0%

15 maart is het Wereld Slaap Dag. Ja, die dag bestaat echt! Tijdens Wereld Slaapdag staat een goede nachtrust, en hoe je hiervoor kunt zorgen, centraal. Een goede nachtrust heeft een grote impact op je gezondheid en is dus heel belangrijk. Er zijn planten die 's nachts extra zuurstof produceren en planten die een kalmerend effect hebben. Allebei deze typen planten helpen je op hun eigen manier om goed te slapen. Welke planten er tot een van beide typen planten behoren en waar je dus lekker slaperig van wordt lees je in deze blog.

1. De Sansevieria

De Sansevieria (of Vrouwentong) is een klassieke schoonheid die je misschien een vintage vibe geeft (of je doet je denken aan je lieve oma), maar wist je dat deze plant vooral populair is geworden vanwege om de luchtzuiverende kwaliteiten? De Sansevieria is er in verschillende kleuren, maten en patronen en is daarom een plant is waar je nooit op uitgekeken raakt. Heb je ooit gehoord van de Moonshine-soort? Deze soort wordt bij veel zon bleker.

De Sansevieria produceert 's nachts ook meer zuurstof dan overdag. Dit maakt ook dat de plant met een bijna medicinale werking. Heb je last van hoofdpijn? De aanwezigheid van een Sansevieria kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn.

2. De Zamioculcas Zamiifolia

De Zamioculcas Zamiifolia (ZZ plant of Emerald palm) is een echte blikvanger en je beste vriend als je geen groene vingers hebt: deze kanjer weet onder vrijwel alle omstandigheden te overleven (tenzij je deze echt te veel water geeft). Een plek met veel of geen direct zonlicht, water of geen water, koud of warm, de plant vindt het overal wel prima. 

Net als de Sanseveiria zuivert ook de Zamioculcas Zamiifolia de lucht. De plant zet schadelijke en chemische stoffen in de lucht namelijk weer om in gezonde zuurstof.

3. De Epipremnum

De Epipremium is een leuke hanghangplant die net als de hierboven genoemde groene vriend gemakkelijk te verzorgen is. De Epipremium groeit lekker snel en is een echte fraaie toevoeging. De plant kan een beetje direct zonlicht verdragen, maar gedijt het best in veel indirect licht, zodra hij dorst krijgt. Als de plant dorst heeft, kun je dat merken aan het feit dat de bladeren gaan hangen.  Dit zorgt ervoor dat je de plant niet snel zomaar zult vergeten.

De Epipremnum is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Het zal je niet verbazen dat ook deze plant ook de lucht zuivert. Zuivere lucht is niet alleen iets waar je longen blij van worden, maar heeft ook een positief effect op je nachtrust. 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over Internationale Vrouwendag en de bloemen die je die dag cadeau kunt doen? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling van een van de hierboven genoemde voorjaarsbloeiers? Neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice