je meteen vrolijk van! Haal daaarom een stukje groen in je huis. Op deze pagina vind je diverse soorten kamerplanten. Ze zijn mooi, ruiken heerlijk en zijn niet duur! Je kunt planten eenvoudig en voordelig online bij ons kopen. Bestel bijvoorbeeld een groene of bloeiende kamerplant voor jezelf of doe er een aan iemand cadeau!

Filter
Positie
Naam
Prijs
Aflopend sorteren
Weergeven als Foto-tabel Lijst
Artikel 1-24 of 299
24
48
72
24
48
72

Kamerplanten bestellen bij Warentuin voor meer sfeer

Er zijn maar weinig mensen die niet minimaal 1 kamerplant in hun woonkamer hebben staan en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Een kamerplant geeft een bepaalde ruimte direct meer sfeer. Bij Warentuin ben je aan het juiste adres voor onder meer fraaie groene kamerplanten, mooie bloeiende kamerplanten, indrukwekkende grote kamerplanten en leuke hangende kamerplanten.

Fraaie groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn kamerplanten die niet bloeien, maar wel heel mooi van kleur en bladvorm zijn. Enkele voorbeelden van populaire groene kamerplanten zijn de Ficus, de Yucca en de Monstera.

Veel van de groene kamerplanten zijn niet erg kieskeurig als het gaat om de standplaats, ze zijn al blij als ze niet in de volle zon staan.

Wel is het zo dat de bonte groene kamerplanten net wat meer licht nodig hebben dan andere groene kamerplanten. Bonte groene kamerplanten kun je overigens het best zien als kamerplanten met 'een klein foutje'. Bonte groene kamerplanten zijn namelijk kamerplanten die normaal gesproken volledig groen zijn, maar door een genetisch foutje witte of gele vlekken in het blad krijgen. Soms veel, soms weinig en soms slechts een paar heel kleine vlekjes in maar een heel klein aantal.

Mooie bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn kamerplanten die mooie bloemen geven, dat zal je niet verbazen. Maar wist je ook al dat de meeste bloeiende kamerplanten ook nog eens heel lekker ruiken? Enkele voorbeelden van heerlijk geurende bloeiende kamerplanten zijn de Gardenia, de Stephanotis en de Jasmijn.

Bij Warentuin kun je verder verschillende soorten bloeiende kamerplanten kopen op grond van het aantal bloemen dat ze gemiddeld geven: je kunt kiezen uit bloeiende kamerplanten die meer meer dan gemiddeld aantal, een gemiddeld aantal of een minder dan gemiddeld aantal bloemen geven.

Indrukwekkende grote kamerplanten

Woon je in een groot huis? Dan kan het inrichten ervan een hele uitdaging zijn. Je hebt behoorlijk wat spullen nodig om het gezellig te maken en de ruimtes op te vullen.

Een simpele en leuke manier om dit voor elkaar te krijgen is door er grote kamerplanten neer te zetten. Enkele voorbeelden van grote kamerplanten zijn de Olifantsoor (Alocasia), de Vioolbladplant (Ficus Lirata) en de Goudpalm/Areca palm (Dypsis Lutenscens).

Leuke hangende kamerplanten

Wat ons betreft is je woon-, studeer- of slaapkamer niet af, zonder een leuke hangende kamerplant. Ook hangende kamerplanten zijn er in alle soorten en maten en een ontzettend gezellige én levendige aanvulling op je interieur.

Hangplanten in hanging baskets

Behalve dat je bij ons hangplanten los kunt bestellen, kun je ze ook in hanging baskets kopen. Die gevulde hanging baskets kun je, behalve echt binnen in huis, bijvoorbeeld ook in je serre hangen of je zoekt er een mooie plekje in je tuinhuisje voor.

Enkele voorbeelden van hangende kamerplanten zijn: de drakenklimop, de vlinderorchidee en de graslelie.

