0%

Internationale Vrouwendag wordt elke dag gevierd op 8 maart. In veel landen is het een traditie om vrouwen op deze dag extra in het zonnetje te zetten. Je kunt de powervrouw in jouw leven bijvoorbeeld verrassen met een bos bloemen. Wil je weten welke bloemen perfect geschikt zijn om te geven op Internationale Vrouwendag? Lees dan snel verder!

Hoe is Vrouwendag ontstaan?

In Nederland is Vrouwendag niet zo bekend, maar in Amerika, Oost-Europa, Rusland en Italië is dat wel anders! Natuurlijk gaat Vrouwendag niet alleen over bloemen geven. Waar hwet nog meer over gaat?  Vrouwendag is het resultaat van een socialistische beweging die begin van de 20e eeuw ontstond. In 1908 gingen vrouwen (die in de textielindustrie werkten) in staking om betere werkomstandigheden en een achturige werkdag te eisen. In 1909 werd de eerste Vrouwendag gevierd ter ere van deze dappere vrouwen. Officieel gaat Vrouwendag over de bijdrage van vrouwen aan de samenleving en is deze dag bedoeld  om de aandacht te vestigen op zaken die moeten worden verbeterd om de verschillen tussen mannen en vrouwen in de samenleving zo klein mogelijk te maken. 

Welke vorm heeft Vrouwendag tegenwoordig?

In het dagelijks leven worden de hierboven genoemde thema's iets tastbaarder, iets gemakkelijker om toe te passen op de eigen situatie. Daarom gebruiken veel mensen deze dag om stil te staan bij een vrouw die een belangrijke en positieve invloed op hun leven heeft gehad. Dit kan een lerares, beste vriendin, collega, echtgenote, vriendin, oma of moeder zijn. Het symbool van deze waardering zijn bloemen en daarom ontvangen veel vrouwen een boeket bloemen op Vrouwendag. Het mooiste is natuurlijk als deze bloemen een speciale of symbolische betekenis hebben. Maar welke bloemen zijn dat en welke bloemen zijn echt onmisbaar op Vrouwendag? Dat kunnen er een hele bol zijn, maar hieronder volgen er drie.

1. De Mimosa

De Mimosa is het symbool voor Internationale Vrouwendag en vooral populair in Italië. Rond de 8 maart vind je mimosa in elke Italiaanse bloemenwinkel. Op 'La Festa della Donna' is het gebruikelijk dat Italiaanse vaders, echtgenotes en vriendjes Mimosa geven aan alle vrouwen in hun familie en aan alle vrouwen in de familie van hun vrouw/vriendin. Je kunt dus maar beter een voorraadje aanleggen van deze gele bloemen. De aromatische mimosa symboliseert kracht, gevoeligheid en wijsheid. Mimosa bloeit begin maart en is een van de eerste lentebloeiers. 

2. De Roos

Op Vrouwendag wordt vooral de Roos meer en in grotere aantallen verkocht in Rusland.  Tegelijkertijd is het eerlijk gezegd moeilijk om een gelegenheid te bedenken waarbij het verkeerd of ronduit ongepast zou zijn om rozen te geven om gevoelens of gedachten mee uit te drukken. Dat komt vooral omdat rozen er in zoveel verschillende vormen en kleuren zijn: er is altijd wel een soort te vinden die helemaal past bij een bepaalde gelegenheid. De roos bestaat al zo'n 35 miljoen jaar en staat onder meer symbool gestaan voor liefde en schoonheid.

3. De Cymbidium

Op 8 maart wordt de Cymbidium vaak gegeven in China. De Cymbidium is daar met name een speciaal cadeau tussen vrienden, omdat de bloem een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap symboliseert. De Cymbidium heeft een elegante en mysterieuze uitstraling en bloeit in grote, kelkachtige bloemen en is een oogverblindende schoonheid, zowel in een boeket als alleen in een vaas. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en bloemen met sierlijke vlekjes en stipjes. En wist je dat Cymbidum wel vijf weken mee! Dit maakt het een perfect cadeau om aan iemand te geven die er lang plezier van zal hebben.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over Internationale Vrouwendag en de bloemen die je die dag cadeau kunt doen? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling van een van de hierboven genoemde voorjaarsbloeiers? Neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice