Bloembollen

Bloembollen planten: welke, hoe en wanneer?
Planten & potten Plantensoorten Verzorgen & (be)planten Bloembollen

Bloembollen planten: welke, hoe en wanneer?

De lente is hét seizoen waarin de natuur na een onstuimige herfst en een grauwe winter weer tot leven komt. Er komen weer blaadjes aan de bomen, vaste planten en bloemen laten zich van hun mooiste kant zien en jij kunt genieten van de eerste lekkere voorjaarsdagen. En als je een tuin hebt is niets leuker dan op zo'n moment een paar fraaie, fleurige voorjaarsbloemen te zien opkomen, toch? Als je je bloembollen op tijd te plant, kun je in het voorjaar (én in de zomer) worden verrast met de meest kleurrijke exemplaren. Benieuwd welke bloembollen je kunt planten, hoe je ze moet planten en wanneer je dat het best kunt doen? Bekijk dan de vlog en lees daarna snel verder.

Lees verder
Nationale Tulpendag 2024!
Huis Sfeer in huis Bloembollen

Nationale Tulpendag 2024!

Elk jaar opnieuw wordt op de derde zaterdag van januari  – en dit jaar dus op 20 januari 2024 – de Nationale Tulpendag gevierd. Deze dag markeert de officiële start van het Nederlandse tulpenseizoen. Tijdens het tulpenseizoen worden op diverse Nederlandse bloemenveilingen gemiddeld 1,7 miljard tulpen verkocht, waarvan een groot deel ook nog eens naar meer dan 100 landen worden geëxporteerd. Tot begin mei is de typisch Nederlandse tulp die meteen aan het voorjaar doet denken volop verkrijgbaar in meer dan 1000 verschillende soorten en kleuren. Lees er alles over in Annes blog.

Lees verder
Zelf bloembommetjes maken doe je zo!
Tuin Bloembollen DIY

Zelf bloembommetjes maken doe je zo!

Wil jij de boel buiten voor je gezin en jou opvrolijken en tegelijk de vlinders, hommels en met name bijen blij maken? Ook op plekken waar je lastig bij kunt komen? Maak dan wat fleurige bloembolletjes. Supereenvoudig en nog leuk om te doen ook! Ideaal voor op een woensdag-, zaterdag- of zondagmiddag, samen met je (klein)kinderen, neefjes of nichtje! Helemaal rond of op 22 april 2022, de dag die door De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden is uitgeroepen tot Nationale Zaaidag. Lees er alles over in Annes blog! 

Lees verder
Uitgelopen bloembollen in de tuin planten? Het kan!
Planten & potten Plantensoorten Verzorgen & (be)planten Bloembollen

Uitgelopen bloembollen in de tuin planten? Het kan!

Misschien ben je er door omstandigheden nog niet aan toegekomen om de bloembollen op tijd in je tuin te planten of lagen er in een doosje in je schuur nog een paar. Zo kan het je zomaar gebeuren dat je in januari je bollen nog steeds in je schuur hebt liggen. De warmte kan er bovendien voor hebben gezorgd dat de bloembollen ondertussen al zijn uitgelopen. Kun je ze dan nog wel planten? Jazeker, dat is helemaal geen probleem! In deze blog vertelt Anne je daar meer over.

Lees verder
Naar boven