Beter geregeld vocht- en zuurstofgehalte dankzij een kamerplant

Kamerplanten regelen ook het vochtgehalte en het zuurstofgehalte van een bepaalde ruimte en hebben dus niet alleen een gezellig-maak-functie, maar ook een aantal echt belangrijke functies die ervoor zorgen dat de lucht in een bepaalde ruimte verbetert en gezonder wordt. En weet je wat ook zo fijn is? De meeste kamerplanten zijn ook nog eens heel eenvoudig te verzorgen.

Hoe is de kamerplant eigenlijk ontstaan?

Kamerplanten zijn dus sfeerverhogend en luchtzuiverend. Maar: wanneer werd een plant eigenlijk een kamerplant? Dat zit zo: hoewel heel vroeger de wereld van de planten zich enkel buiten, begon echter te veranderen toen een aantal zeevaarders in de vijftiende eeuw planten uit Azië mee naar huis namen. Omdat deze planten buiten dood gingen, werden ze binnen in een kamer van hun huis gezet.

De meeste kamerplanten als palmen en varens komen uit tropische gebieden. Cactussen en vetplanten komen oorspronkelijk van de savannen en uit de diverse woestijnen.

Sep vertelt je in de vlog hieronder meer over cactussen, vetplanten en aloës die graag in de zon staan:

Standplaats van kamerplanten binnen

De optimale groei- en bloeiomstandigheden zijn per kamerplant verschillend. De meeste kamerplanten doen het het best met voldoende licht. Zet kamerplanten daarom het liefst dicht bij het raam of daar waar het meeste licht is. Let wel op met felle zon, daar kunnen niet de meeste kamerplanten niet goed tegen.

Droge lucht (die onder andere ontstaat doordat de verwarming in de winter aanstaat) wordt vaak ook niet heel erg door kamerplanten gewaardeerd. Je kunt hier wat aan doen door de luchtvochtigheid voor ze aan te passen. Hoe? Door de planten met behulp van een plantenspuit nat te spuiten of ze (tijdelijk) te verplaatsen naar de badkamer. Voor veel soorten is de relatief hoge luchtvochtigheid in de badkamer namelijk erg gunstig.

Standplaats van kamerplanten buiten

Vanaf eind mei kunnen kamerplanten op een beschutte plek op het terras in je tuin staan, als je er maar voor zorgt dat ze geen direct zonlicht vangen. De meeste kamerplanten zullen het licht, de frisse lucht en de regen gegarandeerd op prijs stellen. Zorg ervoor dat je je kamerplanten eerst afhardt, vóórdat ze buiten plaatst.

Wat is het afharden van kamerplanten precies?

Het afharden van planten is niets anders dan ervoor zorgen dat planten die altijd binnen hebben gestaan langzaam wennen aan temperaturen buiten. Ook kamerplanten hebben over het algemeen altijd binnen gestaan en kunnen niet zomaar naar buiten. Daar zijn ze te zwak voor. Om deze planten sterker te maken, zul je ze dus moeten afharden. Dat is heel belangrijk, want zou je kamerplanten direct buiten in de kou neerzetten, dan is de kans groot dat ze het niet lang redden.

Wanneer kun je het best kamerplanten afharden?

Je kamerplanten kun je het best afharden op een bewolkte dag. Hierdoor gaat de overgang van binnen naar buiten heel geleidelijk, schrikken de planten niet van de kou in de winter, maar kunnen de bladeren van je kamerplant ook niet verbanden in de zomer.

Is het een bewolkte dag? Zet je kamerplanten dan niet meteen de hele dag buiten, maar zet ze vijf dagen lang elke dag een uur langer buiten op een half beschaduwde plek.  Zet ze na 5 dagen definitief (de hele dag) buiten.

Je bestelling eenvoudig thuisbezorgd

Kamerplanten bestellen bij Warentuin is slim, want je hoeft er de deur niet eens voor uit! Alle kamerplanten die je bij ons koopt, worden namelijk helemaal bij je thuis bezorgd. Het thuisbezorgen van jouw kerstspullen is bovendien in de meeste gevallen helemaal gratis. Bekijk voor meer informatie over de verzendkosten de productinformatie.

Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling? Ga dan naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie of neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je!

Naar boven