Meters & weerstations

Meters & weerstations

Meters & weerstations verkrijgbaar bij Warentuin

Altijd al willen weten hoeveel regen er valt? Of wilt u een goede thermometer voor in de tuin? Kies uit een ruim assortiment.

De beste en betrouwbaarste meters & weerstations bij Warentuin

Nieuwsgierig naar hoe warm het is of hoeveel regen er valt? Dan zit je bij Warentuin zeker goed! In ons grote assortiment aan verschillende meters en weerstations, vind je precies dat wat je zoekt. Van verschillende weerstations tot PH- en vochtigheidsmeters, je vindt het allemaal bij ons!

Wil je ook meer weten over wat de verschillende meters doen? Wij leggen je hieronder verschillende meters uit wat ze doen en hoe ze werken.

 

Weerstations

Altijd willen weten waar je aan toe bent? Van tevoren al weten wanneer je in je T-shirt naar buiten kan? Of wanneer je juist een paraplu mee moet nemen tegen de regen? Weerstations zijn perfect daarvoor! Een weerstation meet de binnen- en buitentemperatuur. Daarbij laat hij de luchtvochtigheid, tijd, dag en datum en nog veel meer zien. Een weerstation is soort van het hoofdkantoor met alles wat met neerslag en het weer te maken heeft. Je kan er vrijwel alles, met betrekking tot het weer, op aflezen. Als je een weerstation voor buiten koopt, komt daar een losse buitensensor bij die je in je tuin of op je balkon kunt zetten. Deze sensors zijn vaak waterdicht, dus je kan het overal waar je wilt plaatsen. Vervolgens meet de sensor de gewenste gegevens en stuurt deze naar het weerstation, waardoor je een accuraat beeld krijgt over het weer van buiten. Daarnaast kan je ook binnen de temperatuur meten, namelijk door een sensor die zich in het weerstation bevindt. Daardoor krijg je, naast de buitentemperatuur, ook de binnentemperatuur te zien. 2 vliegen in 1 klap dus!

Naast de temperatuur, kan een weerstation ook de luchtvochtigheid en de luchtdruk zien. De luchtvochtigheid betekent hoeveel vocht er op dat moment in de lucht hangt. Het is belangrijk dat er niet te weinig vocht in de lucht is (anders kunnen je slijmvliezen uitdrogen en krijg je last van hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen), maar ook niet te veel (wat tot schimmels leiden kan). De ideale luchtvochtigheid is tussen de 40% en 60%. De luchtdruk is ook erg interessant om in de gaten te houden: bij een lage luchtdruk is er een grote kans op regen, terwijl bij een hoge luchtdruk de kans op mooi weer groter is.

 

Regenmeters

Met behulp van regenmeters kan je precies meten hoeveel neerslag er in een bepaalde periode in een bepaald gebied valt. Deze hoeveelheid wordt uitgedrukt in millimeters of in Liters per m2. De meeste regenmeters hebben de vorm van een trechter of opvangbeker, die het water opvangen. Na het aflezen van de informatie, moet je hem handmatig legen. De iets nieuwere en moderne regenmeters hebben een kantelbakje die continue de neerslag meet en het daarna zelf afvoert. Tegenwoordig zie je steeds meer regenmeters die elektronische sensoren hebben die de informatie naar jouw weerstation doorstuurt.

Voor het beste resultaat van de neerslag, kan je de regenmeter het beste op een vlak oppervlak in een open omgeving zetten. Zo staat de regenmeter recht en kan hij veel regen opvangen. We raden je aan om het apparaat op een hoogte van 50cm tot 2m boven de grond neer te zetten, zodat de regenmeter minder last heeft van de omgeving. Wist je trouwens dat een regenmeter al 500 voor Christus door de Grieken gebruikt werd?

 

PH- en vochtigheidsmeters

Een pH-meter meet de zuurgraad (pH) en de vochtigheid van de bodem. Daarmee weet je precies hoe je planten eraan toe zijn, of je ze meer water en/of plantenvoeding moet geven. Een vochtigheidsmeter meet hoeveel vocht er in een bepaald gebied of materiaal is. Heb je in je kamer last van vocht? Dan komt een vochtigheidsmeter goed van pas! Met dit apparaat kan je bijvoorbeeld precies zien waar een lek is, hoeveel vocht er in de muren of grond zit en kan je de kwaliteit van de isolatiematerialen en vloer controleren. Ideaal dus om vocht in je kamer snel te vinden en dat tegen te gaan. Tegenwoordig vind je ook een combinatie van deze twee. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan pH- en vochtigheidsmeters.

 

Thermometers

Het is een van de bekendste instrumenten om de temperatuur te meten: de thermometer. De thermometers laten zien hoe warm of hoe koud het buiten is. Vroeger werd er voor de inhoud kwik gebruikt, maar omdat dat giftig is, mag dat niet meer gebruikt worden. Dus gebruiken we tegenwoordig het reservoir en de stijgbuis gevuld met een gekleurde alcohol of een andere kleurstof. Wanneer het warmer wordt, zet de vloeistof uit en heeft meer ruimte nodig. Het effect: de vloeistof stijgt.

De beste plek om een thermometer neer te zetten, is buiten aan een muur in de schaduw. Als de thermometer lang in de zon hangt, registreert het apparaat ook de stralingswarmte van de zon en geeft een foute temperatuur aan. Zo kan het gebeuren dat de thermometer 50ºC aangeeft, terwijl het in werkelijkheid ‘maar’ 30ºC is. Daarnaast kan de muur ook werk warm worden, wanneer die vaak in de zon staat. Deze warmte wordt vaak ook door de thermometer opgenomen, waardoor hij ook weer een foute temperatuur laat zien.

Als je een officiële afmeting (zoals de meteorologen doen) wilt doen, moet je nog aan veel meer dingen denken. De thermometer moet standaard op een hoogte van 1.5m in een geventileerde witte thermometerhut hangen. Ook moet er geen bebouwing te dicht bij het meetveld staan en moet de wind een vrij spel hebben.

 

Eenvoudig jouw meters en weerstations online bestellen

In onze webshop vind je een groot assortiment voor alles in je tuin, huis en dieren. Dus ook meters en weerstations om het weer te meten! Bestellen bij Warentuin is een eitje. Je doet het namelijk vanuit je eigen huis op je bank. Neem de tijd om alle producten te bekijken en toe te voegen in je online winkelwagen. Als je alle producten hebt toegevoegd, rond je je bestelling af. Vervolgens gaan wij aan de slag om alle producten bij elkaar te zoeken en ze zo snel mogelijk naar jou toe te sturen. Makkelijker kan het niet!

Mocht je meer uitleg over het bestelproces willen, kijk dan bij onze veel gestelde vragen of neem gewoon contact met ons op!

Naar boven